自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

jordas320 發表於 21-2-2 16:47
我pm你,費事咁公開

可以pm埋我嘛

伯爵府

tonywkl 發表於 21-2-2 19:07
用量低架話, 帶號轉去3國際萬能卡仲扺..
365日
8GB 本地數據 + 4GB 社交媒體數據14-15

真的好抵,有通話分鐘嗎?

珍珠宮

我以前裝 hkbn 都試過上嚟收 cash, 真係怪怪地

侯爵府

陪月勳章

Pm埋我

珍珠宮

365日

我用緊IMC卡可唔可以轉嫁?

珍珠宮

前日有個sales打黎,都係CSL。但佢offer $98得5GB 數據,仲話好抵。我拒絕佐佢

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

jordas320 發表於 21-2-2 14:42
用緊自由鳥,但而家加價,搵緊台轉,啱啱csl有人打黎sell 78蚊7gb冇行政費,好抵呀,即刻決定轉,不過佢話 ...

咩速度?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 jordas320 的帖子

可以 pm 比我嗎? Thx

男爵府

jordas320 發表於 21-2-2 16:47
我pm你,費事咁公開

可以pm 埋我嗎?

男爵府

畀面勳章

babytt2 發表於 21-2-2 21:13
我以前裝 hkbn 都試過上嚟收 cash, 真係怪怪地

開頭佢一講,我仲問佢係咪騙案,親身俾卡同俾約我簽都算喇,仲要我俾116蚊現金佢。。上黎見其他jm都係咁講至安心d

男爵府

畀面勳章

evip 發表於 21-2-2 21:47
咩速度?

4g plan, 7gb係正常速度,佢有講幾多mb但我唔記得lu,淨係記得佢話爆左7gb會勁慢囉

男爵府

畀面勳章

蘋果姐姐^_^ 發表於 21-2-2 21:35
前日有個sales打黎,都係CSL。但佢offer $98得5GB 數據,仲話好抵。我拒絕佐佢

...

個sales有提過話原本個plan係98蚊再加18蚊行政費,但佢出俾我嘅offer 係每月回贈20蚊又免行政費,我見78蚊仲抵過自由鳥至話轉咋

男爵府

哎呀,遲咗見到呢個post已經續約

男爵府

BK Milk勳章

365日

請問14-15係指乜野?

珍珠宮

jordas320 發表於 21-2-2 22:09
個sales有提過話原本個plan係98蚊再加18蚊行政費,但佢出俾我嘅offer 係每月回贈20蚊又免行政費,我見78蚊 ...

佢無話回贈,我聽曬先reject 佢既
我想講埋我用緊果個都係5GB數據,但$78咋
點解要轉呢?不過唸住算啦,人地都係打份工,直接拒絕算了

珍珠宮

jordas320 發表於 21-2-2 22:09
個sales有提過話原本個plan係98蚊再加18蚊行政費,但佢出俾我嘅offer 係每月回贈20蚊又免行政費,我見78蚊 ...

你個plan仲要係7GB數據喔,唔係5GB咁少
如果咁平,我年中合約到期都要留意下

象牙宮

吉蒂0603 發表於 21-2-2 14:49
CSL係咁咖,我續咗4次約,最近一次係HKT寛頻,都係個sales到我家附近,搵個地方簽約。
早好多年第一、二張 ...

合約多少年?
每月116?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

今個月中開始轉MO sim,行4.5G $108,其實唔知點玩法,勝在唔使簽約,試一個月都好,
叫做DIY 數據月費計劃
5GB 本地數據 | 2GB 社交數據 | 無限本地通話分鐘

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

evergreenj 發表於 21-2-2 23:11
今個月中開始轉MO sim,行4.5G $108,其實唔知點玩法,勝在唔使簽約,試一個月都好,
叫做DIY 數據月費計劃
...

社交數據同本地數據,有咩分別啊?

大宅

Ocean419 發表於 21-2-2 20:53
14-15係咩意思?

14-15指條款..

14. 20GB 社交媒體數據用量只適用於指定 5 大社交媒體應用程式 (Facebook、 Instagram、 WhatsApp、 LINE 及WeChat) 。該社交數據適用於使用 Facebook(包括 Facebook Messenger 及手機版網頁 m.facebook.com)及Instagram 時,使用語音通話及視像通話功能、傳輸文字及語音訊息、照片及影片,以及瀏覽文字、照片及影片所- 2 -產生的流動數據,但不包括下載及更新應用程式、使用該程式之定位及簽到服務功能、經微信朋友圈播放影片及使用微信錢包、透過該程式瀏覽、連結或下載來自任何其他網頁或應用程式的任何內容及額外提示產生之數據用量。客戶所使用之其他流動數據及非豁免之流動數據用量會於閣下之本地流動數據中扣除。有關社交應用程式由第三方供應商提供,該社交應用程式內容和設定將於不定時修訂或變更,恕不另行通知,3 香港並不會對有關服務負上任何責任。

15. 如 20GB 本地流動數據用量用畢, 所餘之社交媒體數據將同時不能使用。

首頁

尾頁

跳至