潮流時尚

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

Miyazaki 發表於 21-4-21 10:02
JM每次都係一語中的, 我又忍唔住出嚟回應一下!
我都係有反思過,受氣就冇,難買係真,初入坑時無耐 ...

非常同意2位JM所言,其實呢啲所謂受氣絕大部份都係自找的。

如果你親自買過就知,根本唔會有SA會作出任何嘅guarantee。如果有人(特別係新人)以為SA有作出promise,呢個純粹係你自己一相情願嘅誤會。特別係睇見有啲post配第一個袋已經指明大小、顔色、hardware、內或外縫、邊隻皮、又話已經配夠1:1.…我見到真係o曬嘴,見到有人話比唔到嘅就出post投訴,果時自己都會唸下係咪自己太好人唔識demand。

大宅

hattienail 發表於 21-4-21 11:05
其實如果唔中意h 既其他產品既客人真係唔多岩買h , 真心或直接代購仲快靚正啦,唔差果少少錢

好似 ...

啱呀,我由因為鐘意clic h買,sa即時就offer個p仔比我,之後買其他耳環,皮手帶佢又offer mini e 比我,所以雖然要袋就好似要配貨,但我真心鐘意佢配飾,就會買得好開心
我對買袋佛系,買嘢有offer 啱色啱款就買,唔會為買袋而配自己唔鐘意嘅嘢

子爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

無受氣

最緊要遇到好SA

男爵府

hattienail 發表於 21-4-21 11:05
其實如果唔中意h 既其他產品既客人真係唔多岩買h , 真心或直接代購仲快靚正啦,唔差果少少錢

好似 ...

另外題外話,我想講真係間間鋪都有唔好態度既員工,咩牌子都有。等於自己同事都有衰啦。避免唔到。唔明就係點解要忍?唔即時投訴換第二個?好多時我覺得客人既心態都有少少怪,唔好打我,認真,成日聽到好多jm話唔知點問,唔敢問,或問唔問好好似好驚佢咁。大佬,你先係客喎有咩唔問得,佢就算耍走你都可以再問清楚。唔清楚咪當面問明為止囉,我明好多時sa有好多野唔講得,或個個答法唔同,咁我都明佢地都有難處既,總之我覺得只要有禮貌大家客客氣氣,態度係互相既..

我都真係有係h 親眼見個女人答個sa問題句句都串串共,笑住講野有骨咁做sales有時都幾慘

男爵府

hattienail 發表於 21-4-21 11:30
另外題外話,我想講真係間間鋪都有唔好態度既員工,咩牌子都有。等於自己同事都有衰啦。避免唔到。唔明就 ...

至於話sa唔覆機,其實大家有冇諗過,你對住個sa就一對一,但係佢係一對100唔止你一個客,如果佢返緊工有九百幾個客信息佢,有時搵嗰樣嘢未必有,睇完你個訊息再幫你搵,轉個頭又要幫第二個客搵第二樣嘢,

再轉個頭真係可能唔記得咗要覆返你無...咁人嚟㗎嘛真係唔出奇,但係因為你對住佢係一對一,就會覺得佢唔熱情,跟住唔知點解個心就會覺得自己一定唔係大客,所以佢先唔熱情啦,救命呀可唔可以唔好腦補咁多情節,‘唔係大客’根本都唔係個sa親口講,係自己幻想,同埋大客買五萬蚊同你買五萬蚊,個傭金應該係一樣囉,點解要睇低自己.又緊張又唔開心好多時都係自己諗多咗.

民房

等好耐係真, 不過又真係布受氣

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

呢個post可以令新手了解H
遲d放入101先

Miyazaki    發表於 21-4-21 11:47
work hard PLAY hard

公爵府

jenniferK 發表於 21-4-21 11:40
呢個post可以令新手了解H
遲d放入101先
我就係剛剛喺度諗起你,使唔使開返個「我哋其實冇受氣」或者 「入坑前的心理準備」thread 係101

Bella1121    發表於 21-4-21 13:34

大宅

回覆樓主:

咁又未試過受氣, 只係等啱色啱扣啱皮係要有啲耐性同運氣, 當然你可以選擇唔响shop 買, 但係代購都賺返足夠錢先放袋, 無錯係唔駛等, 不過真偽自己真係可以分到 , 買完又驚唔知個幾萬蚊嘅袋係真定係假.. 好似重驚過"假設"要受氣

男爵府

Miyazaki 發表於 21-4-21 11:46
我就係剛剛喺度諗起你,使唔使開返個「我哋其實冇受氣」或者 「入坑前的心理準備」thread 係101

...

我地其實無受氣,個標題好正

大宅

...

入坑前心理準備

大宅

hattienail 發表於 21-4-21 11:32
至於話sa唔覆機,其實大家有冇諗過,你對住個sa就一對一,但係佢係一對100唔止你一個客,如果佢返緊工有九 ...

呢樣真,自己有時都會已讀不回啦,唔代表你唔在意,只係有時真係多野做唔記得!
又要招呼客人又要覆機真係好忙,仲要一日咁多個客

男爵府

...

好幾位jm嘅分享都真係好啱,我都覺得自己心態最重要,自己買嘢都係想開心,夾硬要你買啲唔鍾意嘅嘢會唔順氣,無論邊個牌子都一樣。

以前淨係聽人講H會揀loyal 客俾bkc, 咪就係除咗袋你連佢嘅其他產品都鍾意,咪係loyal 客囉。

複式洋房

jokwan561 發表於 21-4-21 11:18

如果你親自買過就知,根本唔會有SA會作出任何 ...

再補充少少,正如2位JM所講,呢個遊戲係$同時間、同埋唔好神化SA囉。我覺得只要SA唔係態度上有問題,邊個都差不多。我上年開始先係香港開始配,最初買黎嘢比老婆,買買下連男裝都買埋,恤衫、polo、cashmere sweater、西褲、皮鞋、皮帶…總之佢啲嘢真係有吸引力而且quality超好,唔會覺得有配貨壓力。

Btw,每次申請袋時,我覺得係有專人(非SA)睇你個portfolio,再有計劃地鋪排點出袋…總之就係令到你長玩長有目標。

子爵府

我跟住呢個SA兩年多
從來都無受過氣喎又真係
其實好多jm講得啱架
受氣係自找架啫
覺得自己配咗好多就要即時有袋
其實人外有人 天外有天呀

Miyazaki    發表於 21-4-21 12:44

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

...

我即係大笑左

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

jokwan561 發表於 21-4-21 11:18

如果你親自買過就知,根本唔會有SA會作出任何 ...

H目標客戶就係不在只鐘意袋的客。

如果想買清單唔止係袋的話其實唔會太難受。

邊個品牌都一樣sa對於購買經驗都好重要,招呼得唔好,就唔好用佢買。

男爵府

我買得好開心喎 不過又真係唔會人人都鍾意慢慢買,再等出袋。最近朋友想同我SA 買隻鑽飾然後立刻出個K25, 不過SA 講明咁樣唔得,佢最後都放棄左。

男爵府

Conyyyyyyyy 發表於 21-4-21 11:23
啱呀,我由因為鐘意clic h買,sa即時就offer個p仔比我,之後買其他耳環,皮手帶佢又offer mini e 比我,所 ...

贊成,h其實好多野都好靚好毒,總之唔好心急慢慢黎就無壓力

男爵府

bettyuen 發表於 21-4-21 12:15
呢樣真,自己有時都會已讀不回啦,唔代表你唔在意,只係有時真係多野做唔記得!
又要招呼客人又要覆機真係 ...

係囉分分鐘忙起上黎自己條仔都覆漏啦,何況係客,利申,我唔係話咁做岩但情有可原呀

首頁
12345...9

尾頁

跳至