自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

tung0409 發表於 23-2-15 10:33
我一家四口2個中學生女全家每星期都期待睇里個節目喎

好意外咁多後生都鍾意睇

大宅

worthy 發表於 23-2-15 10:51
回覆 STKKY 的帖子

有睇. 但個進度快D會比較緊張, 幾集至淘汰幾個太慢. 而且唱歌就唱歌, 無須太多時間去講 ...

好似話tvb見收視好,特登再做多兩集

大宅

蜜蜂糖 發表於 23-2-15 11:03
而家啲觀眾有要求,希望睇到參賽者有進步,越戰越強先好睇,得初賽和決賽,有乜好睇轉頭就忘記。
...

同意

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

中年好家室

大宅

RoseRose1980 發表於 23-2-15 11:34
tvb 都估唔到收視咁高 我哋屋企人都集集追, 我老公反而覺得 廚師顏志恒唱得係最好呀 ...

我都幾睇好佢

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

中年好聲音幾成功, 未試過一個比賽節目打正旗號用中年做賣點, 畀到新鮮感觀眾, 而且參賽者實力都唔差.
前兩集淘汰咗區俊傑, 呢度有D人話唔會再睇, 但收視不跌反升

珍珠宮

回覆樓主:

本來鍾意睇但pk賽拖太耐,有啲有實力嘅太快走,歌藝麻麻嘅又繼續留低,減低左追嘅意欲

珍珠宮

唱得好過乜鏡物鏡好多,贏幾十條街

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

worthy 發表於 23-2-15 10:51
回覆 STKKY 的帖子

有睇. 但個進度快D會比較緊張, 幾集至淘汰幾個太慢. 而且唱歌就唱歌, 無須太多時間去講 ...
報名歌唱比賽, 出曬樣, 名, 仲要出埋自己既私隱
公布大眾面前任人評價黎提高收視

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

參賽者龍婷, 話咩擺脫鄧麗君影子, 心諗, 佢都唔係第一日出嚟唱, 我响旺角見過, 未又係唱其他人啲歌, 根本就冇咩所謂鄧麗君影子
都係嗰幾招, 一班廉價勞工, 配合矯情包裝, 又可以玩幾個月, 怕且大家要適應呢種制作模式

幫你答埋..."唔想睇可以唔睇"吖嘛

大宅

STKKY 發表於 23-2-14 13:19
《中年好聲音》收視22.5點再創新高‎ 《新四十二章》收視得20.9點
https://www.hk01.com/article/866852?u ...

幾好

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

fallwinter 發表於 23-2-14 23:21
中年好聲音幾成功, 未試過一個比賽節目打正旗號用中年做賣點, 畀到新鮮感觀眾, 而且參賽者實力都唔差.
前兩 ...

我係因為咁真係無睇了,最多上YouTube 齋聽一兩個,不過節目開始到尾段,收視高咗都正常

水晶宮

kfccccc 發表於 23-2-15 10:21
究竟呢個所謂比賽仲要做幾耐?
其實只需要初賽和決賽咪夠囉,
仲要比來比去SELL温情, 真係頂唔順, 悶...... ...

我都覺得做好耐,好似星夢咁禁多場比賽,又合唱又盛,不過我明佢做多幾集就唔洗禁快又要諗新節目,而家冇獎門人,星期六又播啲播過n次嘅電影
個中年好聲音就算贏左唔知又點,唔通好似星夢咁 但成班人我仲未覺得邊個吸引。

水晶宮

回覆樓主:

四十二章,太多分線,講下東又講下西,有時講到好遠,有時冇厘頭,好似做好耐都未到正題,跌都正常。
呢個監製啲劇好多時都有30集,同好多支線,唔係套套好睇。

複式洋房

回覆樓主:

珍珠宮

四十二章幾好睇喎,不過多人物支線,要坐定定睇。
反而中年無興趣睇,主要係連賣廣告啲highlights 都唔好聽,好多個都拉牛上樹咁,顏值、台風又欠奉,完全唔吸引我,最多上YouTube 聽下一兩首。

男爵府

she007 發表於 23-2-16 00:57
我都覺得做好耐,好似星夢咁禁多場比賽,又合唱又盛,不過我明佢做多幾集就唔洗禁快又要諗新節目,而家冇 ...

假設吳大强赢了冠軍 (好似已七十歲)
TVB 會簽讵做歌手? 會棒佢??

翡翠宮

RoseRose1980 發表於 23-2-15 11:34
tvb 都估唔到收視咁高 我哋屋企人都集集追, 我老公反而覺得 廚師顏志恒唱得係最好呀 ...

我都like顏志恆,佢把聲好磁性好有個性

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我有睇,因為感覺人到中年,嚟得嘅都有心、唱到個故事。點知上一集好失望,個個都冇晒說故事的能力,厨師首 mama i love you 亦不例外。而且 foul 極都 foul 唔到二家姐。

水晶宮

ChloeMa 發表於 23-2-16 17:56
我有睇,因為感覺人到中年,嚟得嘅都有心、唱到個故事。點知上一集好失望,個個都冇晒說故事的能力,厨師首 ...

覺得d人越唱越差

首頁

尾頁

跳至