自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

睇下坐邊如果坐山頂,
真係屋企睇好過,
現場音響氣氛完全唔同。

子爵府

mizuho 發表於 24-2-29 19:41
現場氣氛會好好多,買到飛就一定睇現場,但唔會去買黃牛票

講到演唱會,2023年果次麥花臣,臨完場唱最後一首,我地衝哂去台前,有人講笑680嘅價錢企喺2000蚊嘅位置,我企正喺個歌手嘅腳下,舉牌,好耐都無試過咁癲

大宅

現場氣氛,但其實網上睇可能仲清楚過山頂位睇電視

大宅

睇你en唔enjoy睇live架ja wor
我自己就鍾意現場,
歌手既energy都唔同d架!
同埋近呢兩年, 主要都係去澳門睇
雖然場地無紅館、亞博咁大
但係音響、舞台設計、效果都好正
加上澳門d show通常有package, 好抵睇!

伯爵府

現場氣氛很好

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

現場睇同望住部腦好大分別喎?你無睇過?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

有得揀 , 一定睇現場 , 氣氛差好遠

珍珠宮

睇吓你有幾鍾意粒星,鍾意既話,一定會搵機會見真人,有咁前坐咁前,拎大大個牌,希望同佢對望

男爵府

去現場睇係為左感受氣氛,差好遠

複式洋房

kwokmanya 發表於 24-3-1 16:36
睇你en唔enjoy睇live架ja wor
我自己就鍾意現場,
歌手既energy都唔同d架!

真心係澳門睇show其實正過香港
差唔多價錢, 我買郭富城3月演唱會
加多$100有lunch buffet、$300有埋dinner buffet
如果過夜, 酒店直頭好似係免費住呀

別墅

上年同C6都係去澳門新濠睇Aaron,
好好睇、氣氛超正!! Aaron live好好聽!!

本來今年諗住等佢係香港我先再去啦
但佢又出新套票,
演唱會飛+加$138, 包香港澳門來回船飛、送澳門一日輕軌任搭
上金光飛航到睇,
原來一張單程已經$220,
特登吸香港Fans過去睇

阿女又未去過澳門,
考慮緊睇show+澳門一天遊!

伯爵府

芒果米池 發表於 24-2-29 20:54
concert要位置靚先好睇,遠少少都只睇豆豉,我情願網上睇,fans又勁嘈

呢度好似得我同你係同類
我本身鍾意現塲㗎,但好驚前後左右有狂粉全程跟住唱,又或者前面嗰大力臂彎舉牌舉足全場,好影響我心情

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

氣氛真係完全唔同, 可以既現場

珍珠宮

蕃薯仔媽媽 發表於 24-3-1 20:54
呢度好似得我同你係同類
我本身鍾意現塲㗎,但好驚前後左右有狂粉全程跟住唱,又或者前面嗰大力 ...

係呀,試過買貴飛,都只買到貴嘅後排,後面就係平價,好唔底。啲人又嘈又尖叫又跟住唱,真係勁騷擾,我情願帶住headphone慢慢欣賞,營幕又近又清晰仲有大頭,總好過現場都只係睇大屏幕囉

珊瑚宮

回覆樓主:

梗係現場,網上疫情過後, 一定唔會睇

珍珠宮

Nbs 發表於 24-2-29 20:52
以前都有睇韓星演唱會, 疫情時都有睇過Online演唱會
氣氛爭超級超級超級遠喎
...

上個月我幫阿囡網上撲飛,真係好刺激,我好彩頭5分鐘入到,即刻買貴票,如果唔係入吾到網同好快賣晒,好在幾日後,派到好近舞台靚靚位,阿囡超興奮,現場同online睇完全無得比

珍珠宮

莎拉寶寶 發表於 24-3-1 19:12
真心係澳門睇show其實正過香港
差唔多價錢, 我買郭富城3月演唱會
加多$100有lunch buffet、$300有埋dinner ...

上個月過澳門銀河綜藝館睇韓星show, 乜都要自己另外book,阿囡話難得碰正考完試,一場去到要住2晚睇2場

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

moonch 發表於 24-2-29 19:00
之前covid有唔少歌手都轉左做網上演唱會, 一樣係live,
但係價錢當然就平好多~
相比起復常之後既現場演唱會 ...

個分別好大,現在氣氛係屋企已經感受唔到,再加上現場你係可以睇晒成個台,或只睇一人,但鏡頭佢影咩,就你睇咩。 仲有演唱會收音,同你屋企套音響,都已經好大分別。

珍珠宮

啱啱睇完張學友第102場60+演唱會,出嚟!
確實唔平,但難得朋友攞到票,請埋個同事睇。喜歡張學友性格好可愛,而且好佩服佢53個orchestra嘅表演者每個名字都記得續一介紹,睇得好出佢好尊重整個team。唯一可惜係佢喺上海冇得唱多啲廣東話老歌,但現場氣氛加埋特別提供嘅燈棒,顏色和時間都一齊配合,感覺好正!

複式洋房

miss_ashley 發表於 24-3-1 20:39
上年同C6都係去澳門新濠睇Aaron,
好好睇、氣氛超正!! Aaron live好好聽!!

郭富城既粉絲我諗最細都30+
後生個陣主力係香港發展
加上岩岩又有賀歲片上畫
谷一谷演唱會飛, 引多d香港Fans好正常

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊