自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

connie1012 發表於 23-4-1 19:41
想問你地call開邊間?
我上次call星群,提前一日call都冇車(打黎同我講call款貴嘅大車就有司機接單:igiveup ...
Call 大車要另加120預約費!
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230401/bkn-20230401140551072-0401_00822_001.html

大宅

以前我99抽血是可以約姑娘上門的(我99是需要坐輪椅)你下次複診可以問問醫生。

大宅

我上次call星群,提前一日call都冇車(打黎同我講call款貴嘅大車就有司機接單:igiveup ...

之前陪爸爸去醫院做物理治療,多數用HK Taxi app, 多數都call到,而且是即時call, 除非你是很短途客。

別墅

我用飛的

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我用飛的call, 通常好快有車。

伯爵府

朗程服務唔錯.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

雙子豬 發表於 23-4-1 20:34
我見冠忠醫院線都好多人搭

https://www.kcbh.com.hk/rehabus.php

多謝推介,無我果頭

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

南區人,仲有呢個,免費的
attach1/tmp/phpJ8EEX7

王國長老

connie1012 發表於 23-4-1 20:30
之前用星群,佢最多得提前兩日俾人book咋嘛!依家睇到uber可以預早好多日bk..
但我繁忙時間+10分鐘左右嘅 ...

係好難
我爸果度上咗山,平時有lift上仲ok,但搵的士就大煲,等半日都未必有車
試過call車,等半個鐘至有車(已經加錢),因本身短途$40左右

王國長老

回覆樓主:

未試過呢個,上網見咋

https://www.rehabsociety.org.hk/transport/eab/zh-hant/乘客自助預約應用程式-2/

無我份tim
attach1/tmp/phpkjgGR6

珍珠宮

回覆樓主:

你用apps 加錢就有車,或者Uber 囉

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

早少少係的士app落柯加,寫明加20,30。如果有司機係附近就會接。
感激遇上你~

伯爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

回覆 Activehealth 的帖子

uber assist 可上輪椅嗎?Thx.

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

「飛的」

預咗加幾十

伯爵府

回覆 connie1012 的帖子

我有次食完晚飯八點幾,原來星群call台已收工,咁我call返日間接我地果個司機,佢 好快搵到附近行家接我地張單。不過無優惠的, 一樣要比$120。

珍珠宮

2024年龍年勳章

今朝8點幾都搭過的士,個司機都話全日最搵錢就係呢個時間,所以call車都唔會接

我諗你要用App加吸引嘅價錢,又或者call uber先易啲有車
希望每天開心渡過 ;-)

伯爵府

同長者覆診,因短途用HKTaxi app,指定坐hybrid ,最少加$50。

男爵府

lsftsang 發表於 23-11-13 17:01
回覆 Activehealth 的帖子

uber assist 可上輪椅嗎?Thx.

不可以

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊