自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

回覆樓主:

至於上月尾,西九總部探員在油麻地破獲的1.5億元冰毒案,有消息指是Janice放風給他任職警署警長的男朋友,男友其後再向上司匯報,因而破獲這宗單大型毒品案。由於Janice「得罪人多」,結下不少仇家,所以這次Janice被捕,很有可能是其他毒品拆家「收到風」,知道Janice將會有大買賣,所以就向其他環頭的警察報料。

據了解,Janice向警察提供情報消息,亦是為了換取「皇氣」的保護和線人費。不過,自去年十月Janice因假鈔案棄保潛逃而被通緝後,已不能利用她的身分領取線人費。所以有消息指,Janice「畀料」破毒品案後,會得到一定份量毒品作為「回禮」。

男爵府

回覆樓主:

至於她的現任「士沙」男友是否知悉她是通緝犯,就只有他們自己知道了。

Janice和警隊之間千絲萬縷的關係,不止是警員與線人之間的合作,而是更深入,牽涉更多私人因素的複雜關係。有警員向本刊爆料指,她在警察圈子中外號「皇家腸」,事緣她最愛接近警察,幾乎只要有委任證都會「受溝」。據悉她跟大約三十名警員有不尋常關係,這群警員從員佐級到督察級、由反黑到掃毒的都有,可謂「有殺錯無放過」。所以這次冰毒案東窗事發後,警察圈子中盛傳,很多警員非常憂心,有人會在庭上「爆大鑊」,令自己的鐵飯碗不保之餘,更會惹上麻煩。

珍珠宮

bearcat2003 發表於 24-3-20 19:21
知法犯法
咎由自取
唔抵可憐

x 2

Love and Kindness are never wasted.

男爵府

cy101 發表於 24-3-20 19:19
做劇本應該夠料!

原來已經坐過監,之後又棄保,今次再判16年半,真係抵死,咩見唔到個7歲女成長,廢話。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

xyz_yy 發表於 24-3-20 18:42
警長疑戀上女線人‎ 串謀販運1600萬查案所得冰毒‎ 警囚23年10月
https://www.hk01.com/article/1002274? ...

條女都判咗16年,活該

侯爵府

回覆樓主:

咁大膽,私自將啲證物落格!
當差28年仲要係反黑組警署警長,無可能犯呢啲錯呀嘛!

attach1_sign/tmp/phpHA7r6C

伯爵府

cy101 發表於 24-3-20 19:04
可以拍劇!

都覺得可以拍劇。但如果真係有咁嘅劇情會比人鬧荒謬,唔合理。就好似婚後事黎諾懿同羅仲謙坐得番埋一齊傾偈比人批評個劇情。原來今時今日真係乜嘢都有可能。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

xyz_yy 發表於 24-3-20 19:23
至於她的現任「士沙」男友是否知悉她是通緝犯,就只有他們自己知道了。

Janice和警隊之間千絲萬縷的關係, ...

爆大鑊減刑

放下自在

侯爵府

xyz_yy 發表於 24-3-20 19:11
原來2020年壹周刊爆過料,不過好長,
【黑警御用毒后|放料篤行家】與30黑警有不尋常關係 毒后落網掀警隊 ...

哦!原來係壹仔爆料!佢哋有時真係一手資料!
我最記憶猶新有單係,中環甲級寫字樓賣淫私竇事件簿!客仔大部分係專業人士!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

xyz_yy 發表於 24-3-20 19:15
但在她14歲的時候,其生母突然現身,並帶著Janice同居於彩雲邨的寓所。生母的出現,徹底改變了她的人生。據 ...

呢個生母真係靠害
放下自在

男爵府

LoveCorgi2 發表於 24-3-20 20:01
都覺得可以拍劇。但如果真係有咁嘅劇情會比人鬧荒謬,唔合理。就好似婚後事黎諾懿同羅仲謙坐得番埋一齊傾 ...

運咗成十多年毒,其實乜$都揾夠啦,唔醒水唔收手。

伯爵府

回覆樓主:

好黑暗

伯爵府

個生母 累死個女。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

好蠢

大宅

xyz_yy 發表於 24-3-20 19:27
原來已經坐過監,之後又棄保,今次再判16年半,真係抵死,咩見唔到個7歲女成長,廢話。
...

佢最好一世見唔到個女,唔好害多個人

男爵府

Debbie0331 發表於 24-3-20 20:17
個生母 累死個女。

其實有冇可能,亞媽叫你唔好食煙,戎煙改為吸毒

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

嘩? 破毒強人都未有咁多劇情。 做電視劇, 電影實收得。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

阿媽道個女升仙,呢下真係…無言!

大宅

回覆樓主:

我大膽假設,個警察可能一直係毒販既同黨,今次比人發現,咪話同佢女毒販拍拖。

男爵府

LoveCorgi2 發表於 24-3-20 20:01
都覺得可以拍劇。但如果真係有咁嘅劇情會比人鬧荒謬,唔合理。就好似婚後事黎諾懿同羅仲謙坐得番埋一齊傾 ...

應該幾好睇…

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊