自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

重點係自己決定戴唔戴口罩

大宅

我絕對支持取消口罩令,覺得too late 添,但我會戴(非醫學原因);等於我支持全面通關,但我其實冇外遊打算,兩者冇抵觸,我做與不做,係個人選擇,是不為非不能也。之前有政令,是不能非不為也,是自由嘅剝奪

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sunnygirl 發表於 23-3-2 07:13
其實取消口罩令絕對係好事,最緊要市民有得選擇,你覺得有需要就戴,無需要就唔洗戴
...

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

自以為代為大部份既小部份人

珍珠宮

虎到金來勳章

sunnymama2 發表於 23-3-2 07:44
我覺得廢除口罩令的人,唔一定真係唔想帶口罩,而係有自由度,有d地方焗時可以除口罩抖氣。其實係方便大家
...

同意,好似落街跑步唔洗戴住出去,又唔怕唔記得左戴就出左街,但平時我暫時都會照戴

水晶宮

seaheart88 發表於 23-3-2 07:41
其實都只係廢除左一日,我覺得又未能作準嘅。。。當然尋日都見到有啲率先除咗罩。。。不過仍然有一批人係 ...

係!
昨天朝早唔戴嘅的確是小眾,到中午已經好普遍,夜晚目測唔戴嘅變多數!(我觀察嘅只限街上)
我女返學,只有1個同個唔戴,但佢話大部份老師已經無戴!
相信戴嘅人只會越黎越少,時間會証明的

水晶宮

舞娃娃 發表於 23-3-2 08:10
我絕對支持取消口罩令,覺得too late 添,但我會戴(非醫學原因);等於我支持全面通關,但我其實冇外遊打算 ...

仲有支持取消快測!
返工返學都要做,簡直浪費地球資源!

伯爵府

ff7477 發表於 23-3-2 07:08
唔知以為好多人,結果原來又係代表大部份嘅小撮人

樓主唔知咩叫做取消口罩令,贊成取消既人唔係話唔戴,係想自己有需要先戴,唔想比人控制,咁簡單都唔明

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我支持取消既
琴日都有帶口罩出街, 中過新冠有時會唔夠氣..行到唔夠氣時 除左佢 抖下氣.. 見有人冇帶口罩 / 特登迫近自己行 / 一班人係前面行過黎, 就即刻帶返

可以自己選擇 帶唔帶 / 幾時帶幾時唔帶, 幾好呀

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

selinako^^ 發表於 23-3-2 08:54
我支持取消既
琴日都有帶口罩出街, 中過新冠有時會唔夠氣..行到唔夠氣時 除左佢 抖下氣.. 見有人冇帶口罩 / ...

我試過行山唔夠氣,除咗口罩喺一邊休息,即刻有人過嚟叫我戴返,好有壓力。

selinako^^    發表於 23-3-2 09:20

水晶宮

我嘅回應一直都代表自己,唔知樣主講咩人代表大多數人。

水晶宮

alicego62 發表於 23-3-2 07:10
咦,呢個post似想帶風向,撩交鬧喎

「代表大部份嘅小撮人」,正正辣火頭

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

成日開post 的人真係好麻煩
都唔明嘈黎做乜.. 都帶左咁耐...
講真係無咩點睇傷風感冒

而家想帶咪帶..., 起碼跌左個口罩
唔會有咩壓力先都係好事
大家隨心lor...
坐巴士地鐵點都會帶

pansy888hk    發表於 23-3-3 23:25

大宅

MrBeast 發表於 23-3-2 08:07
我希望九成嘅香港人繼續戴,咁我就算地鐵繁忙時間都可以安心唔戴口罩

...

同感

男爵府

ff7477 發表於 23-3-2 07:08
唔知以為好多人,結果原來又係代表大部份嘅小撮人

香港地係咁架啦, 唔開放口罩令, 嘈勁你, 開放左又唔夠膽唔帶

伯爵府

pauline_c 發表於 23-3-2 09:02
「代表大部份嘅小撮人」,正正辣火頭

仲有樓主假定支持取消口罩令既人會完全唔戴口罩,根本可能街上戴緊口罩既人好多都支持取消,因為自己可以選擇幾時戴

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

琴日返屋企時, 有個男人一邊行一邊食煙, 佢見到我時..就企係花槽度擺晒post食, 我行完隧道有d索氣冇帶口罩, 當時諗: 呢個人一定想我經過時狂噴煙/ 咳2聲

原本要直行一段路後再過馬路.. 咁既情況 我即刻帶返口罩 趁冇車 想直接行過對面馬路, 點知果個男人見我轉路線, 拿拿林食住煙衝過黎... 好彩我都行快左2步過左馬路

有d賤人就係中意咁樣搞下你先安樂, 口罩隨身以防不勝防

侯爵府

jon12345 發表於 23-3-2 09:11
香港地係咁架啦, 唔開放口罩令, 嘈勁你, 開放左又唔夠膽唔帶
喺香港教育制度令市民冇獨立思考, 人帶我帶, 就好似疫苗計劃初期, 大多身邊唔打嘅朋友都係話睇定啲先, 問佢要睇啲乜嘢數據, 佢擔心啲乜嘢, 佢又講唔出

侯爵府

selinako^^ 發表於 23-3-2 09:13
琴日返屋企時, 有個男人一邊行一邊食煙, 佢見到我時..就企係花槽度擺晒post食, 我行完隧道有d索氣冇帶口罩, ...
話時話,好似真係多咗人喺街頭食煙

selinako^^    發表於 23-3-2 09:28

侯爵府

我成家已冇戴

我公司昨日得一個C9戴住

利申:之前我係BK冇開post、更冇搭過咀要求取消口罩令!

首頁
12345...6

尾頁

跳至