自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

我幫襯大型美容院十幾年,冇乜點sell, 可能知我脾性係唔啱買就點sell都冇用

男爵府

VenusSasa 發表於 20-9-13 20:08
我就係怕佢哋會狂sale 我近排都唔會去

但吾襯住呢棑去,一陣第四波又停業,買左D course就有排用吾到,仲蝕。

水晶宮

真係好激氣。

我之前剩返4至5次,又sell,之後直頭唔做,好煩

子爵府

回覆樓主:

cwb世貿?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

以前都係咁, 未到一半就sell你, 後尾揾到間係完左都唔sell既, 可惜老闆娘退休冇再做

男爵府

wcandtt 發表於 20-9-13 20:52
真係好激氣。

我之前剩返4至5次,又sell,之後直頭唔做,好煩

吾單止煩,去完不單不可以令你身心放鬆,而係令你心情惡劣。今日我雖然檔到,但差不多好似同人嗌交,好激氣。返左屋企,我就谂明明我真金白銀買服務,點解仲要好似要睇人面色,受埋呢D閒氣。總之,宜家D美容院成個行业生態都係好吾正常,吾係做生意,劏客才是主菜。

珍珠宮

wongsiuchu 發表於 20-9-13 19:05
細規模衛生用料差,大規模環境用料好,但又成日劏客,香港無乜美容院真 係想正正經經做生意, 用心服務顧 ...

你錯,大公好多用大陸野

大宅

細店都唔係好,都好hard sell. 做緊facial 時,又叫我開多個course 做眼,一陣又話加多一樣乜乜乜,扣多一格。農曆新年前完咗一個facial course (重有其他plan for facial 未做完), 不停sell , 好啦買多一個course , 比曬$。疫情好耐都冇去到,之前疫情好番少少,一去到即刻sell, 我個course一次都未做, 不停叫我加$轉course ,話唔轉,黑曬面。我有一個course 新買未用過,另外一個course 用左三分一咋。唉!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

可能係個別consultant問題... 黑面真係唔啱... 咁樣個客更加唔會買囉...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我果日去做療程,預繳已用完,單次俾
佢有問我開唔開新package,我話唔啦,咁情況傾向續次俾
佢話貴好多,我話我知呀但唔想責住咁大舊錢 (實情係更怕佢執)
佢又無野wor

子爵府

wongsiuchu 發表於 20-9-13 18:04
呢排趁住 美容院可以開返 走去做facial, 唔知係唔係啲consultant 餓單太耐, 做完例牌喺度R單sell你開新c ...

仲要佢哋啲人工幾萬到十幾廿萬好平常,最近有個做call Center 舊同學呻,話揾開十幾萬,疫情影響,得返六、七萬唔慣⋯⋯喎所以千萬咪失理性去進貢啲假面人

男爵府

我之前就係咁...搞到我要搵借口唔再續約,完晒所有野即走,安落晒!

子爵府

回覆樓主:

感恩我有老同學開facial, 唔駛買course, 每次比錢,亦唔知佢做緊咩機,用咩材料,總之我訓低就得,勁開心,仲可以閒話家常

男爵府

回覆 iamiam 的帖子

佢用番自己品牌出既product, 質量係Ok

男爵府

kenobaby 發表於 20-9-13 22:05
我之前就係咁...搞到我要搵借口唔再續約,完晒所有野即走,安落晒!
...
咁你用乜藉口?

男爵府

wongsiuchu 發表於 20-9-13 22:22
咁你用乜藉口?

移民

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

有同感,好煩,次次做完都要sell 你半個鐘先走到,皮皮聲咁逼你買好似吾洗錢咁
.........................................

水晶宮

elysemama 發表於 20-9-13 20:32
我都係!無做facial 成4、5年了,離開幫襯左10年的facial 店,因為實在太煩,買完個零月又sell過、越買越 ...

我都係蝕左算
係咁話而家可以買plan 同我續長d、我心諗、仲買?

子爵府

lovestarry001 發表於 20-9-13 23:12
有同感,好煩,次次做完都要sell 你半個鐘先走到,皮皮聲咁逼你買好似吾洗錢咁
...

咪係,啲consultant就身光頸靚,名錶巨鑽靚手袋,就算當佢哋有本事,但次次審犯咁夾攻,要聽書同答一百個問題,嗰吓忟嘛,究竟嚟休息定返工呀今次買完,冇耐又sell再sell,唔得再換人sell.................

男爵府

回覆 wongsiuchu 的帖子

係。連鎖果啲都係買左新course 都未用完係咁sell.又話你皮膚咩缺點,唔受呢套就讚你本身膚質唔差做邊種機岩你扣多幾格。做完又捉你入房sell,堅持唔買就暗串比說話你聽以為聽唔出因為仲有幾次唔想蝕咋去到最尾兩次再係咁實反枱完曬都係去啲單次收費嘅小店試下

首頁

尾頁

跳至