自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我都想睇,等分享

男爵府

Celine524 發表於 21-1-27 20:34
我家幾乎全部電器也是小米

樓主,謝謝分享!請問運費用左幾錢?同用边間私集?

我無聊見到10kg乾衣機及洗衣機先4888.好抵!可惜太大,屋企放5到

水晶宮

熊熊老婆 發表於 21-1-27 20:33
小米真心 !
全家已用小米手機!屋企會逐步逐步轉用小米嘅電器
...

c6係米粉好早已經玩智能音箱,控制開關屋企電器好智能,佢最近買咗小米拖板,同時插兩個火鍋煲時,原來因為咁插太攞電,小米拖板自己跳掣,c6話未見過拖板識跌掣,真係夠晒安全

公爵府

牛年勳章

ddkaka 發表於 21-1-28 08:43
c6係米粉好早已經玩智能音箱,控制開關屋企電器好智能,佢最近買咗小米拖板,同時插兩個火鍋煲時,原來因 ...

正喎!我而家等緊個電飯煲壞,好想換

伯爵府

回覆 熊熊老婆 的帖子

熱水壺係$179果款?好用?

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Celine524 發表於 21-1-27 20:17
終於到了開箱文,C6 立志打做smart home, 小米風扇燈,雨林式花洒,wifi控制電動衣服浪衫器等

識貨,又平,個樣又幾好

我用緊,吸塵機械人,枱燈,電動牙刷,空氣清新機,熱水壺,風筒,風扇.....

公爵府

牛年勳章

Poon89 發表於 21-1-28 08:46
回覆 熊熊老婆 的帖子

熱水壺係$179果款?好用?

我淨係用電熱水壺煲水,冇問題,佢另外可以恆溫!抵用 !

子爵府

用小愛音箱搖控全屋大部分紅外線搖控既電器。
另外全屋燈掣都轉晒用米家既開關掣,加多個網關,唔係屋企都可以遙距控制屋企既開關。

大宅

我用緊小米空氣淨化機,下次想試買吸塵機

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

翡翠宮

mom06 發表於 21-1-28 08:19

唔洗搵集運,京東可以直送香港,加上運費券,幾乎都可以包郵,仲有7日保用,集運無乜保障;洗衣機等大電器未有直送,不過好快都會開通。

子爵府

回覆 Celine524 的帖子

裝好未呀 樓主 期待晾衫分享

男爵府

lyh80115 發表於 21-1-28 10:33
唔洗搵集運,京東可以直送香港,加上運費券,幾乎都可以包郵,仲有7日保用,集運無乜保障;洗衣機等大電器 ...

Hello 又遇到啦! 記唔記得我上次蘇泊亇個電壓力煲, 七天退貨簡直係騙局,而家仲耍太極要我去清潔,重要拍視頻比佢睇,睇下去唔去到銹漬,證明去唔到先退貨, 到時已經接近新年。

佢係想盡辦法令我退唔到貨!

有時想寄去親戚度先,叫親戚幫我檢查下件貨品,然後先再運落嚟香港。

基本上前兩個星期足足在京東買咗三件貨,小米蒸焗爐,九陽破壁機,以及蘇泊爾 壓力煲。小米ok. 九阳質量一般,Supor爛貨(京東唔想退)。

已刪除用户

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

qooqoo514 發表於 21-1-28 10:43
小米又平又好用, 又唔易壞, 邊個話國產嘢唔掂架....

小米真係又平又好用,如果唔係佢個壓力煲太細,我一定會買小米, 唔會買咗嗰隻死人蘇泊亇了。

破壁機又係, 九陽本身係破壁機起家,諗住老品牌,點知裏面個不銹鋼質量好麻麻, 早知買小米白色嗰部又靚又可愛!

翡翠宮

mom06 發表於 21-1-28 10:42

Hello 又遇到啦! 記唔記得我上次蘇泊亇個電壓力煲, ...

其實都正常,退貨運費好貴,要好肯定證明有質量問題先肯退,你即管拍片畀佢睇啦。都好多網友有退到,有人買mon花畫面、有吸塵機漏水,我就幫親戚買洗衣液+榨汁機,洗衣液爆咗,波及榨汁機,全單退款不用退貨,好在榨汁機仲用得。

男爵府

lyh80115 發表於 21-1-28 10:52
其實都正常,退貨運費好貴,要好肯定證明有質量問題先肯退,你即管拍片畀佢睇啦。都好多網友有退到,有人 ...

佢初初在電郵仲話冇得退添, 後尾畀我大返轉頭先話有得退!

呢種爆洗手梘液, 我都試過,淘寶當日即刻退錢。

只係文化唔同, 我覺得佢哋退貨手續好煩! 感覺佢的目的係令你退唔到

但Amazon... 一定唔煩, 由要求退貨到退錢,到搵人上門收貨(back to USA) ,前後四個小時!

翡翠宮

mom06 發表於 21-1-28 11:05
佢初初在電郵仲話冇得退添, 後尾畀我大返轉頭先話有得退!

呢種爆洗手梘液, 我都試過,淘寶當日即刻退 ...

無法啦,寄上去有個關口,關税抽五六十% 架,成本勁高

翡翠宮

回覆樓主:

搵到樓主大白智能花灑 ,京東得銀色呢款,自取補¥18運費券包郵。

大宅

mom06 發表於 21-1-28 08:19

大陸小天鵝洗衣机,是大陸明牌,專做洗衣机。好正。

首頁

尾頁

跳至