自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

試過
順豐送貨收唔到
Check返話已經簽左
但話簽左無得追番

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

希望攞得返

珍珠宮

Bloomberg 發表於 20-11-15 10:50
如果件貨係原整歸還,好可能對方收貨時誤以為係屋企人訂咗貨,所以簽收咗先 。到最後先發現搞錯咗。
...

我明有時得姐姐係屋企會收錯,但主人無理由無嗱嗱接到件嘢,又吾睇吓收件人係邊個,然後見到收件人係陌生人仲拆盒

珍珠宮

小傑媽媽 發表於 20-11-15 12:21
件貨唔係自己既根本唔應該簽收,仲要拆埋,超過份呀

我諒解收錯,有時得姐姐係屋企,佢又未必認到每個家庭成員個名,但主人見到收件人係陌生人仲拆盒(盒已掉),我吾明囉!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

我試過速遞送咗唔係我訂嘅健康食品到屋企(呢間公司之前我有幫襯過),但見到電話號碼係我之前已取消嘅no, 即時叫速遞攞走,再通知嗰間公司及了解。
原來佢哋有會員用咗我已取消嘅電話號碼,職員又輪盡搞錯咗。

珍珠宮

我試過速遞打俾我,又無問我姓,剩係問係乜乜地址,係同座吾同單位,我話吾係,轉頭打黎話睇錯第2個地址,心諗,乜地址同電話吾係嚮同一個 packing上咩,點解會分開睇

公爵府

米巴太太 發表於 20-11-14 17:02
有無人試過?快遞公司送錯地方,問對方係咪x小姐,果個人仲膽敢冒簽我個姓,快遞哥哥而家嘗試去問佢拎返,: ...

我試過收到件iPhone 唔係我訂
跟手我行經座頭
有人係座頭同我講
話佢訂的iPhone 送錯黎我度

我唔貪個iPhone
(要追實追到啦 邊有得貪)
我係怕嗰個人呃我
到時比左佢 個真物主揾我
我無野比到人

瑪瑙宮

米巴太太 發表於 20-11-14 17:02
有無人試過?快遞公司送錯地方,問對方係咪x小姐,果個人仲膽敢冒簽我個姓,快遞哥哥而家嘗試去問佢拎返,: ...

而家好多人尤其是女人係咁貪心

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

追唔追得番?

男爵府

yoyo-818 發表於 20-11-15 19:16
追唔追得番?

今日星期日,順豐休息,哥仔話星期一再追

男爵府

件貨响雙11買,而家再買貴30%

伯爵府

回覆樓主:

我有試過收到隔離屋個件,因為有好幾箱都係天貓送,我拆開先見到有箱文具不是我order的,就睇箱頭上的電話號碼,打俾佢話佢知天貓哥哥送錯單位,佢過來取回。
不過,總有些人好貪心的!貪小便宜!

男爵府

順豐哥剛打黎,下午送返份件比我,話佢地無拆開喎,我都叫姐姐拆開望真啲至好簽收

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

好貪心

子爵府

好多時都發生,因為同一間屋,都是同姓,好自然會答是,因為你都知你家人可能網購了,現在咁多人網購,點解郵政局無咁多收錯,因為這些件多寫全名同郵差會講全名,但網購的送貨的只會講貴姓。當然有人全心攞人地件貨。

珍珠宮

回覆樓主:

我也試過拆錯,話說幾年前同層鄰居填錯我地址比BK, 咁佢兇神惡煞咁同老公按我門鈴問有冇收過,好冇禮貌

我想同佢講唔係得你一個是BK member,同埋我同佢英文名差一個英文字母,D人成日都打錯㗎啦

不過後來佢搬走了,搬入一位在家煙駁煙的阿伯,後樓梯又食公園又食,屋中位小朋友及全層樓不停吸佢二手煙

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

有時係香港d地址太麻煩,舊樓會有時唔知點解英文地址7樓中文係8樓,所以送錯都唔奇

男爵府

米巴太太 發表於 20-11-16 09:19
順豐哥剛打黎,下午送返份件比我,話佢地無拆開喎,我都叫姐姐拆開望真啲至好簽收
...

終於收返了!

珍珠宮

米巴太太 發表於 20-11-16 18:59
終於收返了!

太好了
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

loved 發表於 20-11-15 19:02
我試過速遞打俾我,又無問我姓,剩係問係乜乜地址,係同座吾同單位,我話吾係,轉頭打黎話睇錯第2個地址, ...

佢哋可能係拎住個list來打電話,有機會上下欄睇錯位,未必係逐件貨拎出來睇資料
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

首頁

尾頁

跳至