自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我上個星期喺中威配,蔡司1.6漸進變色人仔17xx

子爵府

newc9 發表於 23-10-29 14:47
我前後買左兩次的感想

第一次,直接買架連鏡片,230蚊,覺得好抵

謝謝分享

男爵府

uhtcl2006 發表於 23-10-29 15:20

請問係米上邊驗埋眼?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

Elsa媽咪 發表於 23-10-29 12:49
我前日星期五在東門中威4樓配,攞完返來昨晚戴完覺得左鏡最側睇嘢有D變形。
我配變色防藍光薄 ...

4樓邊間
我都在4樓
但未攞

伯爵府

減齡達人勳章

Chunyan 發表於 23-10-29 11:01
仔唔小心爛掉眼鏡,聽說大陸好平,其實平成點,剛上搜尋說85元套餐即日一小時有鏡,有些又說要講價,我之前 ...

https://youtu.be/VH6H994OcuY?si=vhymjGeyO9_YhHEW

YouTuber介紹

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

uhtcl2006 發表於 23-10-29 15:20

邊款硬度?

男爵府

YY1101 發表於 23-10-29 16:52
4樓邊間
我都在4樓
但未攞

优视
我見前幾日有JM介紹

大宅

arale1668 發表於 23-10-29 13:10
我配開係羅湖商業城,疫情前都配開
上星期帶弟婦去配
都係深近視散光配日本Hoya超薄藍光變色Titanium眼鏡架 ...

請問羅湖邊間?因為好少上去唔識路,想搵最方便嘅路線。唔該你先

珍珠宮

Elsa媽咪 發表於 23-10-29 17:36
优视
我見前幾日有JM介紹

咁啱
我行黎行去
睇吾啱鏡架
呢間有
我就幫襯左
但未攞

珍珠宮

Elsa媽咪 發表於 23-10-29 17:36
优视
我見前幾日有JM介紹

男定女驗眼架

男爵府

YY1101 發表於 23-10-29 18:36
男定女驗眼架

男驗的,咁你攞眼鏡時試清楚D。
我當時趕住走,戴上試睇下就返香港

翡翠宮

Chunyan 發表於 23-10-29 11:01
仔唔小心爛掉眼鏡,聽說大陸好平,其實平成點,剛上搜尋說85元套餐即日一小時有鏡,有些又說要講價,我之前 ...

東門中威廣場內2副漸進。包藍光、紫外線。一星期取。¥1350。
attach1/tmp/phpC3YOhK
attach2/tmp/phpfmx5IS

珍珠宮

Elsa媽咪 發表於 23-10-29 18:38
男驗的,咁你攞眼鏡時試清楚D。
我當時趕住走,戴上試睇下就返香港

哈哈!
我又係瘦瘦冇戴眼鏡男仔驗
但佢check得好仔細
副鏡吾啱就慘
貴野

男爵府

YY1101 發表於 23-10-29 18:43
哈哈!
我又係瘦瘦冇戴眼鏡男仔驗
但佢check得好仔細

應該唔關佢事,佢驗完有比副好醜樣的眼鏡比我試係合適的,唔知係手工問題定鏡片有問題

珍珠宮

Elsa媽咪 發表於 23-10-29 19:22
應該唔關佢事,佢驗完有比副好醜樣的眼鏡比我試係合適的,唔知係手工問題定鏡片有問題
...

咁又係
後期都有機會
我試戴果副科學怪人鏡
清到最尾最細
左右眼分開都睇得清
希望順利
兩個星期先有
相當耐

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

應該是廣告、睇下評論話好多人上去配、一些不平、可作參考~

深圳配眼鏡 超輕眼鏡架28 高清鏡片68 蔡司認證工廠店 售後保證可退款 經驗視光師 可能是深圳最平最專業的眼鏡店 5百元就有蔡司漸進鏡 專業人仕教你如何分別真正蔡司鏡 近視鏡 漸進鏡 艾斯眼鏡工廠店
https://youtu.be/VH6H994OcuY?si=SiLUonlzjSuDMa9T
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

YY1101 發表於 23-10-29 19:29
咁又係
後期都有機會
我試戴果副科學怪人鏡

希望你順利
唔和關唔關左邊突咁多鏡片出黎事
attach0/tmp/phpuhquHI

珍珠宮

大力大力 發表於 23-10-29 19:37
應該是廣告、睇下評論話好多人上去配、一些不平、可作參考~

呢個好似廣告咁

珍珠宮

Elsa媽咪 發表於 23-10-29 19:38
希望你順利
唔和關唔關左邊突咁多鏡片出黎事

希望冇問題

男爵府

回覆樓主:

其實間間都係攞同一本蔡司目錄出黎,基本上預可折3.5折,而副鏡幾錢係因應你配邊個系列,加左乜野落去,1.5鏡同1.74鏡做出黎厚簿,漸進中心位睇野個闊度等等已經唔同,自己心水價係幾多錢,咪揀返果系列嘅鏡配,預計係香港配3份1價錢到

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊