自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

micsin 發表於 23-11-12 09:21
相熟的。仲要唔熟唔食
唔熟唔食, 係最蠢

個戶下次揾第2個Agent 搏下

好過揾明知有伏既

名一嗅, 邊個客返轉頭

男爵府

breadcheung 發表於 23-11-12 13:41
黃竹坑站前身係黃竹坑村,同淺水灣比….
之前30k一尺買果批儍人都坐曬艇,租金回報又奇低
...

Agent 話一樣係南區、另外係港島唯一兼最後一個新屋苑+ 第二個kln station,唔買一定走寶!!我呢d c9識條毛咩、開賣個時話5年後會大賺

男爵府

sjnl43 發表於 23-11-12 14:35
唔熟唔食, 係最蠢

個戶下次揾第2個Agent 搏下

可能Agent心唸下個月要食飯侁樓比家用、立左水先算

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

chanti 發表於 23-11-12 14:38
Agent 話一樣係南區、另外係港島唯一兼最後一個新屋苑+ 第二個kln station,唔買一定走寶!! ...

附近係工廠大廈
仲有熟食中心 (青咖哩屋 海南雞飯 好好食)

大宅

回覆樓主:

日頭睇一次,夜晚睇一次。睇多幾次, 唔駛怕唔好意思。

珍珠宮

chanti 發表於 23-11-12 14:40

生活費長年要既, 更加要長做長有,唔好短視

欠大耳loan 就十萬火急, 怕起釘啫

人確分369等,天材係要做蠢事

建立左關係, 客自動揾上門
家用個個月行入你戶口囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

自己要準備充足,宜家資訊咁發達,多D留意行情,揸緊目標,要堅持同知道自己要D咩, 咪聽哂Agent 講! 買樓係重要決定,勿輕易動搖! 遇啱盤,大膽還價

珊瑚宮

2024年龍年勳章

我想知邊度可以咁平? 屋苑定單棟樓?

珍珠宮

大家都好心思細密,我連埋我老公嗰次,買過五次樓,頭四次都買菜咁。
最近嗰次先似返買衫,用咗一個月比較咗三個屋苑,五六個單位先買。

侯爵府

Ononluk 發表於 23-11-12 15:13
大家都好心思細密,我連埋我老公嗰次,買過五次樓,頭四次都買菜咁。
最近嗰次先似返買衫,用咗一個月比較 ...

我睇樓 用左年半時間 儲足經濟同資料, 買樓唔同買菜

侯爵府

chanti 發表於 23-11-12 14:40

多數agent 都係立錢先 邊得閒同你建立關係 你又唔會每月一次 同佢買樓

侯爵府

夏蟲 發表於 23-11-12 14:52
日頭睇一次,夜晚睇一次。睇多幾次, 唔駛怕唔好意思。

都啱 我都蠢左 無晚睇一次

翡翠宮

回覆樓主:

勿信agent

侯爵府

peony_so_hk 發表於 23-11-12 15:22
勿信agent

所有agent 都是唯利是圖 包括親友做agent 都是

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

micsin 發表於 23-11-12 15:21
都啱 我都蠢左 無晚睇一次
淨係晚就驚啫, 唔覺有咩問題
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

micsin 發表於 23-11-12 13:58
睇過咁多間 百份之80 個agrent 都係幫賣家的 傭金問題麻
因為跌市時間, 梗係就買家喇
放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 23-11-12 15:42
因為跌市時間, 梗係就買家喇

agent 好似你咁諗 就好lu

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

breadcheung 發表於 23-11-12 13:41
黃竹坑站前身係黃竹坑村,同淺水灣比….
之前30k一尺買果批儍人都坐曬艇,租金回報又奇低
...
黃竹坑不了啦,大雨/黑雨一定會水浸,加上之前買嗰批好多都撻咗訂
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

千祈唔好信晒 agent 講嘅嘢,佢哋最叻講大話㗎,講得衰,佢話知你供唔供得起呀,佢地最緊要收有 agent fee 收,所以自己一定要做功課
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

象牙宮

micsin 發表於 23-11-12 15:44
agent 好似你咁諗 就好lu

正常agent都係想做成生意, 看風駛巾里啫

放下自在

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊