親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

TMC3012 發表於 23-4-3 16:06
寫得咁快呀

未完。。。今晚繼續
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

seaheart88 發表於 23-4-3 16:17
未完。。。今晚繼續

等你
我只book左1間餐廳, 乜都未睇

瑪瑙宮

大廚勳章

坐完船仔。我哋喺附近行咗一陣就開始要搵夜晚嗰間餐廳。Rongros 。呢間餐廳,如果想坐窗口位都比較難book。餐廳有兩層地下,如果二人只係得兩張枱。天台都有好多位景觀比較寬闊。但係天氣熱曬完之後坐上去都幾辛苦。同埋最驚係當日有落雨變咗就冇得食啦,因為下面嗰層已經full。所以保險啲我book位嘅時候都選擇咗地下一樓嗰層有冷氣

餐廳景觀真係靚。而且冇最低Mini charge。 價錢唔貴。不過我覺得食物選擇唔算多。小食為主。冬陰功我就覺得辣咗啲囉

https://youtube.com/shorts/VwIjU-pfrac?feature=share

隔籬嗰Supanniga都同樣係連續幾年有米芝蓮。。但係如果想坐窗口位就要消費4000朱一枱。

attach1/tmp/phpUlRTTY
attach2/tmp/php653APn
attach3/tmp/phpOWiMLM
attach4/tmp/phpcsFjIb
attach5/tmp/php83GeFA
attach6/tmp/phpavysCZ
attach7/tmp/phpmQ5Zzo
attach8/tmp/phpCzVLxN
attach9/tmp/php8ofXvc
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

我見K look book車好似是比較貴,是嗎

瑪瑙宮

大廚勳章

哈比族 發表於 23-4-4 14:35
我見K look book車好似是比較貴,是嗎

我喺KKday book。。。其實可能係貴少少掛,不過我覺得我唔想落咗機咁麻煩。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

KKday book咗一天遊約300hkd一個人。。美功鐵路市場。。兩個水上市場同埋睇螢火蟲。。最後回程送返你去jodd fairs。。不過呢個夜市我哋12月已經去過一次,所以我就決定搭一個站central culture market- 呢個夜市俾我幾年前嚟嘅時候乾淨咗好多新淨咗好多。。

https://youtube.com/shorts/qpzW46yQ5VY?feature=share

https://youtu.be/qeTuPR1YH0w

09:00 前Adagio Bangkok (bts phrom phong exit3)。。我哋嗰日total有12人。。主要係台灣同埋香港人。。我哋揀咗中文領隊。。

attach1/tmp/phpLHWqkk
attach2/tmp/phpu9ukV0
attach3/tmp/phpDaiYwH
attach4/tmp/phpeGpm9n
attach5/tmp/phpjy47L4
attach6/tmp/phpmIggpL
attach7/tmp/phpNTtJ2r
attach8/tmp/phpirqsG8
attach9/tmp/phpfTTzkP
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

子爵府

多謝分享,要參考下

瑪瑙宮

大廚勳章

除咗夜晚喺酒店附近條按摩街按腳之外。。另外book咗一間新開嘅按摩店Gaaya 。。我係睇胡慧冲thailand fans com Facebook介紹。。如果幫襯90分鐘以上treatment 有半價。。開咗唔夠一個月,記得預約啊。phrom phong 站附近

我哋揀咗泰式,每人兩小時。。。原本兩小時係1800bht 。。。由於有半價嘅關係,兩個人實際支付1800bht。。。按完仲有芒果糯米飯同埋椰汁糕免費食

attach1/tmp/phpyhwNco
attach2/tmp/phpjv7sB7
attach3/tmp/phpaTpH0Q
attach4/tmp/phpd5TpqA
attach5/tmp/phpWTnwQj
attach6/tmp/phpp2OPg3
attach7/tmp/phpAcblHM
attach8/tmp/phpVvJZ7v
attach9/tmp/php6cOWyf
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

好媽媽勳章

seaheart88 發表於 23-4-3 08:31
三人酒店我又唔係好熟呀,因為我次次都係兩個人去。。。

如果冇特別要求,我諗兩個人或者三個人腳早段都 ...

謝謝你
想問下 我喺Agoda 搵咗間酒店平均每晚大約$780晚. 想book 7晚,比$時需要約$10,200,想問而家啲稅項加服務費需要咁多嘅咩
我都幾驚訝

瑪瑙宮

大廚勳章

kcityma 發表於 23-4-5 19:43
謝謝你
想問下 我喺Agoda 搵咗間酒店平均每晚大約$780晚. 想book 7晚,比$時需要約$10,200,想問而家啲稅 ...

咁貴雜費稅項?

試過其他agent囉。。trip com , booking com 。。。要比較下價錢

或者選擇比較平啲酒店。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

好媽媽勳章

seaheart88 發表於 23-4-5 19:46
咁貴雜費稅項?

試過其他agent囉。。trip com , booking com 。。。要比較下價錢

我都唔清楚,太貴,所以我都未book
幾年冇去旅行,好奇而家啲稅項係咪咁貴

瑪瑙宮

大廚勳章

kcityma 發表於 23-4-5 19:43
謝謝你
想問下 我喺Agoda 搵咗間酒店平均每晚大約$780晚. 想book 7晚,比$時需要約$10,200,想問而家啲稅 ...

應該冇咁貴掛

我求其search六日,五夜三個人。。。都係5000幾喎
attach1/tmp/phpvgWyzB
attach2/tmp/phpm4BkV2
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

好媽媽勳章

seaheart88 發表於 23-4-5 19:51
應該冇咁貴掛

我求其search六日,五夜三個人。。。都係5000幾喎

請問你用咩Apps去search

瑪瑙宮

大廚勳章

kcityma 發表於 23-4-5 20:07
請問你用咩Apps去search

剛才用trip . Com
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

好媽媽勳章

seaheart88 發表於 23-4-5 20:08
剛才用trip . Com

好 謝謝

寶石宮

seaheart88 發表於 23-4-5 19:10
除咗夜晚喺酒店附近條按摩街按腳之外。。另外book咗一間新開嘅按摩店Gaaya 。。我係睇胡慧冲thailand fans ...

呢間得唔得呀?

瑪瑙宮

大廚勳章

TMC3012 發表於 23-4-5 20:09
呢間得唔得呀?

我嗰日是OK啊。。。幫我做嗰個泰式師傅都幾仔細。。。佢見我膊頭拉得好緊,佢就好似逐寸逐吋咁幫我按鬆佢。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

寶石宮

seaheart88 發表於 23-4-5 20:11
我嗰日是OK啊。。。幫我做嗰個泰式師傅都幾仔細。。。佢見我膊頭拉得好緊,佢就好似逐寸逐吋咁幫我按鬆佢 ...

想問下你係佢官網book?
我見佢要揀埋course

瑪瑙宮

大廚勳章

TMC3012 發表於 23-4-5 20:22
想問下你係佢官網book?
我見佢要揀埋course

我直接喺IG同佢傾完book。。。我send埋頭先幅圖問佢係咪 Thailand fans.com有半價先至預約。。仲問埋佢最後要俾幾錢費事大家言語誤會就唔好啦。。。佢好肯定話俾我聽兩個人每人兩小時泰式總共係1800bht。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

寶石宮

seaheart88 發表於 23-4-5 20:23
我直接喺IG同佢傾完book。。。我send埋頭先幅圖問佢係咪 Thailand fans.com有半價先至預約。。仲問埋佢最 ...

ok 我都line留左msg, 咁等佢覆

首頁
12345...6

尾頁

跳至