自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

貓咪達人 發表於 23-2-25 13:27
個標題只係想唱衰警察職業,實際並唔係純討論新聞,低級手法!請個位樓主放過死者
...

明顯放大曾任警隊來破壞警隊形象

子爵府

貓咪達人 發表於 23-2-25 13:27
個標題只係想唱衰警察職業,實際並唔係純討論新聞,低級手法!請個位樓主放過死者
...

係咪敏感咗?佢每隻字都係新聞報導有講。
俾人聯想...知法犯法,罪加一等,...

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

魚兒小寶貝 發表於 23-2-25 12:50
曾任即是唔係退休?可能犯事被革走?

啱啱睇cable 話係警長,15年退休
放下自在

子爵府

chingnc 發表於 23-2-25 13:31
好多新聞都話mention犯人既職業,又唔見話唱衰醫生老師 佢前老爺係警察犯案關放唔放過死者有咩關 ...

你又啱喎
之前兩個醫生去偷食物一樣,都有報道醫生啦!

子爵府

ricecooking 發表於 23-2-25 13:33
明顯放大曾任警隊來破壞警隊形象

噤...點解警員接受訪問時,要講主謀曾任警員,破壞自己嘅形象嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

真係唔知講咩好,人性泯滅到呢個地步?
希望香港有死刑

大宅

會唔會係政府公務員退休福利制度出左問題,搞成咁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

露比2006 發表於 23-2-25 13:42
噤...點解警員接受訪問時,要講主謀曾任警員,破壞自己嘅形象嗎?

反正好快就會到資料揭露,報道事實都係一件好事。

珍珠宮

Sebastian@ 發表於 23-2-25 13:29
如果唔係東窗事發,老爺諗住就算佢同對仔坐監,但層樓永遠都係佢,前新抱名下的現金物業又可以分俾佢對孫( ...

我覺得個女太善良太好心太心軟

珍珠宮

玩具勳章

cattz288 發表於 23-2-25 13:37
啱啱睇cable 話係警長,15年退休

消息說死者前夫的父親曾任職警長,2005年離職,初步相信死者前夫與父親及兄長有份動手,母親就參與事前準備。

公爵府

露比2006 發表於 23-2-25 13:42

我覺得警方報道案情好正常,聽落都冇問題,但樓主突登用紅筆顯示曾任警員依啲字眼出黎,明顯俾人感覺佢係真有心咁做,只想人地睇到紅色字咁解,你可以當我敏感,不過我自己第一眼睇就咁既感覺

珍珠宮

玩具勳章

hellomiki 發表於 23-2-25 13:47
我覺得個女太善良太好心太心軟

最近受害人欲將該單位出售套現,將款項留給一對子女日後教育經費,部份款項用作買另一個市價較低的單位給前夫家人居住,但遭人強烈反對、雙方鬧翻,其後受害人徵詢法律意見後,認為單位可以出售套現,可能因而惹來殺身之禍。
真係唔話得,已再嫁都有照顧對仔女,仲有廢前老公一家,甘樣死法真係天理不容

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

chingnc 發表於 23-2-25 13:49
消息說死者前夫的父親曾任職警長,2005年離職,初步相信死者前夫與父親及兄長有份動手,母親就參與事前準 ...

sorry, 05年先啱
放下自在

珍珠宮

chingnc 發表於 23-2-25 13:50
最近受害人欲將該單位出售套現,將款項留給一對子女日後教育經費,部份款項用作買另一個市價較低的單位給 ...

個女仔有情有義,卻得來這樣結局

伯爵府

愈睇愈嬲判終身都益咗佢哋

公爵府

hellomiki 發表於 23-2-25 13:51

遇人不淑,心地太好,希望佢可以安息,一定會拉晒所有人渣

象牙宮

hellomiki 發表於 23-2-25 13:51

身首異處
放下自在

伯爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

pochario 發表於 23-2-25 12:38
其實同現任丈夫雖然冇註冊,但係係事實婚姻,仲要公開擺酒有大堆人証,佢同現任子女都會有遺產繼承權。
...

現任洗鬼貪佢D錢,估唔到譚X咁精,連婚前協議書都不用

公爵府

加多利山什麼屋苑?

象牙宮

littlehoneymum 發表於 23-2-25 13:57
加多利山什麼屋苑?

3千幾呎
放下自在

首頁

尾頁

跳至