自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章

yanyan-mummy 發表於 21-6-2 23:33
我都係咁諗,我覺得健康院就應該姑娘打囉

醫院打可以嗎?
幸福可以好簡單

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

BBJOJO 發表於 21-6-2 23:35
醫院打可以嗎?

私院好遠,而且我諗都full

寶石宮

2024年龍年勳章

yanyan-mummy 發表於 21-6-2 23:36
私院好遠,而且我諗都full

我附近有,不過唔知 full未!
可以 book幾耐架?full就 book遲d
幸福可以好簡單

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

BBJOJO 發表於 21-6-2 23:39
我附近有,不過唔知 full未!
可以 book幾耐架?full就 book遲d

私院我唔知點book 呀,不過唔趕就book下囉,如果我附近有私院方便嘅,應該都係最好嘅選擇

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

yanyan-mummy 發表於 21-6-2 23:43
私院我唔知點book 呀,不過唔趕就book下囉,如果我附近有私院方便嘅,應該都係最好嘅選擇
...

但私院得1隻 biotech 打,無科興。上網可揾到醫院 link.

子爵府

Alohayo 發表於 21-6-2 23:14
其實各個接種中心都註明邊個醫療機構負責, 有啲係HA負責

網上有資訊嗎?要去到間接種中心先知?

雲母殿

Tabo63 發表於 21-6-3 08:09
但私院得1隻 biotech 打,無科興。上網可揾到醫院 link.

原來咁分架,我打算打科興,咁私院吾啱了,吾該哂你

複式洋房

wai@wai 發表於 21-6-3 08:41
網上有資訊嗎?要去到間接種中心先知?

https://www.covidvaccine.gov.hk/pdf/List_of_CVC_Venues.pdf

https://www.covidvaccine.gov.hk/pdf/List_of_HAGOPC_Venues.pdf

https://www.covidvaccine.gov.hk/zh-HK/VSS

公爵府

yanyan-mummy 發表於 21-6-3 08:43
剛睇返養和都有科興,有分科診所有得免費打。 你上網睇婦。
vaccine.hksh.com

wcpcelia    發表於 21-6-3 10:46

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

私院或診所打針,有啲會收返見醫生費,預約時要問清楚
想認識多啲屯門友

雲母殿

Tabo63 發表於 21-6-3 10:05
剛睇返養和都有科興,有分科診所有得免費打。 你上網睇婦。
vaccine.hksh.com
...

麻煩你,我看看

公爵府

yanyan-mummy 發表於 21-6-3 10:27
麻煩你,我看看
但剛禁入去睇全部滿,日期都無得選。。。可能要去中心打先得。

雲母殿

Tabo63 發表於 21-6-3 10:33
但剛禁入去睇全部滿,日期都無得選。。。可能要去中心打先得。

健康院都係咁啊,連日期都冇得選

子爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

我上星期問過荃灣港安醫院, 兩隻都有得打, 有兩位指定醫生幫你打唔駛錢,醫生會簡單評估一吓你情況就幫你打, 要預約。如果你想搵返門診相熟嘅醫生做評估, 起點係$280, 但就冇得即日打, 評估完都係由嗰兩位指定醫生打,要再另約時間。 評估期間要唔要再檢驗其他嘢就唔知啦, 但錢就一定要俾, 係問到咁多啦,如果已喺家庭醫生做咗個驗血報告,佢話可以攞俾醫生睇。
報告完畢!

雲母殿

AK47AK47 發表於 21-6-3 10:46
我上星期問過荃灣港安醫院, 兩隻都有得打, 有兩位指定醫生幫你打唔駛錢,醫生會簡單評估一吓你情況就幫你 ...

好詳細,thx ,先要比錢做評估我又吾需要既

伯爵府

HiPP勳章(2)

goldpiglet 發表於 21-6-2 22:20
健康院打針手勢應該熟手啲

我係體育館打兩針,打緊完全無感覺,好好手勢。

雲母殿

紫色線 發表於 21-6-3 10:49
我係體育館打兩針,打緊完全無感覺,好好手勢。

請問體育館係未姑娘打架?

子爵府

牛年勳章

我原本都想約健康院,但長期無位。之後約體育館打,體育館打針姑娘手勢好好又快手,打完都唔知,無太大感覺

子爵府

yanyan-mummy 發表於 21-6-3 08:43
两隻都有得打,有D私院得一隻,你要自已CHECK,好似餋和係两隻有齊

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

大妹妹 發表於 21-6-3 11:20
两隻都有得打,有D私院得一隻,你要自已CHECK,好似餋和係两隻有齊
想打科興, 入booking 到無養和揀, 復必泰就有

首頁

尾頁

跳至