自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

大力大力 發表於 22-2-3 19:57
工人10個9個都有外遇、根本就當佢哋係搖錢樹~

我前后兩個工人老公都有外遇, 而家呢個做咗十幾年, 準備回鄉退休. 但發現老公有外遇, 好難過. 其實佢哋離鄉來港打工十幾年, 正常兩年先返去一次. 老公真係唔偷食??

男爵府

granja 發表於 22-2-4 09:31
以為講工人同自己老公.... 有舊同事個老公同姐姐搭上左,最後家變離婚。
...

咁呢個真係好少聽

男爵府

fho001 發表於 22-2-4 10:59
我前后兩個工人老公都有外遇, 而家呢個做咗十幾年, 準備回鄉退休. 但發現老公有外遇, 好難過. 其實佢哋離 ...

依家仲要疫情,多過兩年都返唔到去

男爵府

lovestarry001 發表於 22-2-3 19:54
咁將心比己,佢遇上d咁嘅事心情吾好都冇辦法、唯有多d開解下佢哩

係呀,日日都開解下,關心下,比好嘢佢食

男爵府

333s 發表於 22-2-4 09:34
鼓勵她再找。
說出她的優點
也道出她的缺點。做家務方面。

鼓勵她再找丈夫?咁在職其間大肚我又要請多個人(emoji)

珍珠宮

fho001 發表於 22-2-4 10:59
我前后兩個工人老公都有外遇, 而家呢個做咗十幾年, 準備回鄉退休. 但發現老公有外遇, 好難過. 其實佢哋離 ...

倒轉講,其實男女都一樣,唔偷係極度困難,近乎冇可能……

呢d係人性,一、兩年先見一次!!牛郎織女咩?!!
戀愛/婚姻係生活,係陪伴,長期唔見,長期生理同心理都滿足唔到……再加上現今社會比以前複雜,人冇幾十年前簡單單純。

但偷食始終係錯,但長期LD會發生咁嘅事都係真,唔難理解。但老婆唔出國打工又揾唔到足夠家計……呢d係好現實嘅問題!

大宅

茶類愛好者 發表於 22-2-4 20:51
倒轉講,其實男女都一樣,唔偷係極度困難,近乎冇可能……

呢d係人性,一、兩年先見一次!!牛郎織女咩? ...

完全同意, 點可能長期「神交 」?呢啲事喺菲律賓相信係非常普通. 我朋友工人係單親媽咪, 喺香港識咗個賓佬. 大埋肚, 先發現個賓佬係有家室嘅

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Bun工人呀? 老公無外遇除非基佬。 菲律賓國家風水, 女人多男人少。 男人唔夠分。 唯有幾個女人share 一個男人。
佢地適應晒。 你工人話老公有外遇, 即係指個男人要從佢堆女朋友中掟佢煲。
佢要揾過個至失魂。

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

會吖,我之前個姐姐日日冇心機做嘢,我就日日安慰佢,佢就成日喊,我講完嘅工作又當耳邊風,佢就大條道理懶懶閒,後來完約我就冇同佢續約lu!

首頁

尾頁

跳至