親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

seaheart88 發表於 24-2-1 20:48
所以如果排長龍。。。吾多想上

我閑日都多人,櫻花時更加不敢想像

珊瑚宮

Lavender22 發表於 24-2-1 08:18
回覆 seaheart88 的帖子

很美麗呀

河口湖既東橫inn 地點麻麻。紅車巴士落車後都要行

伯爵府

回覆 12312 的帖子

因為想平的酒店, 有無其他介紹, 但是否已經好多無房?
因為之前無plan 去河口湖, book 晒在池袋, 但驚市區4月初落晒櫻花, 所以現在先plan 河口湖, 加上, 上網睇河口湖櫻花境好靚

珊瑚宮

Lavender22 發表於 24-2-2 08:05

河口湖酒店我系執死雞,我睇了差不多2個月都無位,突然1月頭放房,即刻取消舊既訂新既。
¥9900 /1人 ,溫泉費 ¥150/1人。3人=29700 +¥450溫泉費=¥30150 。 包早晚自助餐 (好普通自助餐,想食好些,可加加錢食:長腳蟹腳)

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

12312 發表於 24-2-1 21:58
河口湖既東橫inn 地點麻麻。紅車巴士落車後都要行

河口湖既東橫inn 地點麻麻, 交通不便呢樣真,
只適合自駕人仕, 雖然有Shuttle bus, 但又要預約又少車,
夜晚出去食餐飯都冇車 返酒店先煩,
朝早只有兩班車去河口湖站, 唔知依家有冇加多班車.

珊瑚宮

Lavender22 發表於 24-2-2 08:05

市區除了上野公園外,飛鳥山公園都有機會睇到櫻花

珊瑚宮

wiiabcd 發表於 24-2-2 08:19
河口湖既東橫inn 地點麻麻, 交通不便呢樣真,
只適合自駕人仕, 雖然有Shuttle bus, 但又要預約又少車,
夜 ...

因我搭紅線巴,吾清楚東橫inn 車次,只是見距離巴士站有一段距離。

伯爵府

是那間酒店?, 我睇下有無房

珊瑚宮

Lavender22 發表於 24-2-2 08:51

是那間酒店?, 我睇下有無房

富之湖 ,系kukuna 和 秀峰閣中間。
2至4樓 2/3人房 23m, 5樓溫泉,6樓46m , 聽職員講房size 無變 但就多了室內大浴缸。 6樓 ¥16500一人。

attach1_sign/tmp/php7MYjnS
attach2_sign/tmp/phpxv8Fro
attach3_sign/tmp/phpB7SpwU

伯爵府

靚呀
剛check 我去的日子已經無房, 唯有看下將來再去時, 睇下有無房了

瑪瑙宮

大廚勳章

12312 發表於 24-2-2 09:48
富之湖 ,系kukuna 和 秀峰閣中間。
2至4樓 2/3人房 23m, 5樓溫泉,6樓46m , 聽職員講房size 無變 但就多 ...

Kukuna 秀峰閣兩間都係我首選不過。。kukuna等咗好耐都book唔到,所以就揀咗秀峰閣
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

Lavender22 發表於 24-2-2 10:07

靚呀

咁好位置又唔太貴嘅,應該一早俾人book晒

貴嗰啲都俾人book晒。。。何況咁抵個景又好
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珊瑚宮

seaheart88 發表於 24-2-2 10:20
咁好位置又唔太貴嘅,應該一早俾人book晒

貴嗰啲都俾人book晒。。。何況咁抵個景又好

我執死雞時6樓有房,但比多¥6000一人好似吾多抵(當日等check in 時有一家三口上海人系到死螺6樓房~佢地住2晚,最後都無^_^)。
Kukuna 房型系靚㗎,房房有室外露台,但講房外位置房景,應該秀峰閣靚些。
紅線巴士 有kukuna 站。 英文好似是no 12

瑪瑙宮

大廚勳章

12312 發表於 24-2-2 10:29
我執死雞時6樓有房,但比多¥6000一人好似吾多抵(當日等check in 時有一家三口上海人系到死螺6樓房~佢地 ...

我book咗兩晚秀峰閣囉。。。其實論食物酒店房應該kukuna 靚d。。。

不過是但一間有位,我都要。。。另外一間叫做湖山亭產屋都係好難極難book到
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珊瑚宮

seaheart88 發表於 24-2-2 10:32
我book咗兩晚秀峰閣囉。。。其實論食物酒店房應該kukuna 靚d。。。

不過是但一間有位,我都要。。。另外 ...

呢間勁貴~大

珊瑚宮

seaheart88 發表於 24-2-2 10:32

不過是但一間有位,我都要。。。另外 ...

系kukuna 離有間燒肉餐廳,睇資料吾錯

瑪瑙宮

大廚勳章

12312 發表於 24-2-2 10:34
呢間勁貴~大

其實我發覺有錢book都唔容易

就好似秀峰閣或者湖山亭。。呢兩間根本貴嘅房就住捕住佢時間一出即冇。。。所以我秀峰閣都係book咗佢最普通嗰隻房。。不過算囉,勝在佢最平嗰隻房都會全部望住富士山。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珊瑚宮

seaheart88 發表於 24-2-2 10:39
其實我發覺有錢book都唔容易

就好似秀峰閣或者湖山亭。。呢兩間根本貴嘅房就住捕住佢時間一出即 ...

系呀。日本太多有錢人。我以為香港人、台灣人、祖國人~出外只會去日本,人山人海。尤其是淺草(平日都勁多勁多祖國人~~吾知等咩,阻住晒入口處,令外多小紅書人拍片

伯爵府

虎到金來勳章

我1月頭都住完揀咗間平啲嘅雖然係側啲但已經很滿足,夜晚望出好滿天星斗好震撼好正
attach1/tmp/php6D6ghS
attach2/tmp/php5XRbCq
attach3/tmp/phpCHmwXY
attach4/tmp/phppOuejx
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

複式洋房

東京六本木同上野公園都好靚咁,我都買咗四月頭搭大灣區航空去

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊