時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 小魔童 的帖子

先攪清楚,中華人民共和國承繼的不是元朝土地。 是清政府的

男爵府

Natalie_Mon 發表於 22-3-3 19:07
你好衰呀,點解要玩督爆喎,你唔係唔知呢啲撐俄人選擇性失憶,失聰,同長期心盲。總之大陸果隻「雜 ...

投棄權票就風向轉緊?讀多D書,了解下何謂五常?擔心下你祖國日落之國五常地位被印度取締好過啦,全世界都覺得日落之國不配五常之位,佢當日既殖民地印度都話佢唔配要取締佢呀,連印度都唔放係眼內嘅國家,哈哈哈!

男爵府

Millmom 發表於 22-3-5 06:41
回覆 kongman 的帖子

你不知道香港同澳門都係清朝割讓的? 既然港澳要收回,為什麼海參威等地唔駛?嗰道D ...

海参威係1860年第二次鴉片戰爭後清政府簽訂既條約,但香港同澳門係租訂條約,你唔好撈亂黎講,租訂倆個字識唔識?

子爵府

Millmom 發表於 22-3-5 06:41
回覆 kongman 的帖子

你不知道香港同澳門都係清朝割讓的? 既然港澳要收回,為什麼海參威等地唔駛?嗰道D ...

租同割讓文字上意義大不同

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

你好衰呀,點解要玩督爆喎,你唔係唔知呢啲撐俄人選擇性失憶,失聰,同長期心盲。總之大陸果隻「雜 ...

唔係撐俄,係唔抵得美國係背後攪風攪雨

子爵府

烏克蘭呢8年嚟一直都轟炸烏東,已經造成萬三人死亡,種族滅絶啊‼

https://m.youtube.com/watch?v=cdETdJfYDhw&feature=youtu.be

被押到DPR遇难儿童纪念碑前反省的乌克兰战俘。数量已经超过乌克兰视角所有公布俄军战俘数的总和。这是欠遇难孩子们迟到的一小部分正义。

这帮纳粹!!!

乌克兰打了八年东乌,杀了多少东乌平民,东乌是同胞呀,所以东乌想独立很正常的。乌本土就有纳粹分子亚速营,乌政府称为民啥自卫队,亚速营在香港事件可是出大力了,所以同情乌克兰的那些人就不同情东乌的平民?
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3025568537589064&id=100004078431180

你有無出嚟譴責過烏⁇

男爵府

Millmom 發表於 22-3-5 06:46
回覆 小魔童 的帖子

先攪清楚,中華人民共和國承繼的不是元朝土地。 是清政府的 ...

承繼?你讀過歷史未?

子爵府

睇你都係唔識法文,得閒睇下中文版喇。

https://youtu.be/_H5sBAmo-BU

https://youtu.be/pvwdizSyn4k

尊重人首先尊重自已『雜種』

大宅

回覆 小魔童 的帖子

港島、九龍是割讓,新界是租借

伯爵府

小魔童 發表於 22-3-5 06:31
你讀書?知唔知元朝果版圖去到邊?係咪都要收返埋?
元朝又唔係漢人既朝代,你咁講,係咪都反對中國收番釣魚台?

伯爵府

candysandy 發表於 22-3-3 18:57
我想英國還返晒搶返嚟,仲放喺大英博物館d文物。
文物真係重要過領土好多既係咪咁話

伯爵府

littlesister 發表於 22-3-4 23:07
我見你咁無腦,但又成日叻唔切咁走出黎獻醜,都戥你尷尬

攻擊我可以一時洩憤,但有時間不妨諗下我講既有無錯。(還是你知道我無講錯,所以唔願意回應內容,攻擊我就算?

海參崴」是該市的中國傳統名[12],1860年被清朝割讓予俄羅斯帝國後改為俄文名「符拉迪沃斯托克」,意為「控制東方」[13]。海參崴自新石器時代時起便有人類居住,原為肅慎民族居住地[14],後歷為渤海國、遼朝、金朝、元朝、明朝和清朝統治,1860年清朝與俄羅斯帝國簽訂《中俄北京條約》[15][16],將此地割讓予俄羅斯,改由俄羅斯帝國統治。

子爵府

Mm233 發表於 22-3-5 09:56
文物真係重要過領土好多既係咪咁話

你都好趣緻。

伯爵府

呢度太多人當左自己紅鬚綠眼既俄國人指出俄羅斯點搵中國笨,仲鬧番我轉頭,點對得住中國列祖列宗

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

"雜種" 呢個稱呼留翻比你同你嘅同路人最啱.

講嘅係中國話, 寫嘅係中國字, 站喺中國土地上.

明明係中國人唔承認,

硬係死都要加入BNO, 又崇洋愛尾, 稱呢D為"雜種"都不為過
你地"老尾"D屁啱你地聞, 索多幾啖喎, 遲D佢驚到屁都唔敢放時你地就冇得聞

水晶宮

2024勳章

Mm233 發表於 22-3-5 10:34
呢度太多人當左自己紅鬚綠眼既俄國人指出俄羅斯點搵中國笨,仲鬧番我轉頭,點對得住中國列祖列宗
...

全世界都知道,西方圍攻俄羅斯成功之後,下一個就係圍攻中國,到時中國沒有其他國家分擔壓力,只能任人宰割
呢個後果你知我知大家知
知道你地黃人想中國死,恨不得西方鬥死中國,所以你挑起歷史問題,以為咁就可以破壞中俄合作。
黃人不斷炒作呢個話題,更加證明到,黃人反對的,就係我地要支持的。黃人幾時有過咁好心想中國好?

侯爵府

czl115 發表於 22-3-5 16:50
全世界都知道,西方圍攻俄羅斯成功之後,下一個就係圍攻中國,到時中國沒有其他國家分擔壓力,只能任人宰 ...

琥珀宮

畀面勳章

Mm233 發表於 22-3-5 09:54
元朝又唔係漢人既朝代,你咁講,係咪都反對中國收番釣魚台?

原來清朝又係漢人朝代咩

琥珀宮

畀面勳章

Mm233 發表於 22-3-5 10:00
攻擊我可以一時洩憤,但有時間不妨諗下我講既有無錯。(還是你知道我無講錯,所以唔願意回應內容,攻擊我 ...

拉埋幾千年前個d黎講啦笨

水晶宮

2024勳章

你以為嘅撐俄羅斯,其實唔準確,更準確係「抗美」
美國呢幾年聯合西方處處打壓中國,從貿易、華為、高科技、新疆、香港、冬奧會,制裁、杯葛⋯⋯全部都係美國在找茬,一刻未停過,問你憎唔憎?
而家多一個大國轉移美國視線,共同抗擊美國,有咩理由唔支持?蠢或壞嘅先希望呢個大國倒下

首頁

尾頁

跳至