自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

hasting 發表於 23-8-2 22:22
請問點分

阿龍、亞龍,兩間唔同㗎,我只會去亞龍,即樓上jm講嘅「舊亞龍」

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

brother4 發表於 23-8-1 19:56
是咖哩,外國人去到要排晒隊

試過,麻麻地

瑪瑙宮

大廚勳章

bobomia 發表於 23-8-2 08:22
兩餸飯講緊邊間啊?

阿龍架哩有乜好推介呀?

佐敦地鐵站C出口,一出有間兩餸飯好平$28質素都OK好多人日日去排隊㗎。。。

最近油麻地嘅權發仲開咗嚟佐敦添。。七月尾才新開張。。呢間我就暫時未試過

至於亞龍咖喱,我又唔覺得特別特別好食囉。。。
如果要特別排隊就唔多想食。。。

珍珠宮

2024年龍年勳章

seaheart88 發表於 23-8-3 06:34
佐敦地鐵站C出口,一出有間兩餸飯好平$28質素都OK好多人日日去排隊㗎。。。

最近油麻地嘅權發仲開咗嚟佐 ...

謝謝分享!

伯爵府

brother4 發表於 23-8-1 19:56
是咖哩,外國人去到要排晒隊

舊舖呢間食咗好多年。之前一次又一次俾機會佢,差咗好多。下午去,飯又唔熱。上個月去,提佢可唔可以俾熱啲嘅飯。叫咖喱牛筋,感覺佢係用微波爐叮出嚟嘅熱感。同埋得幾件細嘅,咖喱汁就一大堆。人手唔夠。細路哥就鍾意食佢個蕃茄魷魚飯。

珍珠宮

him-bb 發表於 23-8-2 08:38
可能講彌敦道近窩打老道果間 老實講唔系住果區都唔會去果道買 而且而家區區都有好多2餸飯既舖
果間咖哩我 ...

你指嘅3間都食過,我去開就腳嘅會食/買,但又唔會特登食。
我如果經開權發又預備回家,會去買2盒淨餸。btw我覺得一盒一款嘅分量係多過一盒兩款,可能個盒少左中間個間格
呢幾間都好食亦價錢相宜,但香港都好多同類鋪頭,一定唔係呢兩三間特別標青。

伯爵府

平時買油麻地權發比老人家或自己都好食嘅。佐敦買過一次比老人家。不過整係肉餅外貌就已經冇咁好。不過買完佐權可以買佳佳糖水比老人家。

瑪瑙宮

大廚勳章

LoveCorgi2 發表於 23-8-3 13:14
平時買油麻地權發比老人家或自己都好食嘅。佐敦買過一次比老人家。不過整係肉餅外貌就已經冇咁好。不過買 ...

雖然我好近佐敦,但係我仲未去幫襯過。。。我見佢好似有位坐。。。下次即場試吓先
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

seaheart88 發表於 23-8-3 13:23
雖然我好近佐敦,但係我仲未去幫襯過。。。我見佢好似有位坐。。。下次即場試吓先
...

叫過佐權comment暫時負評都唔多嘅

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

瑪瑙宮

大廚勳章

Chowying 發表於 23-8-3 13:49
28蚊嗰間質素唔錯又多款式,日日都好多人排隊

新開權發試咗炒蜆 , 有大排檔小菜嘅水準

亞龍我有食過。。正常味道囉,不過我覺得太迫。。同埋啲人話而家要排隊我就唔會去囉

寶靈街出口嗰間$28好早就開始賣,所以啲餸好新鮮又多選擇。。。不過我有時就幫襯佢另一個方向嗰間小店。。不過就$33兩個餸。。下午兩點後就有$20炒米粉。佢個梅菜扣肉好食

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

亞龍好耐㗎喇, 當時有分新、舊店, 舊店好食啲。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

seaheart88 發表於 23-8-3 13:52
亞龍我有食過。。正常味道囉,不過我覺得太迫。。同埋啲人話而家要排隊我就唔會去囉

寶靈街出口嗰間$28好 ...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊