潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

我比錢佢驗袋,同我講一半半,咁即係點?係咪即係假?有冇得退錢?有冇得追究賣家?

如果實牙實齒話假,直接報海關,真假自有定案,都廢事同賣家講咁多,而家袋又冇,但又唔肯定有冇冤枉人

阿sir係呢個位置好重要,比得錢揾佢驗即係一定信佢,佢做得呢個位,收得錢唔應該出個咁嘅結論

侯爵府

翠如 發表於 23-1-21 16:36
八卦,邊度睇?

只喺睇過阿sir個篇文章,我認同佢 原因:我信d國際大拍賣行都請有經驗嘅

不過位兩公婆買家去爭論到先有得攞返9萬蚊個篇,就要問呢度嘅jm先知
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

侯爵府

奇奇媽媽 發表於 23-1-21 14:18
我都記得

現在佢話個袋收返去佢認為認證到嘅中檢,

估計最多一個月點都運返落黎香港。

如果個間店主冇澄清/攞返中檢認證證書,show返上佢ig 大家都推論到咩事喇~
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

公爵府

Rubik 發表於 23-1-21 16:45
我比錢佢驗袋,同我講一半半,咁即係點?係咪即係假?有冇得退錢?有冇得追究賣家?

如果實牙實齒話假,直 ...

其實買袋客係在代購買完個袋返屋企擔心個袋,之後先拎個袋去驗,驗袋sir冇收驗袋錢,話5050唔肯定,而間代購亦即時退全數比買袋客,而代購拎番個袋快遞上大陸中檢再驗,中檢證實個袋係真,但個客之後擺上網討論話要報警,代購話報警冇問題,比警方處理,最後係咪真係有報警就唔知了

珍珠宮

pp_pp1021 發表於 23-1-21 17:43
其實買袋客係在代購買完個袋返屋企擔心個袋,之後先拎個袋去驗,驗袋sir冇收驗袋錢,話5050唔肯定,而間代 ...

係,但佢有提議店主退錢比買家,搞到大家認為係真袋又駛乜退錢。。

一地花生

佢而家寄上去中檢又唔知係咪同一個,一個真袋,n個同編號嘅高仿又有幾難

公爵府

Rubik 發表於 23-1-21 17:51
係,但佢有提議店主退錢比買家,搞到大家認為係真袋又駛乜退錢。。

一地花生

如果咁講,個客應該即時同代購去驗袋而唔係拎走左擔心第日先去驗,個客都可能換左第2個袋都冇人知~
總之一地花生……

wcpcelia    發表於 23-1-24 10:13

男爵府

Rubik 發表於 23-1-21 16:45

如果實牙實齒話假,直 ...

佢喺自己FB 有講返(由佢角度嘅)來龍去脈。佢話最後冇收錢

子爵府

有看,當花生。
只要唔係直接在品牌舖頭買,一日都有風險。驗完話真,都可以係假/ 驗錯。

wcpcelia    發表於 23-1-24 10:16

大宅

知唔知係邊間代購?

伯爵府

Huuu 發表於 23-1-21 11:46
甘又唔關個位阿sir事

聽講話有10個驗證點,只有一半過關,喺供貨袋主要阿sir俾個答案出黎

睇完post,根據post所講,其實Ah sir無同個客講5050,但有話個袋有幾部分唔pass,特別係金屬成份嗰part,然之後show 店幾個Lindy 比客睇金屬成份,現場証實嗰客個袋同其他袋金屬成份比例唔同(阿Sir有支槍)。

以我角度,我拎個袋去驗,得到以上既分析,咁自己再進行分析個袋就冇問題啦。

我都曾經喺代購度買嗰個袋唔放心,拎去比阿Sir驗,其實佢只會講個袋有問題定係冇問題,唔會話個袋係真定假。我個人接受Ah sir既答案,明就明。(因為佢個個人履歷,信佢先會拎去俾佢驗)

以上係個人睇法

50 50應該係講賣家同阿Sir之間嘅對話

大宅

可唔可以俾少少貼士?係邊間代購?

大宅

Florencema 發表於 23-1-22 10:58
睇完post,根據post所講,其實Ah sir無同個客講5050,但有話個袋有幾部分唔pass,特別係金屬成份嗰part,然 ...

真金金屬成份不對,好大鑊……
H真袋講明用真金包面

大宅

睇吓係買家定賣家角色,我只是買家當然有不合符工藝最多唔買慳返,賣家的話冇論件貨品係真係假,俾人話一定唔服,而且間店咪又係喺買手度入,點肯定買手一定可信

大宅

當食花生,買完又要質疑唔明點解唔係專門店買,搵完代購又要驚
但認同網民話個老公唔想老婆買袋,然後搞單咁既野出黎

伯爵府

nldw2012 發表於 23-1-22 18:42
真金金屬成份不對,好大鑊……
H真袋講明用真金包面

仲有刻字居然R長短腳,S出現兩種不同字體….淨睇相(放大鏡下)都見到好大問題..

伯爵府

jamjam1005 發表於 23-1-22 19:41
睇吓係買家定賣家角色,我只是買家當然有不合符工藝最多唔買慳返,賣家的話冇論件貨品係真係假,俾人話一定 ...

大宅

Florencema 發表於 23-1-23 00:40
仲有刻字居然R長短腳,S出現兩種不同字體….淨睇相(放大鏡下)都見到好大問題..

原來愛馬仕facebook 群組事主喺爆咗第一身經歷……袋都收返走,證物都冇埋

子爵府

Florencema 發表於 23-1-22 10:58
睇完post,根據post所講,其實Ah sir無同個客講5050,但有話個袋有幾部分唔pass,特別係金屬成份嗰part,然 ...

whatsapp對話中
買家老公同店主講
驗袋果個話5050

子爵府

nldw2012 發表於 23-1-23 00:58
原來愛馬仕facebook 群組事主喺爆咗第一身經歷……袋都收返走,證物都冇埋
...

咁買家都收返錢
個袋自然唔會俾佢keep啦
店主亦即時送去第二間再檢驗
暫時結果就係真嘅
雖然中間有冇掉包
或其他事情就無人知啦

PS.一直專門店抱出

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

反而想知點可以咁快送到個袋返大陸驗,咁貴嘅袋係咪好重稅?
我都見到啲字怪怪地,同埋本身第一個賣咗,好快揾到呢個比買家,會唔會間鋪都係周圍收其他代購嘅袋所以瀨嘢?

首頁

尾頁

跳至