懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

heheboy 發表於 21-2-14 16:08
追~~恭喜樓主要好好坐月,想問下係咪老公有陰性檢測報告就可以陪產?sms報告接受嗎?
...

我地係比240蚊檢測,電子報告都可以了。

珍珠宮

koizaki 發表於 21-2-15 13:29
bb推左出去,其他姑娘繼續幫我做清潔,之後就請左老公出去,因為要幫我縫個會陰。
哩個縫會陰ge過程真係有 ...

恭喜你啊!好叻啊你之後好好休養下

珍珠宮

恭喜樓主呀,bb初一出世我bb都係聯合生,聽日滿月啦~
一直都無享受過政府咩優惠,唯獨係政府生堅開心,我第一胎用左400幾蚊生,第二胎埋單先390蚊咋,又有得免費做好多檢查,bb黃疸複診一條龍服務,我跟住政府安排就得,少操心好多野

男爵府

之後過程太混亂我都唔知點講好,總之我ge情況係因為本身血小板低,所以止唔到血,係產房搞左三個幾鐘,先可以返上病房。
而bb出世ge時候因為呼吸唔係太好,所以送左上兒科用儀器幫助呼吸,不過第二日已經唔使用機,但就要係兒科病房觀察住,冇得同我一齊。
我連埋催生果日係醫院住左五日,本身話尋日走得,但因為血色素太低,醫生唔俾我走,尋日仲問我輸唔輸血,最後幫我輸左鐵水。
今日晏少少等埋bb就可以出院喇!

男爵府

蘋果姐姐^_^ 發表於 21-2-15 13:36
恭喜你啊!好叻啊你之後好好休養下

多謝你啊!真係生左先知媽媽唔易做啊!

男爵府

koizaki 發表於 21-2-15 14:00
多謝你啊!真係生左先知媽媽唔易做啊!

返咗屋企專心湊B同盡量休息,食奶瞓覺沖涼其實唔係好難,佢一瞓/唔扭你就跟住抖下

珍珠宮

koizaki 發表於 21-2-15 13:58
之後過程太混亂我都唔知點講好,總之我ge情況係因為本身血小板低,所以止唔到血,係產房搞左三個幾鐘,先可 ...

生仔真係好多變數,人地話搵命搏真係無錯架。祝你同BB健康快樂。新年添喜事,真好,羨慕

大宅

mcs74 發表於 21-2-15 13:29
我地係比240蚊檢測,電子報告都可以了。

想問下係3日做一次嗎?因為預計吾到寶寶幾時出世

男爵府

mcs74 發表於 21-2-15 13:37
恭喜樓主呀,bb初一出世我bb都係聯合生,聽日滿月啦~
一直都無享受過政府咩優惠,唯獨係政府生堅 ...

我本身係政府睇覆診開,又有凝血問題,係私家順產驚有咩事,所以先揀係政府生。
我生完止唔到血,聯合啲姑娘同醫生都幫我處理好左,住左五日醫院,啲姑娘都好nice。

大宅

koizaki 發表於 21-2-15 13:29
bb推左出去,其他姑娘繼續幫我做清潔,之後就請左老公出去,因為要幫我縫個會陰。
哩個縫會陰ge過程真係有 ...

原來仲要搓肚架我以為痛楚會完終於鬆一口氣

珍珠宮

heheboy 發表於 21-2-15 14:16
想問下係3日做一次嗎?因為預計吾到寶寶幾時出世

我約期催生,所以係提前一日做檢測。第二日一早8點前已經收到電子報告。如果bb臨時出世,就會去安排私家做檢測,千幾蚊但可以即日有報告,生仔無咁快可以比陪產,所以夠時間的。

大宅

mcs74 發表於 21-2-15 14:27
我約期催生,所以係提前一日做檢測。第二日一早8點前已經收到電子報告。如果bb臨時出世,就會去安排私家做 ...

明白,吾該哂

首頁

尾頁

跳至