夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

cathngai 發表於 22-11-4 20:51
既然你C6對你好好, 你就盡量諗你C6嘅好, 一對couple, 唔係對對都可以有共同興趣, 有時真係要一凹一凸字才 ...
其實我又點會唔知要付嘅代價太大。我知道感覺的東西虛無飄渺,真係唔會為一時的美好感覺而放棄咁多年的感情,同C6相處係有啲悶,不過亦真係好舒服,可以做自己。我深深知道,就算同咗呢個同事一齊都遲早玩完,因為佢性格都幾飄忽,又細我好幾年,唔通真係攞苦嚟辛咩。
我其實抽身緊,不過呢段時間係有啲難受,所以想係度呻下。

伯爵府

日日好攰 發表於 22-11-4 21:26
既然佢都知道要抽離,你就合作配合……趁大家未愛得深,對你對佢都好,再踩落去,真係好痛苦,愛一個不能 ...
係的,我真係唔會比到幸福佢,就算大家再行前都只會好多煩惱同痛苦,處理不好真係工作都受影響。有些東西在心中⋯⋯可能更美好。
我宜家都䆁懷咗好多,我真心希望佢開心快樂的

大宅

厚多士 發表於 22-11-5 05:27
係的,我真係唔會比到幸福佢,就算大家再行前都只會好多煩惱同痛苦,處理不好真係工作都受影響。有些東西在 ...

自己小心處理啦!結婚太耐,真係想有戀愛既感覺。曖昧既關係好危險,最後自己都會好傷。途中可能比好多藉口自己,做唔到情人,可以做知己、朋友,但我覺得係自己呃自己,不知不覺依然投入感情,想對呢個人好。最好方法,好似樓上師兄咁斷晒聯絡,先可以慢慢平伏抽離。

大宅

厚多士 發表於 22-11-5 05:18
其實我又點會唔知要付嘅代價太大。我知道感覺的東西虛無飄渺,真係唔會為一時的美好感覺而放棄咁多年的感情 ...

同個case好似

大宅

Eva2013 發表於 22-11-5 18:23
同個case好似

同我

伯爵府

厚多士 發表於 22-11-5 05:18
其實我又點會唔知要付嘅代價太大。我知道感覺的東西虛無飄渺,真係唔會為一時的美好感覺而放棄咁多年的感情 ...

曖昧係帶來火花 , 但火花只係一剎那, 好似好燦爛, 好容易引發情不自禁, 火舌帶來嘅後果, 可能會燒毀你家園, 所以你要遠離火種, 不可讓他燃點。

子爵府

好明顯你同先生的感情有缺口
長遠必須修補好
至於這位同事,最理想一定係斷聯絡
可惜你未必辭職,那麼就要靠你的自制力了

侯爵府

厚多士 發表於 22-11-4 14:29
佢知呀!其實啱啱跟佢嘅時候,最初佢都好暖男,後來知道我結咗婚就變到好cool
...

佢態度正確呀

珍珠宮

厚多士 發表於 22-11-4 14:14
我喜歡咗我同事(佢senior過我,我入職後就安排佢教我嘢,之後亦一齊拍住做嘢)。其實喜歡咗佢已經一段時間 ...

你對佢有心跳感覺未? 佢冇找你會唔會囉囉x?如果未,及早抽身,斬攬,就黎中招好難救

珍珠宮

PTMCYS 發表於 22-11-4 16:13
我之前也分享過, 結婚1年後當時在新公司識左個靚女同事, 本來我對靚的女同事無好感, 覺得係花瓶收兵, 而我 ...

你好勁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

係咪得我一個覺得樓主過份熱情嚇親人,人地正常人識得保持距離?

幸好人地冇意,否則樓主就…

伯爵府

soso1227 發表於 22-11-6 21:06
係咪得我一個覺得樓主過份熱情嚇親人,人地正常人識得保持距離?

幸好人地冇意,否則樓主就… ...
其實我都想同樓主講,可能佢諗多咗。
那位男上司 一向孤獨,但人始終想找個人可以傾下計, 正正樓主已婚, 以為樓主可作傾訴對象又不會引至唔會, 其實佢都係想找我朋友而已。 後來又發覺唔對路,所以又保持距離。

首頁

尾頁

跳至