自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

CathyChan1126 發表於 21-6-30 12:58
唔好講美容,
學校,補習社都存在唔小打手

每個行業都有。
每個電視台都有。
連中學小學都有......
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

大宅

lemontea520 發表於 21-6-30 13:00
每個行業都有。
每個電視台都有。
連中學小學都有......

學校都有` 第一次聽

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

留毛睇

水晶宮

2024勳章

精彩
留毛

珍珠宮

2023年兔年勳章

lemontea520 發表於 21-6-30 11:39
REFER TO 新聞透視, 17歲開始整容個POST..留言講起呢D 係陰質錢, 然後有人問我睇唔睇得出有無整容, 或者想 ...

子爵府

公爵府

vivienchu2008 發表於 21-6-30 13:13
學校都有` 第一次聽

如果你係家長,留意下差不多報名交表日子,就會有啲風吹出黎,引人討論話邊個好邊間唔好做比較。。。。。我都估唔到教育者都甘xx
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

已刪除用户

伯爵府

想生BB熱投

頭髮療程花費8萬
未必有起色架

侯爵府

回覆樓主:

留毛8

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

REFER TO 新聞透視, 17歲開始整容個POST..留言講起呢D 係陰質錢, 然後有人問我睇唔睇得出有無整容, 或者想 ...

我初初新手上bk,唔係美容,响呢度都中過啲打手招

係玩耐左,先識有啲咁嘅嘢。就算而家有時,都唔知邊啲係真分享,只學識左網上世界,唔好咁易信人。

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆 lemontea520 的帖子

謝謝分享, 留毛..

大宅

好驚喎,真係唔會知間facial公司用咩機同產品架喎,信佢架咋

公爵府

foggyao 發表於 21-6-30 13:46
我初初新手上bk,唔係美容,响呢度都中過啲打手招

係玩耐左,先識有啲咁嘅嘢。就算而家有時, ...

中過啲乜嘢呀??

所以我好憎啲人成日話乜乜揮手區然後開wts..
或者之前有人吹雞陪去黃大仙,乜料呢甘,甘大個人唔係甘天真嘛?定係有心揾天真嬌呢
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

公爵府

cckuma 發表於 21-6-30 13:57
好驚喎,真係唔會知間facial公司用咩機同產品架喎,信佢架咋

所以比錢前理智啲囉!同埋唔好貪平去試做。
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

侯爵府

先多謝樓主分享

樓主所講: (OEM: 即係買人地現有既原料/ 產品,貼上自己LABEL), 我就親身知道呢樣嘢,我經一個皮膚科醫生做打斑, 醫生推薦我用一隻精華素 $680/樽/30ml, 樽面只有醫生公司名 (幸好樽底有製造廠資料), 有次心血來潮上網搵呢間製造商, 又搵到同一成份製品而製造商又肯賣俾我, 我直接近從製造商買只需用$200/樽 (連運費), 不要問我怎樣買到, 只是純粹引證樓主所講嘅OEM

子爵府

REFER TO 新聞透視, 17歲開始整容個POST..留言講起呢D 係陰質錢, 然後有人問我睇唔睇得出有無整容, 或者想想聽下D 核突野..

我就分享下...
(利申,故事虛構, 如有雷同, 實屬巧合, 唔好問我邊間因為係"虛構"。不得轉載,不得以新聞引用出post)

先黎輕Keng d 既 -------打手。

每個行業都有打手存在。
美容業界更加會專設一個職位做打手。打手唔係d 咩衰相工作,都係一個平台開十幾個ACCOUNT咁O者。
有哂人設,有個表MARK 定咩login pw, 幾時開, 或者好似bk咁要電話no 註冊,就要mark 低係用咩no 開account,.,方便下手接替。
一開始都係吹下水, 儲下分。有d 打手係新豬既,唔識玩FORUM 一黎就會玩HARD SELL 好快比人踢爆。
識玩既,好似BK 某D 會員,絕對唔係新用戶,係公海活躍,但睇得出其實係打手..
慢慢將D 資料滲比你....
當然你去到美容區,好多都係自問自答架啦~用完A 戶口發問,隔兩個鐘B 戶口留言"我都想知多D 呀!"
搞搞下,其實10個留言,可能得一個人真係街外客......

其實BK 對於用戶登記都已經好嚴格。黎緊儲值卡實名制,相信會打擊到BK 打手。
不過,除左BK, 出面大把FORUM啦~香討、女.COM、同style 同音既平台...是真是假你分唔清。就算話有真人用家分享圖既...都算吧啦....
一到夏天就好多脫毛POST,冬天淡季就講下去斑....
無計啦~搵食丫嘛...唔係咁點會無啦啦搵到客o者!!!!仲要係說服你心郁郁打針/ 做FACIAL / 脫毛WOR!! 我唔洗你上黎開單, 你上黎資詢呀有登記個人資料,我都已經比公司讚啦!

所以我不停同人講,唔好盡信網上既野。就算係媽媽WTS GROUP, 三九唔識七你知人地一定係有BB 有小朋友既?
入面有SALES 你知唔知? 佢帶起個話題話食小朋友DHA,然後家長甲乙丙留言話有食開/ 好OK/ 好得, 我唔信你個心唔會郁郁下想試又想知邊度有得買...?

...

被人篤爆仲要扮無辜、委屈, 差啲以退谷以示清白

象牙宮

東張西望 |16歲開始整容 |
手術失誤下巴變形後禍無窮 | 毀容
http://www.youtube.com/watch?v=Tf-V9D-mwzY

東張西望 | 整容上癮?24歲微整形30次 少女提醒要三思
https://www.youtube.com/watch?v=1V4xtpc_GJU
23位香港女星整容前後 原來她她她也有變臉?成功vs失敗案例
https://www.youtube.com/watch?v=rRlFQEprveM

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

謝謝你分享
自由太多會令世人失去平衡

首頁
12345...11

尾頁

跳至