自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我之前都唔知,又係揀左直運,之後去同一個地方拎9件野其中一件開唔到櫃第二日要去多次

珍珠宮

好媽媽勳章

我最近嘅經驗係:自提櫃就分開入,集運點就會group埋一齊

公爵府

2024年龍年勳章

happymama11 發表於 23-11-22 16:40
¥99包郵去嘅集郵地址同直運嘅地址係唔同㗎!
一個係珠海集郵,另一個係珠海直運
如果你買嘅嘢一部份係選 ...
個倉地址好似未必個個一樣
我¥99包郵係東莞XXX2樓

然後集運,我唔係用淘寶嗰個,係另外菜鳥集運
係同一地址嘅4樓

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

凌陵綾 發表於 23-11-22 17:37
個倉地址好似未必個個一樣
我¥99包郵係東莞XXX2樓

我啱啱就係有幾單貨係用咗$99集運包郵,
另外一件急貨,我就用淘寶官方菜鳥直運,雖然兩個地址都係珠海,但係完唔同地址,可以揀嘅櫃都完全唔同

公爵府

2024年龍年勳章

happymama11 發表於 23-11-22 17:40
我啱啱就係有幾單貨係用咗$99集運包郵,
另外一件急貨,我就用淘寶官方菜鳥直運,雖然兩個地址都係珠海, ...
我可以揀嘅都係同一地方
所以冇乜所謂

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

凌陵綾 發表於 23-11-22 17:46
我可以揀嘅都係同一地方
所以冇乜所謂

其實我都冇乜所謂,去一次去兩次拎貨都冇乜所謂,最緊要收到貨!

別墅

男爵府

connie1012 發表於 23-11-22 15:12
話說我一次過落單三間唔同嘅舖頭買嘢,揀咗菜鳥「官方直運」。點知第一件最快到咗嘅件已經sms通知我自提點 ...
我今次都係第一次用官集
3件貨分3次到自提點,係樓下我無所謂
因第一次用,我成日睇住佢物流進度
每件貨到大陸倉後,佢有寫明某日子前其他未到的話
該貨會自動先發香港,無需輸入任何指示

大宅

winglung 發表於 23-11-22 18:54
我今次都係第一次用官集
3件貨分3次到自提點,係樓下我無所謂
因第一次用,我成日睇住佢物流進度

正解,所以唔關咩鋪頭包唔包郵事。純粹想客戶早啲收到貨,有啲鋪頭預售成個月,唔通都等埋咩。可能菜鳥倉都唔想咁多貨係倉

象牙宮

connie1012 發表於 23-11-22 15:12
話說我一次過落單三間唔同嘅舖頭買嘢,揀咗菜鳥「官方直運」。點知第一件最快到咗嘅件已經sms通知我自提點 ...
月頭幫朋友訂3件包郵,分開3張單落來。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊