自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

水晶宮

catcat6083 發表於 24-2-28 23:20
你就好啦,我上個月係馬會食自助午餐,每位都$700,我就係漏咗個電話係廁所,唔夠3分鐘後發現去廁所搵,冇 ...
我老公之前搭巴士漏低背囊響巴士, 入面有4萬幾蚊, 落完車冇耐醒起即刻搭的士去巴士總站, 架巴士仲係度, 背囊已經冇咗,巴士公司話架巴士有CCTV, 但要差人先可以睇, 佢哋唔可以睇, 叫我老公報警再睇CCTV, 差人話只係4萬幾蚊, 就算CCTV睇到邊個人攞背囊落車都唔會去查,冇人力查呢D細CASE.

男爵府

whywhite22 發表於 24-2-29 11:44
我老公之前搭巴士漏低背囊響巴士, 入面有4萬幾蚊, 落完車冇耐醒起即刻搭的士去巴士總站, 架巴士仲係度, 背 ...

唔係化,咁都得

whywhite22    發表於 24-2-29 12:17

男爵府

露比EE 發表於 24-2-28 23:47
厠所有個台面係可以放嘢,我驚放褲袋會跌落屎坑,平時我係唔帶手機去厠所嘅!
...

我放低過電話,唔記得咗攞,兩次都被人攞咗
(我有抹下)

侯爵府

whywhite22 發表於 24-2-29 11:44
我老公之前搭巴士漏低背囊響巴士, 入面有4萬幾蚊, 落完車冇耐醒起即刻搭的士去巴士總站, 架巴士仲係度, 背 ...

幾時發生?
你有冇抄底個差人嘅編号?
係難查d,佢夠膽咁樣答你,你有冇投訴佢?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

值得讚揚
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

露比EE 發表於 24-2-29 12:22
幾時發生?
你有冇抄底個差人嘅編号?
係難查d,佢夠膽咁樣答你,你有冇投訴佢?
我老公攞完報案紙就返公司做嘢,諗住呢個係正常做法,雖然好唔開心但冇投訴差人, 之後亦冇任何消息.(5年前既事)

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

替樓主感到高興

睇完留言,如果細case就唔理,咁同鼓勵犯罪有乜分別?

侯爵府

雨潤和適 發表於 24-2-29 13:56
替樓主感到高興

所以我地要明白一個道理,樹大有枯枝,每個家庭,每個行業,每個地方,每個人種,都會有好人壞人,不能一竹竿打一船人,我想見到好人多壞人少,所以我每次遇到好人好事,都會表揚一下,希望多d人見到!

水晶宮

露比EE 發表於 24-2-29 14:19
所以我地要明白一個道理,樹大有枯枝,每個家庭,每個行業,每個地方,每個人種,都會有好人壞人,不能一 ...
我都遇過好人, 幾年前借圖書館本書, 響街上跌咗冇為意, 幾日後圖書館職員打電話通知我, 有人執到幫我還咗書. 我當時都有上呢度開貼多謝個個好心人.

男爵府

印第安公主 發表於 24-2-29 06:15
我成日覺得嗰個位有人會放用過嘅m巾

好彩不嬲我唔放個人物品喺廁所

子爵府

回覆樓主:

我有個情況好攪笑,話說我奶奶跌左個電話,唔知响邊度唔見,係三叔機cheap 野,但老人家好多舊朋友嘅聯略電話,冇左都幾濕濟!諗住冇啦,買過部,点知事隔3日,有人打電話比我話執到我奶奶電話,咁咪約出來攞返,說多謝後睇返個電話,裡面下戴左不明apps ,個電話明顯係有人用過的!
究竟係出來交收人用過定還是第一身執者用過唔啱再掉過,咁啱又比交收人執左?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

露比EE 發表於 24-2-28 22:38
我電話用左幾個月,雖然唔係貴嘢,都要3千幾,頭先漏左係地鐵洗手間,感謝你路不拾遺,令我相信香港仲有好 ...
好人好事

以後電話都係放返入手袋先啦...

男爵府

我電話用左幾個月,雖然唔係貴嘢,都要3千幾,頭先漏左係地鐵洗手間,感謝你路不拾遺,令我相信香港仲有好 ...

你好好彩

大宅

好人好事

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

D..D 發表於 24-2-28 23:35
題外話:
公眾廁所處處都污糟
點解你地有勇氣放低?

同問。

利申:從來去廁所都唔會放低電話

水晶宮

你好好彩遇到個好心人!

大宅

回覆樓主:

我係餐廳食完野漏左電話係凳
1小時後先發現唔見
打去餐廳侍應叫我番去攞
真係好彩
多謝有心人

水晶宮

回覆樓主:

樓主下次要小心好好保管財物

首頁