自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

寶貝樂樂 發表於 23-1-4 15:48
回覆 babyhoi 的帖子

昨晚試咗堂,我仔唔太抗拒,但一買要買150堂,好似有d 多,所以仲心大心細 ...
一次過買150堂真係太多,如果想一堂一堂咁買,可以用italki或者amazing talker

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

luck8888 發表於 23-1-4 16:16
一次過買150堂真係太多,如果想一堂一堂咁買,可以用italki或者amazing talker

請問 italki 是學習中心名字嗎?因這間沒聽說過 ,謝謝!

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我女小三,學YOA,每次買36堂,啱啱買咗第二套課程,我自己覺得ok,可以試堂先

琥珀宮

baby668 發表於 23-1-4 15:18
有人買咗結果呻到樹葉都落埋,兩間嘅評價都係劣

自己諗啦

51都唔係咁差,手頭仲有200堂,阿仔已經上緊成人課程,上完應該唔再買,因為都冇咩野上,其實51教材唔算差,但冇可能mark死一個老師,但一定會book到老師,唔會約唔到,試過老師早走10分鐘,投訴後補返一堂
sales係死lur但都係微信死lur, 其實可以唔理佢

子爵府

回覆 w.c.chong 的帖子

所以而家仲心大心細 ,所以真係要做足功課先,謝謝!

伯爵府

好媽媽勳章

寶貝樂樂 發表於 23-1-4 16:52

所以而家仲心大心細 ,所以真係要做足功課先,謝謝! ...

有得試就試下先,再決定

子爵府

mandy952 發表於 23-1-4 16:43
51都唔係咁差,手頭仲有200堂,阿仔已經上緊成人課程,上完應該唔再買,因為都冇咩野上,其實51教材唔算差 ...

因 51 talk 要買ge 入門堂數真係太多,而我仔剛上中一,只怕他無恆心,所以有點卻步

子爵府

昨晚試咗 51 talk ,我仔唔太抗拒,只是入ge 堂數要買太多,我仔聽到都呆咗,搞到我而仲猶疑緊

伯爵府

好媽媽勳章

寶貝樂樂 發表於 23-1-4 16:57

昨晚試咗 51 talk ,我仔唔太抗拒,只是入ge 堂數要買太多,我仔聽到都呆咗,搞到我而 ...

係咪要買得多先平呢?

琥珀宮

寶貝樂樂 發表於 23-1-4 16:55
因 51 talk 要買ge 入門堂數真係太多,而我仔剛上中一,只怕他無恆心,所以有點卻步
...

咁又係嘅,第一次買嗰時都過百堂,仲要另外一間咩阿卡索又出左事,嚇鬼死,不過呢間ok嘅,佢收成50元堂有錢落袋,執就應該唔會,但你唔想一次買咁多理解嘅,當時我係用香港外藉老師補習嘅價錢比較,就覺得好抵,而且當時準備升中呈分,阿仔都肯捱下,一上中學就話唔想上,我話點都要上晒架,最多之後唔再買
同埋嗰時有親戚上緊佢介紹比我我先有dd信心咋

琥珀宮

寶貝樂樂 發表於 23-1-4 16:57

昨晚試咗 51 talk ,我仔唔太抗拒,只是入ge 堂數要買太多,我仔聽到都呆咗,搞到我而 ...

一個月要上15堂架,上唔夠佢都係扣你15堂,百零堂其實9個月咩都上晒

大宅

回覆樓主:

51talk 大部分老師好hea

子爵府

w.c.chong 發表於 23-1-4 16:58
係咪要買得多先平呢?

愈買得多堂價錢愈抵,因為你買多d ,可能會額外送堂數,變相價錢會平d ,

但最少係 150 堂,join 咗後額外會送多唔知幾多堂,但必須要做了每日唔知咩任務咁樣,

全部加加埋埋約200堂,除開個價錢就抵d

子爵府

mandy952 發表於 23-1-4 17:01
咁又係嘅,第一次買嗰時都過百堂,仲要另外一間咩阿卡索又出左事,嚇鬼死,不過呢間ok嘅,佢收成50元堂有 ...

而家有朋友介紹俾我,佢對仔女都學緊,

起初我仔有抗拒,之後,朋友解釋俾我仔聽,我仔先話試堂
但我朋友個仔而家都唔肯上,反而佢個女都好積極上緊,佢女而家都仲有500幾堂未上,佢覺得佢女在 Oral 方面進步咗好多,
所以叫我勸吓我仔試吓

子爵府

sukiwong13 發表於 23-1-4 17:04
51talk 大部分老師好hea

我見網上好多家長都話好難約

子爵府

mandy952 發表於 23-1-4 17:02
一個月要上15堂架,上唔夠佢都係扣你15堂,百零堂其實9個月咩都上晒

係呀,所以每日最少都要上 1堂,唔係就浪費晒

琥珀宮

寶貝樂樂 發表於 23-1-4 17:16
而家有朋友介紹俾我,佢對仔女都學緊,

起初我仔有抗拒,之後,朋友解釋俾我仔聽,我仔先話試堂

我仔都明顯係聽同講有好大進步,小學時上英文堂仲有同學問返佢老師講咩,而家上左英中聽冇問題,當然講得太深都會聽唔明,但唔似我自己細時上英中咁聽到一舊雲
佢感覺到同同學有分別就肯繼續上,而且都要有少少著數比佢,就係唔買補充比佢做當交換條件囉

琥珀宮

寶貝樂樂 發表於 23-1-4 17:17
我見網上好多家長都話好難約

如果指定老師就會,但冇指定就一定有老師比你約到,通常我自己揀左7,8個,輪流約
基本上有時間都可以約到,而家約即時上堂都可以,但阿仔鍾意嗰幾個就通常都係約嗰幾個就算

伯爵府

好媽媽勳章

寶貝樂樂 發表於 23-1-4 17:11
愈買得多堂價錢愈抵,因為你買多d ,可能會額外送堂數,變相價錢會平d ,

但最少係 150 堂,join 咗後額外會送 ...

要買咁多又真係有啲擔心,我之前上阿卡索就係買得多好平,又係買咗三百幾堂,之後突然間無得上,好在我剩低唔多,所以我而家買都係36堂咁買,但就貴好多

子爵府

回覆 mandy952 的帖子

今晚返去再和仔傾傾,再做吓功課先,謝謝!

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊