自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Gorgor0612 發表於 23-4-11 16:29
聽過,電梯只上無落!間格九曲十三灣,藉以困著不良於行嘅莊

印象中有個門口通出去個喎,不過又話走左既人乜病痛殘疾都會恢復正常既?

侯爵府

nerolibaby 發表於 23-4-11 16:57
雖然我信耶穌唔迷信,但如果真係呢個理由想困住個老婆,甘佢份人真係相當衰+ 渣
...

個人覺得,最起碼乜教都唔信先稱得上唔迷信.

RAA    發表於 23-4-13 14:21

男爵府

立即問下我女,佢其中一科係呢個大樓上當,佢話三樓女厠有傳聞鬧鬼。廁所好舊

侯爵府

summering 發表於 23-4-11 18:19
立即問下我女,佢其中一科係呢個大樓上當,佢話三樓女厠有傳聞鬧鬼。廁所好舊
...

水晶宮

呢個傳說,廿幾年前讀書時已聽過

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Debbie0331 發表於 23-4-11 17:57
唔信,如真李澤楷一定敢炸咗橦樓。
唔一定架
有傳聞L家生唔到男孫
直至亞媽個墳比人炸左之後
就生到喇

公爵府

tictaccandy 發表於 23-4-11 17:58
我聽過,他的老婆,在十X見完嘉欣嗰晚就自殺
点解阿2仔咁憎個老豆?
我咩都吾知,但我知個仔咁憎老豆,個老 ...

我唔知道原來超人同+欣都有嘢喎,乜佢唔係淨係跟大樓?但照計元配,冇理由因為一個呢啲小三自盡掛?

公爵府

czl115 發表於 23-4-11 16:53
如果佢唔信鬼神風水,咁此事就係無稽之談
反之⋯⋯

呢件事一早聽過,佢呢啲富豪點會唔睇風水…

男爵府

我聽啲老人家講過,以前有啲有錢佬想長命百歲就會起間寺廟免費請人食嘢,目的係攞人哋嘅壽或者運為自己續壽同吸運,所以老人家叫我哋千祈唔好食有錢佬起嘅廟嘅免費食物。「有錢佬」為求「長治久安」咩事都可能做得出。所以那間寺我未去過。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Gmama 發表於 23-4-11 19:06
我唔知道原來超人同+欣都有嘢喎,乜佢唔係淨係跟大樓?但照計元配,冇理由因為一個呢啲小三自盡掛?
...

富豪公廁好出名

公爵府

goldmedal 發表於 23-4-11 19:13
我聽啲老人家講過,以前有啲有錢佬想長命百歲就會起間寺廟免費請人食嘢,目的係攞人哋嘅壽或者運為自己續壽 ...

類似嘅嘢我都聽過,有啲有錢人好陰質,做善事只求有回報,老黃瓜嗰間寺我都冇興趣去

男爵府

柳飄飄 發表於 23-4-11 16:12
無意中睇到李超人起呢楝樓嘅原因,有啲心寒
https://www.xiaxiaoqiang.net/feng-shui-array-terror/.html
...

所以話冇咩幾個男人唔花心

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

D..D 發表於 23-4-11 19:01
唔一定架
有傳聞L家生唔到男孫
直至亞媽個墳比人炸左之後

唔係因為新抱改左名先生到咩?

彩鑽殿

Gmama 發表於 23-4-11 19:06
...

你可能好後生喇,元配要求黃瓜唔好帶女人返屋企玩架

子爵府

回覆樓主:

聽過佢包女人搞到元配自殺,但就吾知講緊而家果個有咁耐咩?
同埋文中講細3x年,有無聽錯,兩個點睇差吾超過十年

彩鑽殿

goldmedal 發表於 23-4-11 19:13
我聽啲老人家講過,以前有啲有錢佬想長命百歲就會起間寺廟免費請人食嘢,目的係攞人哋嘅壽或者運為自己續壽 ...

長知識

雖然我冇諗住佢間寺廟,但聽人講佢啲鑽石型樓都係吸緊人哋啲運

男爵府

pomanlife 發表於 23-4-11 19:34
你可能好後生喇,元配要求黃瓜唔好帶女人返屋企玩架

有錢人屋大,就算帶女人返屋企都未必遇見

男爵府

pomanlife 發表於 23-4-11 19:47
長知識

雖然我冇諗住佢間寺廟,但聽人講佢啲鑽石型樓都係吸緊人哋啲運

鑽石廳都關事?

男爵府

柳飄飄 發表於 23-4-11 16:12
無意中睇到李超人起呢楝樓嘅原因,有啲心寒
https://www.xiaxiaoqiang.net/feng-shui-array-terror/.html
...

點解唔係叫

李莊月明樓嘅?

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

jyjy1684825 發表於 23-4-11 18:13
個人覺得,最起碼乜教都唔信先稱得上唔迷信.

同意

首頁
12345...14

尾頁

跳至