自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

wtfa 發表於 21-11-6 19:28
請問 推介信收幾錢? thanks

去睇家庭醫生呀,等佢寫信。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

貓頭雀 發表於 21-7-14 09:04
我這樣做的:

先係家庭醫生畀佢睇,然後寫封轉介信( 眼科醫院轉介信), 如果醫生冇開,就主動開口請 ...

我都被轉介去將軍0眼科,但要等一個月先有得睇.但小朋友呢幾日突然紅腫,似係眼瘡熟咗,請問係應該出去再搵私家睇定?????

珍珠宮

icecream126 發表於 21-11-17 00:42
我都被轉介去將軍0眼科,但要等一個月先有得睇.但小朋友呢幾日突然紅腫,似係眼瘡熟咗,請問係應該出去再 ...

你係咪家庭醫生轉介?
抬頭應該係眼科醫院(九龍城附近)喎?(還是你住將軍澳?)

我唔知你小朋友情況,你可考慮
- 搵家庭醫生再寫紙
- 拎上次封信去將軍澳眼科,問佢有無得睇

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

貓頭雀 發表於 21-11-17 06:35
你係咪家庭醫生轉介?
抬頭應該係眼科醫院(九龍城附近)喎?(還是你住將軍澳?)

因為上次醫生都有俾我揀去邊間醫院既眼科,佢話近屋企好D就過咗去將軍0。
今日有打返去將軍0問,佢都話要出去睇多次羅返封信先知有冇得快D.

首頁

尾頁

跳至