自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 23-6-4 21:57
咁每次警告完有無take action? 如果無,佢唔會當一回事
唔係話教仔女一定要靠罰靠惡,我覺得無論邊個對邊個 ...

子爵府

好媽媽勳章

中三,細個比佢老豆太縱佢,就到脾氣超臭,但只限屋企人,係出面受氣就反黎同我呻

平時關係無問題,但一有人掂過佢D野就發好大脾氣

真係屋企兩條仔都無一個女咁煩,仲話自己有潔癖個態度係你吹我脹呀

事後我同佢講,你有無見我係你地身上發脾氣,我可以對住你地日日發脾氣,你會有咩感受

你係人可以控制自己情緒

咁細個掉我野,咁好彩間屋唔係你既,如果間屋係你,我實比你趕出街

佢一路聽一路喊,就係無表示自己錯

[url=http://lilypie.com][img]

珍珠宮

onon1022 發表於 23-6-4 21:55
回覆 mike89 的帖子

間房係我,佢鍾意去我房,佢間房係高架床,上面訓,下面書枱,平時就鍾意去我張床灘係 ...
青春期,初中?
有皮氣,語氣唔好,可諒解,對父母講粗口加掉野就唔得,冷靜後要同佢傾返個問題,嬲緊大家都唔好再出聲,因為唔會入耳,同埋有機會講多錯多,媽媽唔易做,辛苦了

侯爵府

onon1022 發表於 23-6-4 21:37
從來無諗過將來老左要靠仔女養,發生呢件事之後真係好好為自己將來老左打算,自己辛辛苦苦返工真係留番自己 ...

嘩,好嚴重喎,幾多歲?
睇到了,中三
應該仲有得教,你都講脾氣臭係老豆寵成的。知道源頭都好d

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

onon1022 發表於 23-6-4 21:50
我自己都唔會咁樣對自己父母,唔明點解佢會變成咁

事後我話佢咁做,我好難過,對出面D人就舔狗,對屋企人就 ...

我曾經試過有一次俾我女用語言激到喊好心淡,我嬲咗佢好耐!(年幾前)
事後我有將我感受講番俾c6和阿女知,我有幾傷心(emoji),我女先知自己唔岩!
平時我同我女好fd,兩母女邊有隔夜仇,隔一排嬲完就冇嘢㗎啦,你唔好咁難過啦

大宅

onon1022 發表於 23-6-4 21:50
我自己都唔會咁樣對自己父母,唔明點解佢會變成咁

事後我話佢咁做,我好難過,對出面D人就舔狗,對屋企人就 ...

而家d後生,完全唔識感恩,自我中心大於一切,唔好諗住養兒防老,要為自己打算,否則老左至來後悔點解奉獻一切

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好大嘅脾氣!青春期?

子爵府

好媽媽勳章

無呀!平時佢發脾氣我唔出聲,佢發佢自己脾氣,我事後都會同佢傾番

係今次無啦啦將火發係我身上,掉我野落地

隔左一晚,由尋日到今日我都無同佢無講過一句野

今次我企硬,之前佢每次發脾氣我話扣零用但每次都無扣,淨係解釋比佢聽開解佢,今次就真係唔比零用

你唔尊重我,憑咩我要做舔狗

好彩仲有兩個仔聽話,唔係我真係覺得生舊叉燒好過

子爵府

好媽媽勳章

回覆 毛毛123 的帖子

一直都無養兒防老呢種想法,我只係需要互相尊重,咁都咁難?真係心淡,無話我比錢你我大晒,比面色佢睇,相反就佢比面色我睇

子爵府

回覆樓主:

咁細個少少事就講粗口, 係第一次定慣性?

男爵府

回覆樓主:

中三,青春期反叛

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

將你把梳化掉落地

子爵府

回覆 onon1022 的帖子

我囡高小又係脾氣差,你句對白我都有講過n次,話如果咁對你會點,佢就會有好多野反駁黎表示自己都唔係錯得哂,又要面,又唔知衰,平時好地地,一跳制真係激到爆血管

子爵府

中三中四好反叛 ,中五通常都正常返

伯爵府

onon1022 發表於 23-6-4 22:12
無呀!平時佢發脾氣我唔出聲,佢發佢自己脾氣,我事後都會同佢傾番

係今次無啦啦將火發係我身上,掉我野落 ...

樓主, 你啱! 互相尊重係好基本嘅嘢, 你個女真係有點過份, 講真, 為咁小嘅事( 仲要唔係錯事喎 )對父母講粗口& 發癲真係離譜

侯爵府

我唔受得人面色,老細都係咁話,所以如果我係你,我實會話佢

男爵府

開心吸收勳章

onon1022 發表於 23-6-4 21:37
從來無諗過將來老左要靠仔女養,發生呢件事之後真係好好為自己將來老左打算,自己辛辛苦苦返工真係留番自己 ...

完全不能接受講粗口鬧

伯爵府

onon1022 發表於 23-6-4 22:02
中三,細個比佢老豆太縱佢,就到脾氣超臭,但只限屋企人,係出面受氣就反黎同我呻

平時關係無問題,但一有 ...

平時關係無問題
換衫果段都好有問題wor,未知自己野被掂之前發生嘅

大宅

其實青春期吾係大晒,父母都好辛苦,上面有年老父母,下面有青春期子女,其實應該叫d仔女都公平咁體諒下別人
利申:有兩名青春期子女

水晶宮

chiling009 發表於 23-6-4 22:43
將你把梳化掉落地

梳頭嘅梳,唔係梳化。

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊