自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

26days 發表於 21-1-24 13:32
試下用 spaceship,佢個價有時有優惠

請問spaceship可唔可靠?係咪全程都track到?

大宅

lalahk 發表於 21-1-24 13:33

我建議你揾真空袋包住隻公仔先寄,費事有fleas,船倉可能污糟,另外對方可能要俾20%稅。早半年寄過,要3個月對方先收通知拎件

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

FedEx 登記做會員,有6折

珍珠宮

畀面勳章

yuyueng 發表於 21-1-24 11:32
平郵即係坐船,要幾個月至到喎!航空既郵局而家只做e express ,平、靚、快、正,每件最多2kg , (如果多 ...

請問express係邊度有收件地方?
同埋最低郵費係幾多喔
謝謝資訊

龍鳳媽

男爵府

lalahk 發表於 21-1-24 13:33

其實佢都係提供番啲 courier 服務,好似 FedEx,UPS和其他公司,因為佢地有 deal 所以會比直接同 courier 公司落單,價錢優惠少少。不過當然要隔下價啦!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

arale1668 發表於 21-1-24 14:12
請問express係邊度有收件地方?
同埋最低郵費係幾多喔
謝謝資訊

寄英國最低郵費$38, 1kg 大概$95 , 2kg $155, 唔可以超過2kg , 你可以上郵局網望下,可即時知道幾錢。
Pack好晒貼埋郵寄資料,自己攞去郵局寄。

珍珠宮

畀面勳章

yuyueng 發表於 21-1-24 14:21
寄英國最低郵費$38, 1kg 大概$95 , 2kg $155, 唔可以超過2kg , 你可以上郵局網望下,可即時知道幾錢。
Pa ...

我之前去過郵局佢話空郵停左,平郵依家要4,5個月
如果express 得仲咁快收到,我再試 多謝你
龍鳳媽

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

arale1668 發表於 21-1-24 14:42
我之前去過郵局佢話空郵停左,平郵依家要4,5個月
如果express 得仲咁快收到,我再試 多謝你
...

空郵同EMS都停左,所以而家用e express係快既,同埋平過寄空郵,只不過要自己上網同要有printer,去到英國如無意外一般二日就送到。

公爵府

玩具勳章 陪月勳章

平郵即係坐船,要幾個月至到喎!航空既郵局而家只做e express ,平、靚、快、正,每件最多2kg , (如果多 ...

請問有無試過寄海味嘢食?

水晶宮

debbychun 發表於 21-1-24 17:52
請問有無試過寄海味嘢食?

嗱!我每次都會寄零食文具,有寄過善字辣肉腸,美心臘腸兩條一包果D,每次唔多,我混埋文具零食,臘腸當零食,其他罐頭鲍魚都有。

公爵府

玩具勳章 陪月勳章

yuyueng 發表於 21-1-24 18:05
嗱!我每次都會寄零食文具,有寄過善字辣肉腸,美心臘腸兩條一包果D,每次唔多,我混埋文具零食,臘腸當零 ...

(emoji)(emoji)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

yuyueng 發表於 21-1-24 10:05
嗱!我每次都會寄零食文具,有寄過善字辣肉腸,美心臘腸兩條一包果D,每次唔多,我混埋文具零食,臘腸當零 ...

請問有冇寄過skincare...暗瘡膏果d ? thanks..

珍珠宮

畀面勳章

yuyueng 發表於 21-1-24 17:46
空郵同EMS都停左,所以而家用e express係快既,同埋平過寄空郵,只不過要自己上網同要有printer,去到英國 ...

謝謝,資訊
龍鳳媽

水晶宮

我愛Corina 發表於 21-1-24 18:18
請問有冇寄過skincare...暗瘡膏果d ? thanks..

有!我寄過暗瘡膏,我當時係寫明係暗瘡膏無呃人,寄左一枝,另外亦有搽臉Fancl lotion 同洗臉奶,paper mask亦有。

子爵府

yuyueng 發表於 21-1-24 14:21
Pa ...

請問唔可以超過2kg, 咁size長濶高有冇限制?同埋建唔建議用郵局啲紙箱呢?

子爵府

Thanks! 我都要學定點寄

水晶宮

mini122 發表於 21-1-24 19:51
請問唔可以超過2kg, 咁size長濶高有冇限制?同埋建唔建議用郵局啲紙箱呢?
...

有!長闊高加埋唔超過1040mm , 單邊唔可以超過900mm,同一般郵件一樣。郵局D紙箱用唔用無所謂,2kg其實唔使好大個箱已經夠。
我從未用過郵局D紙箱,我公司有好多用過又唔要既箱,我自己起公司搞好然後攞去郵局。

水晶宮

whitebunny 發表於 21-1-24 19:56
Thanks! 我都要學定點寄

寄過一次之後好簡單,因為寄件人同收件人資料有save到,第二次寄只係簡單入包裹內容就得。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

yuyueng 發表於 21-1-24 11:49
有!我寄過暗瘡膏,我當時係寫明係暗瘡膏無呃人,寄左一枝,另外亦有搽臉Fancl lotion 同洗臉奶,paper ma ...

thank you

大宅

casschoi 發表於 21-1-24 13:49
我建議你揾真空袋包住隻公仔先寄,費事有fleas,船倉可能污糟,另外對方可能要俾20%稅。早半年寄過,要3個 ...

明白,謝謝建議

首頁

尾頁

跳至