自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章

回覆樓主:

港島/九龍東 / TKO有無性價比高既月租酒店介紹?

珍珠宮

回覆樓主:

push

伯爵府

C.Humphrey 發表於 21-1-30 01:23
港島/九龍東 / TKO有無性價比高既月租酒店介紹?

我住緊TKO Holiday Inn Express,月租$13,500,包每天早餐(2人),每星期執房2次,執房時會放6~8枝水,中國茶包,英國茶包,雀巢即沖咖啡等。房間细,佢有自助洗衣設備,洗一機衫30元,乾衣一機也是30元。因家中裝修,要住4個月左右,所以有洗衫覺得方便。

侯爵府

初級酒店 發表於 21-1-29 23:03
本人因家裏裝修緣故住屯門悅品度假酒店, 我選擇這裏的原因是因為他都算比較新的酒店2019年年頭開幕, 而且 ...

每日俾得3xx點同平時短租一兩日比較
收得平咁多自然要有限制
好合理

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你呢間酒店日租幾錢日?

你而家比緊幾錢?平左幾多?

如果你要日日有人執房,日日有人換毛巾,可以比日租去租一個月。

我而家就係住緊酒店,仲要住到4月,我就唔會酒店毛巾,枕頭同被鋪,全部用自己嘅。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

worrymama 發表於 21-1-30 07:53
我住緊TKO Holiday Inn Express,月租$13,500,包每天早餐(2人),每星期執房2次,執房時會放6~8枝水,中國 ...

幾 好喎
總有離別的時候

洋房

啲阿姐唔會日日嚟清潔房間 , 但係將啲垃圾放喺門口.佢竟然不是去倒垃圾 , 係佢竟然隔住道門大嗌唔好將啲垃圾放出嚟😂 咁你哋唔會日日來清潔間房,但係又唔畀我將啲垃圾放出嚟,咁係咪想將我間房變成垃圾堆填區
喺度日租同月租嘅待遇相差太遠了
酒店日租真係唔錯,但係月租就不了! 日租佢哋係會免費upgrade你去最大嘅房成日都發生, 即係二百幾蚊會畀你轉成七百幾蚊嘅房非常吸引🥰 但係月租你就會變成階下囚一樣, 連啲阿姐都會隔住道門同你大嗌

伯爵府

初級酒店 發表於 21-1-30 17:07
啲阿姐唔會日日嚟清潔房間 , 但係將啲垃圾放喺門口.佢竟然不是去倒垃圾 , 係佢竟然隔住道門大嗌唔好將啲垃 ...

咁我呢度又無呢個問題,訂房時酒店有講明月租係包一星期執兩次房,我地可以選邊兩日。至於毛巾,反正我自己洗衫,我用返自己毛巾。垃圾係放响門口,日中我見阿姐都好快拎走,如果夜晚先放門口,就要等第2日先有人清理。我呢間酒店應該所有房都差不多size,唔覺有乜category,upgrade嘅頂多樓層高少少,分別不大。

男爵府

BK Milk勳章

之前屋企裝修、又係月租屯門悦品酒店!每月$12000。
我們一家三口、但每星期只得二卷廁紙、肯定不夠用、但如果要加添廁紙、要另外加錢!最後自行買了一條廁紙返酒店用!
逢星期一換床單及清潔房間!
但都係好快完成!
不會主動洗廁所、要顧客提出!
啲阿姐就會答你:
係喎!吾記得洗廁所添!
我們住了個半月、只感覺越住越差!

子爵府

兩間我都有住過 penta之前用月租
悅品用日租兩星期自己訂
反而無話紙巾個d有限,可能日租?
兩間都住過鐘意penta多啲 房大啲,
月租一星期有一次生果送 每日都有人黎摺好被鋪同吸塵。

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

屯門嗰間同事話好多人做生意

D毛巾

翡翠宮

回覆樓主:

租之冇講清楚咩?
通常都會簡朮一次包啲乜?

伯爵府

月租一個package 平左,自然人工執房少左,好正常。

日租一般貴d,緊係有人日日執啦,價錢反映左。

請人執房,唔冼成本咩?

一於改日租,日日有人執房

洋房

回覆樓主:

不過我覺得認為做人唔可以一尾踩嘅, 自從唔知點解喺網上面反映過呢啲意見之後,好神奇地晏晝冇咗人喺度嘆慢板吸塵同埋執房,入咗嚟加咗個水龍頭角度咀同埋梘液機! 不過大家可以見到佢哋下面啲堆毛巾就係我們兩公婆月租一星期無毛嘅份量包括: 四條大毛巾,四條中毛巾,同埋兩條地巾! 其實冇話合唔合理嘅,呢啲真係住落咗入去,簽約嗰日先知! 但係我唔明白日租客嘅家庭房嘅毛巾份量都係咁多! 而月租客一星期毛巾份量都係咁多有少少睇唔開啫! 不過都要讚一讚呢間酒店, 知道有問題都會即刻改

伯爵府

worrymama 發表於 21-1-30 07:53
我住緊TKO Holiday Inn Express,月租$13,500,包每天早餐(2人),每星期執房2次,執房時會放6~8枝水,中國 ...

包二個人每天早餐。酒店自助餐早餐嗰啲質素?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

酒店毛布我唔會用

伯爵府

1mocha 發表於 21-2-9 02:48
包二個人每天早餐。酒店自助餐早餐嗰啲質素?

自助形式,種類少。
凍飲得鮮奶,橙汁
熱飲有蒸餾㗎啡,英國茶,普洱
麵包有白方包,麥方包,牛角包,提子條,朱古力酥
普通green salad,生菓兩樣橙同西瓜
熱點有烚蛋同炒蛋,豬柳/火腿/腸仔每天其中一款,炒薯粒/焗薯/薯餅每天其中一款,仲有炒粉炒飯,炒菜,粥,麥皮,清湯。
味道一般,包唔會餓親。我早餐通常飲㗎啡同食包,對我嚟講ok。但如諗住大路的酒店自助早餐,會有所失望。

侯爵府

隔離間貝爾特仲好過佢

首頁

尾頁

跳至