美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

llb 發表於 21-11-9 07:54
係呀,我原本去Joyce Beauty睇LED面罩, sales介紹話呢部機勁過LED機一百倍,於是上網study,果然名不虛傳 ...

眼都做得好有興趣喎!我上網睇佢去皺效果圖對比都幾大,你覺得對眼有冇幫助?Thx !!

大宅

catcat2288 發表於 21-11-12 07:40
眼都做得好有興趣喎!我上網睇佢去皺效果圖對比都幾大,你覺得對眼有冇幫助?Thx !!
...

我只係做咗三日,當然眼紋仲喺度!但係暫時成塊面都平滑左,包括眼週皮膚! 部機好易用,好似支電筒咁一路睇電視一路碌吓碌下,暖暖地超舒服!又唔使用特製精華,用平時自己護膚品都可以,呢排天氣乾燥,我搽一次護膚油碌,可以碌成個鐘

我都係睇中佢可以做埋眼,希望佢可以解決我啲眼紋,喺眼週增生骨膠原!

男爵府

llb 發表於 21-11-12 07:54
我只係做咗三日,當然眼紋仲喺度!但係暫時成塊面都平滑左,包括眼週皮膚! 部機好易用,好似支電筒咁一路 ...

嘩!真係好吸引喎! 我最大concern 係對眼,我覺得最難改善,睇佢d效果圖好似好正咁。不過兩萬幾真係有d貴,但如果有效又真係值得,一盒eye cream 都要幾千 期待你之後再分享多d

我都有用nuface, 用咗兩年幾,呢部係我用得最勤力嘅機,其他tripollar, yaman用咗幾次就放一邊,吾覺有咩用.... 我呢排皮膚敏感,停咗nuface 同fix幾星期,尋晚覺得太陽穴好似凹咗好多,吾知係吾係心理作用,平時用住nuface 好似冇咁凹會漲小小咁... nuface 係有firming 同提升,不過去皺就吾太覺,所以如果Lyma就正啦

大宅

catcat2288 發表於 21-11-12 08:57
嘩!真係好吸引喎! 我最大concern 係對眼,我覺得最難改善,睇佢d效果圖好似好正咁。不過兩萬幾真係有d貴 ...

我都唔鍾意RF機!我做住nuface 時塊面脹卜卜喎,你有時間可以多做!去紋就真係未見到

男爵府

llb 發表於 21-11-13 17:11
我都唔鍾意RF機!我做住nuface 時塊面脹卜卜喎,你有時間可以多做!去紋就真係未見到
...

呢排敏感仲未好番,吾敢用nuface 住 我都覺有做開時塊面會漲d d咁, nuface 我之前一星期兩次左右,weekend先有時間做,weekdays 太懶呀

男爵府

llb 發表於 21-11-13 17:11
...

我面瘦,所以RF機都吾啱我

大宅

我都有d心動呀~

洋房

llb 發表於 21-11-8 18:42
請問有沒有人用過?

佢聲稱能量係家用LED美容儀的100倍,好似好勁咁!睇完好有興趣買!

hello 樓主,請問用後好唔好?我跟你買咗nu face, 又想買LED, sales又係叫我買lyma. 想聽下你用家意見。

象牙宮

llb 發表於 21-11-12 07:54
我只係做咗三日,當然眼紋仲喺度!但係暫時成塊面都平滑左,包括眼週皮膚! 部機好易用,好似支電筒咁一路 ...

每天使用15分钟,3-4个月后可以看到显著效果。
回來 report

熱? 

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

takeiteasy0809 發表於 22-5-14 10:43
hello 樓主,請問用後好唔好?我跟你買咗nu face, 又想買LED, sales又係叫我買lyma. 想聽下你用家意見。
...

唔經唔覺都用咗七個月,係時候報告下!

用完覺得佢冇廣告所講嘅咁神奇! 對我來講,凹凸洞一點改善也沒有!但佢的確可以令我皮膚望落去年輕少少,最大感覺就係佢能夠去黃美白,減淡眼紋,連我額頭有條較深嘅皺紋都好似有少少改善!firming效果冇Nuface咁勁,而且最少要照個半小時才能有感覺,我都算勤力,天天用,大約30分鐘,我覺得只用15分鐘冇乜效果不過,不過佢又好方便,可以一路睇電視一路照,所以我都係冇用佢特定的照面步驟,只是隨意由內至外往上推。

大宅

llb 發表於 22-5-14 22:32
唔經唔覺都用咗七個月,係時候報告下!

用完覺得佢冇廣告所講嘅咁神奇! 對我來講,凹凸洞一點改善也沒有 ...

以下總結了一些優點缺點以供參考。

優點:
1. 方便易用,一路照可以一路做其他嘢
2. 唔傷眼睛
3. 唔使用指定精華,或者特定成份護膚品,我有時會用油,有時懶的話,完成護膚程序最後搽完面霜,便用印的方式照
4. 叉電很方便,雖然要攞嚿電出嚟差,但係夠嚿電如果壞了可以換,唔會影響部機!同埋叉電都算快,大約4小時便完成!

缺點:
1. 比起市面上其他美容儀,價錢略貴
2. 幾花時間
3. 效果唔會有做醫美咁明顯
4. 部機有少少重
5. 佢照登範圍比較細,要隔幾秒移位

大宅

llb 發表於 22-5-14 22:33

優點:

總的來說,我都冇後悔買佢,長遠來講我覺得對於護膚抗老來講一定有佢嘅作用,如果你肯花時間用佢嘅話,我覺得都值得買!話晒這7個月以來,我用咗佢之後從來冇衝動走去叫做醫美。

大宅

333s 發表於 22-5-14 12:56
每天使用15分钟,3-4个月后可以看到显著效果。
回來 report

效果2-3個月就見到!

微熱,是電器發出的熱能!本身佢唔會發熱,聲稱自己是cold laser

洋房

llb 發表於 22-5-14 22:33

優點:

多謝晒!咁我要再稔下。led mask似乎方便啲,你有冇用?

大宅

takeiteasy0809 發表於 22-5-15 13:36
多謝晒!咁我要再稔下。led mask似乎方便啲,你有冇用?

我本來就係想買led mask,但係lyma 話佢效果比led mask 有效100倍,我先轉買lyma.

先不說效果,Led mask 要固定時間躺平什麼也不能做半小時(電話都玩唔到),你要有這耐性先好考慮

洋房

llb 發表於 22-5-15 14:48
我本來就係想買led mask,但係lyma 話佢效果比led mask 有效100倍,我先轉買lyma.

先不說效果,Led mask ...

Thanks for the info

複式洋房

有冇人用過我都想知

伯爵府

catcat2288 發表於 21-11-12 08:57
嘩!真係好吸引喎! 我最大concern 係對眼,我覺得最難改善,睇佢d效果圖好似好正咁。不過兩萬幾真係有d貴 ...

Yaman點解用幾次唔用?應該都有效同埋好快搞掂

男爵府

花花b 發表於 22-5-17 10:11
Yaman點解用幾次唔用?應該都有效同埋好快搞掂

我做咗幾次覺得冇乜效果,所以就懶得用,冇乜動力攞出嚟用

首頁

尾頁

跳至