自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mlcbb 發表於 20-7-27 17:38
其實當日出豁免... 新聞無提過..
係6月9 之後, 船東會同政府傾完, 司長就加左豁免
599E 一早已經條例, 司 ...

你睇唔明又好扮唔明都好啦,咁我就寫白啲囉, 個個都馬後炮

袁國勇7月12仲講緊可以觀察五至七日 先收緊, 點解嗰陣唔識得講係船員問題呀, 點解呢點解呢
總有離別的時候

侯爵府

(Samantha) 發表於 20-7-27 16:45
叫咗唔好聚集丶唔好搞咩初選丶唔好飯聚丶唔好慶祝..... ,結果出事就 大話連篇 隱瞞行蹤........

依家衰 ...

伯爵府

Chowying 發表於 20-7-27 17:49
你睇唔明又好扮唔明都好啦,咁我就寫白啲囉, 個個都馬後炮

袁國勇7月12仲講緊可以觀察五至七日 先收緊, ...

7 月8日, 船員入境已經要檢測啦..

當時香港都已經有幾十本土病例, 你收緊船員有乜用

一早已經有人話封關啦, 無人聽ja ma...

侯爵府

mlcbb 發表於 20-7-27 16:31
政府話人道立場, 所以六月初放寬船員換班... 豁免檢疫..
結果依家香港人要係公園食飯...

同意,好多藍嘅真係盲撐,冇源頭就算黑暴點聚又有乜問題!放高危人士入境唔檢測,我諗只得香港,難為警察及全港市民

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mlcbb 發表於 20-7-27 17:53

雖然有檢測, 但仍然係無control! 靠自律咋!
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章

大陸早已禁止,外籍船員在全國換班,唔通話佢哋無人道。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mlcbb 發表於 20-7-27 17:53

咁你不如講下7月12點解袁國勇仲咁講啦, 佢應該畀我哋普通市民 早幾日 睇得更多 初步 確診data, 佢都仲未夠膽講係豁免嘅問題, 點解呢

今次豁免係衰咗呀 ,但個個 專家 都係馬後炮等有實際嘅data先出聲咋嘛
總有離別的時候

大宅

mlcbb 發表於 20-7-27 17:06
香港有多過21日無本地感染... 隱形病患者機率已經好低
咁香港一樣有家居檢疫既人

算啦!所有數據出晒都可以一面倒拉上政治,根本冇討論空間。
總括政府冇錯,撐政府更加唔會錯。
只要係不同聲音,你就係黑護,黑暴,教畜,黑記。廢青。
今次第三波都係香港人自找,病毒因為你出黎聚集會自動將潛服期拉長,等你的黑暴出黎先爆發。

子爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

對船員豁免因人道立場, 咁對香港人用乜嘢人道立場去對呢?

男爵府

同意樓主。。凈係睇番之前0本土個案咁多日但不停有外來個案就知。。只靠市民守得緊係冇用。。唔洗睇咩data或專家意見。。果段時間見到d輸入個案數字都知遲早有今日!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ngokwan 發表於 20-7-27 16:34
其實要香港人自律,不遊行示威投票聚集聚會船P, 香港才會有運行

對!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

伯爵府

政府話人道立場, 所以六月初放寬船員換班... 豁免檢疫..

大家繼續努力抗疫 一人出一分力 自律

再多指責都無補於事

子爵府

2024年龍年勳章

瀟灑兔兔 發表於 20-7-27 18:15
大家繼續努力抗疫 一人出一分力 自律

再多指責都無補於事

呢樣係真。其實大家都係馬後炮,五六月我見經常廿幾天0確診,就以為個疫情穩定咗,連專家都話可放松D,估唔到依家又爆。但就算內地管咁嚴,一樣有本地確診,呢段仲打地鼠咁,呢個落去,嗰個伸頭。其實病毒真係好狡猾,生命力又強,睇內地估計大連嘅係厄瓜多爾嚟嘅凍蝦表面帶入,北京又可能三文魚表面,所以,只要仲有其它國家控制唔到,基本上大家都要做好與病毒同行嘅準備,咁惟有養成衛生習慣,保持樂觀心態,提高抵抗力~盡可能減少人群聚集。如果鬧邊個可以病毒即刻走,我一定都鬧一份 。另外見政府對境外機師同船員亦都有再收緊,唔係只限制香港人。

男爵府

2024年龍年勳章

mlcbb 發表於 20-7-27 17:38
其實當日出豁免... 新聞無提過..
係6月9 之後, 船東會同政府傾完, 司長就加左豁免
599E 一早已經條例, 司 ...

有新聞話係董伯伯要求。

註:董伯伯就係船東會既阿頭。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

mlcbb 發表於 20-7-27 16:50
唔係放寬左, 市區點會突然有病毒做成爆發?

而且七月八日, 船員要留樣本後, 已經有好多船員確診案例

係,勁多船員確診左

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

sj1216 發表於 20-7-27 17:25
陳帆話因為海員係海上飄流咁耐。。唔俾佢地泊岸。唔人道呀
...

而家唔係要求你唔比佢地上黎
至少都檢測下先卦
真係好鬼嬲

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

6月初先放寛嗎?

別墅

男爵府

好媽媽勳章

睇吓第三波疫情名單,疫情初期多名確疹者曾入住荃灣帝盛酒店的,時間非常吻合

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

放寬佢哋,本土居民嘅人道何在?

首頁

尾頁

跳至