自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

回覆樓主:

一齊落樓兩封,自己落樓一封
就係咁簡單

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

李家承 發表於 24-2-8 07:13
結婚比雙封,除非分開比。
我都係

侯爵府

2024勳章

vickynicky 發表於 24-2-8 08:06
年年都係一封,派比街外人如相熟酒樓,舖頭職員,全部都係一封,入面夠餡咪得囉!
...

我都係咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

其實每年我都係雙封,如果雙封,每封只係20,今年加少少$50一封,所以打算只派一封,因為如果50一封派雙封,咁樣好重皮囉,大廈咁多管理員?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

管理員兩封,代表我同 c6,c6 有袋利是,出入有無再派我就唔理佢,佢高興就派喇 ~ 佢好少派兩封代表埋我,親戚利是係由我派。

侯爵府

happymama11 發表於 24-2-8 09:44
其實每年我都係雙封,如果雙封,每封只係20,今年加少少$50一封,所以打算只派一封,因為如果50一封派雙封 ...
你當開工利是咁派, 咪可以派一封囉! 其實好多人行過都係派一封 我其實未見過一個人但派兩封, 可能撞唔啱。

複式洋房

回覆樓主:

講得清楚d,係一個單位俾一次就得,單封定雙封就隨便你

水晶宮

2024年龍年勳章

wtfa 發表於 24-2-8 07:06
如果一家人 只派一封給管理員可以?

我比開雙封
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

子爵府

wtfa 發表於 24-2-8 07:53
因為以往 兩公婆都係畀一封, 唔知做得啱唔啱 thanks

如果你兩個人一齊出現,應該兩封
單獨出現,一封

我未見過兩公婆同時出現但只派一封比人(前提係老公或老婆都未派過利是比個個人)

子爵府

happymama11 發表於 24-2-8 09:44
其實每年我都係雙封,如果雙封,每封只係20,今年加少少$50一封,所以打算只派一封,因為如果50一封派雙封 ...

如果單獨出現,好多人都只派單封…
樓主個情況唔知係一同出現定單獨出現

子爵府

Prosperous 發表於 24-2-8 10:01
你當開工利是咁派, 咪可以派一封囉! 其實好多人行過都係派一封 我其實未見過一個人但派兩封, 可能撞唔啱。
...

我見過有人新婚第一年,單拖出現都派雙封….之後個年佢單拖就變返單封

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我哋係各有各派,因為唔同時間出入

伯爵府

mimi199188 發表於 24-2-8 09:25
我就吾會派,上年派比佢,個看更竟然當我系賓妹

如何知道

侯爵府

之前我問過老公呀嫲過身,好唔好派利是,最後老人家話都係唔好派。

但就話管理處,校車姨姨,酒樓伙記這些可以照派,唔使同人解釋咁多。
有冇人係白事個年,直接同管理員講有白事就算?

水晶宮

我鍾意點派就點派!對於管理員,因為屋苑太多出入口兼新年期間佢哋會一個鐘頭左右就換人,平時一個變幾個,我先會知原來屋苑有咁多保安
所以,由$100 X 2到唔派都會㗎!咪就咁講句「身體健康」囉
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

wtfa 發表於 24-2-8 07:06
如果一家人 只派一封給管理員可以?

單封雙封都得
單封當開工利是
雙封當朋輩利是
我係咁諗

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

sisilee321 發表於 24-2-8 10:22
如果單獨出現,好多人都只派單封…
樓主個情況唔知係一同出現定單獨出現

如果假期就一定係同我老公一齊出入,所以我先有呢個問題concern?

子爵府

happymama11 發表於 24-2-8 12:21
如果假期就一定係同我老公一齊出入,所以我先有呢個問題concern?

咁如果你地一齊出現,派一封唔係咁好意頭

子爵府

小艾美 發表於 24-2-8 10:27
之前我問過老公呀嫲過身,好唔好派利是,最後老人家話都係唔好派。

但就話管理處,校車姨姨,酒樓伙記這些 ...

有白事個年直接講今年唔派利事,佢地都會明的

大宅

我派雙封,即係20x2,但之後被黑面,係埋以家多數都係封50?

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊