跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我聽人講 QE 好似吾洗分地區喎, 系吾系呀?
原帖由 diong 於 10-4-8 15:05 發表
長沙灣應該分左去瑪嘉烈...
深水步就係廣華..但好似要睇街號...打電話問左姑娘先...穩陣d...
青衣都係瑪嘉烈呀..

大宅

黃大仙區係咪廣華? 我想轉去廣華, 因為原來廣華有孖B中心, 會照顧得好D, 唔知仲轉唔轉得呢?

大宅

我今朝打過去廣華問 , confrim 黃大仙區可以去廣華

大宅

原帖由 diong 於 10-4-8 15:05 發表
長沙灣應該分左去瑪嘉烈...
深水步就係廣華..但好似要睇街號...打電話問左姑娘先...穩陣d...
青衣都係瑪嘉烈呀..

係??????????????
長沙灣唔得??!
真係要問問先~

大宅

HIHI
我住何文田今朝去book佢話我吾係果區喎!!要我去QE....

男爵府

開心吸收勳章

我剛剛check到有bb...我都想係廣華生,但係好無知,唔知點去做登記..可否幫下我?thx a lot~~

水晶宮

產科
病人必須有香港註冊西醫的介紹信或驗孕報告
預約地點 : 廣華醫院徐展堂門診大樓四樓產科門診部
※請攜同香港身份証或身份証明文件正本※

新症預約時間 :星期一至五 上午九時至十二時
下午二時至四時

星期六 上午九時至十二時

星期日及公眾假期休息

如進一步查詢,請直接致電本院產科門診「電話:3517-2501」查詢有關資料。
資料來自ki_dede

男爵府

開心吸收勳章

原帖由 diong 於 10-4-9 18:07 發表
產科
病人必須有香港註冊西醫的介紹信或驗孕報告
預約地點 : 廣華醫院徐展堂門診大樓四樓產科門診部
※請攜同香港身份証或身份証明文件正本※

新症預約時間 :星期一至五 上午九時至十二時
下午二時至四時

星期六 ...

多謝哂~~~~

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

各位姊妹~

我今早去左廣華登記喇~ 簡單講下個程序:

上徐展堂門診大樓4樓,有個 COUNTER 專做產科新症,一去到佢會叫你拎張懷孕證明出黎,再比埋個身分證佢,之後佢會問你住邊區,係岩區先會遞張 FORM 比你填~

表格內容都好簡單,填個人資料、老公個人資料(NAME, HKID, 職業, 電話等)、少少病歷問題(有冇出過水痘、麻疹果D)、LAST M 幾時、現時體重...

交 FORM 後坐低等叫名,之後佢會比張預約時間紙,約左 22/6(二) 09:00 做第一次檢查,佢話要預左 13:00 先走得,唔知點解要咁耐?! (有冇人知呢?)

另外有張紙提醒注意事項,例如檢查要帶定小便。仲有幾張關於 OSCAR 檢查既介紹,講明係自費、自己安排,有中大威院 & 港大既宣傳資料。

我係 09:00 第一批,前後大約用左 35MINS,晏D多人應該會等耐少少。

講下大家都關心既分區問題,今日我聽到有人話住黃大仙、鑽石山,都順利拎到FORM。有個答住何文田,就被打發了...
活在當下,愛得及時

大宅

請問九龍塘又一居屬吾屬於廣華個區呀?

男爵府

開心吸收勳章

原帖由 東南西北 於 10-4-10 23:46 發表
請問九龍塘又一居屬吾屬於廣華個區呀?

九龍塘應該係屬伊利沙白~~

複式洋房

今日我都登記左啦....
第一次檢查係24/6牙...^^

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

想問大家知唔知咩係助產士小組?

好多傾廣華既 post 都提及入助產士小組
活在當下,愛得及時

別墅

請問地址係唔係講就得,晒唔晒扲證明.

原帖由 pm1202 於 10-4-10 12:36 發表
各位姊妹~

我今早去左廣華登記喇~ 簡單講下個程序:

上徐展堂門診大樓4樓,有個 COUNTER 專做產科新症,一去到佢會叫你拎張懷孕證明出黎,再比埋個身分證佢,之後佢會問你住邊區,係岩區先會遞張 FORM 比你填~

表格內容都好 ...

水晶宮

助產士組只係比d low risk既孕婦的....助產士會全程跟住個孕婦既進度..我想實際係有分流既作用..low risk不用醫生跟得咁足..由助產士跟...

原帖由 pm1202 於 10-4-15 14:11 發表
想問大家知唔知咩係助產士小組?

好多傾廣華既 post 都提及入助產士小組

男爵府

開心吸收勳章

今日去左廣華登記喇...都幾多人,我要book到7月6日先做第一次產檢,到時都16週喇...

水晶宮

嘩...16周先第一次產檢呀...
如果等政府產檢真係勁耐呀..係咪真係咁多人生bb呀..

原帖由 honeykerry 於 10-4-17 14:50 發表
今日去左廣華登記喇...都幾多人,我要book到7月6日先做第一次產檢,到時都16週喇...

男爵府

開心吸收勳章

今年虎年,可能多人想生隻老虎仔..哈哈~~ 我今日聽到有人住荔枝角都過黎廣華登記,又有俾form佢填喎~~另外一個住青衣就俾人趕走左喇....

民房

我覺得好誇張, 要登記後一個月後才做第一次產檢, 前三個月係最重要的嗎, 咁耐先安排做, 好遲~

我都係第16週先做第一次產檢~ (都差不多四個月囉)

其實油尖旺有否母嬰院?

男爵府

開心吸收勳章

原帖由 2010Dec 於 10-4-17 17:01 發表
我覺得好誇張, 要登記後一個月後才做第一次產檢, 前三個月係最重要的嗎, 咁耐先安排做, 好遲~

我都係第16週先做第一次產檢~ (都差不多四個月囉)

其實油尖旺有否母嬰院? ...

油麻地有一間....
仲有我想問下...我今日睇返張覆診紙,我見到係個門診編號下面有顯示我幾點去登記,隔離就有(11wks 3days)嘅字眼...嗰個係唔係代表我而家有幾多週呀?但係我3月12號至黎最後一次M,而家最多咪得5wks...唔通醫院計錯數?定係代表第二樣野呢?
仲有...點解張覆診紙會俾佢地撕左一角咁奇怪嘅?

首頁
12345...6

尾頁

跳至