自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熊熊老婆 發表於 22-12-18 10:28
我啲黃同事都拒絕帶隊返大陸,話驚冇咗個腎喎!
琴日心臟移植嗰單嘢,聽日返去又有排講 !只係希望佢哋唔好喺 ...

你d黃同事唔洗返大陸,係香港都已經無咗個腦

SU213    發表於 22-12-18 12:25

珍珠宮

男爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

睇bilibili 有好多呢啲片, 有時真係睇到好感動, 希望我地中華文化傳統嘅美德可以繼續傳承落去

公爵府

琴日心臟移植嗰單嘢,聽日返去又有排講 !只係希望佢哋唔好喺 ...

唔係講笑,連醫生都係咁既思維,最記得照mri意外發現得1個腎時候,返去覆診見醫生,醫生第一句就問:有冇返過大陸做手術?我話冇,佢就話咁就放心啦,起碼唔係俾人偷左個腎,個刻我好反感

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

SU213 發表於 22-12-18 12:27
睇bilibili 有好多呢啲片, 有時真係睇到好感動, 希望我地中華文化傳統嘅美德可以繼續傳承落去 ...

我發覺、好多外賣哥哥、都好見義勇為~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

點講呢?幾拾年前大陸人騙案太多(可能真係窮),連帶同心理都被騙走了,現在接受教育高了,生活水平也高了,政府帶頭打貪把社會環境向高質發展,人民質素也提高了。反睇香港明顯下降了,出事第一時間是手機先行,真係出手沒幾個,幫手推下門都不會做,關愛坐都變成批鬥坐。

公爵府

自從黑暴之後,每次見到呢d幫助別人既片都好感動,眼濕濕,中國越來越強大,人民質素逐漸進步
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

侯爵府

貓咪達人 發表於 22-12-18 12:29
唔係講笑,連醫生都係咁既思維,最記得照mri意外發現得1個腎時候,返去覆診見醫生,醫生第一句就問:有冇 ...

你講令我記過-事:我嬸幾拾年前移民英國,幾十年間有入過醫院包括生我當哥。十多年前有一次身體檢查,發現她只有一邊腎,醫生問她是否曾經做手術摘除了一腎,但係她及叔完全沒有任何記憶。
耐人尋味

公爵府

sunshine0613 發表於 22-12-18 14:46
你講令我記過-事:我嬸幾拾年前移民英國,幾十年間有入過醫院包括生我當哥。十多年前有一次身體檢查,發 ...

可能係先天性,檢查下係咪雙子宮?我就係先天性,因為雙子宮而單腎

子爵府

人與人之間,互相幫助互相尊重
世界就美好多一點

侯爵府

回覆樓主:

多啲呢啲教育,世界更美好。

琥珀宮

無知由於無明,每個範疇都存在呢亭人。

講湖北蛋有假蛋嘅正正出自一位教師的口,個人與各行各業相處過嘅人,感覺教師比較主觀固執,估計行頭窄,相處嘅人少,而又慣於被服從,所以思想俾我感覺比一般人狹窄。咁當然有例外,例如你,俾唔到我呢種感覺。

琥珀宮

janice_cat 發表於 22-12-18 12:19
有d人總係又井底又玻璃心,唔肯去認識就話中國咩到唔好!
買蛋我一定會買湖北蛋,其餘係西班牙同日本,日 ...

Fact check真係好重要,冇咗蘋果,有立場,冇咗立場,仲有獨媒……。資訊爆炸年代,就存在洗腦工具,確需要小心,避免被炸到腦殘。

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

條link㩒唔到
attach0/tmp/phpDxJ3xy

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

appleyuen 發表於 22-12-18 17:57
條link㩒唔到

要複製條 link、貼上 youtube、不知道為什麼、搞嚟搞去搞唔到變藍色~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大力大力 發表於 22-12-18 18:07
要複製條 link、貼上 youtube、不知道為什麼、搞嚟搞去搞唔到變藍色~

ok. 睇到了唔該曬

珍珠宮

丁丁aunty 發表於 22-12-18 00:34
早年未有疫情時同兩老去珠海閒逛吓

坐巴士好多人都讓座,比香港人更主動,內地已經文明咗好多,要親眼用自 ...

大城市如廣州及深圳真的很多年輕人讓座,這真的是比香港更好,其他鄉鎮不得而知
因為疫情前多年來不斷見 bk都好多父母出 post話在disney, OP 被內地人打尖。父母不滿上 bk炮轟,可想而知被打尖的小童的烙印,長大後有可能仍有對同胞有錯誤觀感

珍珠宮

大力大力 發表於 22-12-18 18:07
你可 edit, save完可變blue link

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

人間有情

首頁

尾頁

跳至