自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

3個月到啦

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

其實我都覺得會有好多菌, 所以, 我的做法是定時每星期用廚房漂白水浸晒所有覺得有菌的物品(包括牙刷)。當牙刷開叉時, 才換新的。我覺得咁樣環保d & 慳$d 。

別墅

2-3個月

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

3個月

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

2-3個月

男爵府

原帖由 月希 於 27-4-2010 08:53 AM 發表
2至3個月換一次....睇下d刷毛有冇變晒形囉
仔仔果支..有時一個月就要換...因為唔知佢點刷牙...好地地一支牙刷...比佢刷完好似用黎刷過廁所咁...d刷毛全都變晒形的 ...

我地都係2~3個月先換!
不過有時見牙刷變型都會換左
所以無固定幾多個月換一次牙刷

哈哈~我細女都同你個仔一樣
d舊牙刷見好新淨都仲會用
但係用黎刷d隙縫
不過都唔會刷到好似細女支牙刷咁~刷到d毛變晒型!

]http://www.baby-kingdom.com/static/image/smiley/comcom/30.gif[/img]

公爵府

好媽媽勳章

一個月一定要換一次, 硬性定係每月的第一日換.
用咩牌子的牙刷都一樣, 冇可能三 個月先換.
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

3個月換一次牙刷

民房

以前用lion,4-5個月換一次,
而家注重左衛生,
2個月換一次, 仲轉左oral b

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

建議話3個月換一次, 但我就用到 d 毛彎晒先換, 我估 4 至 6 個月啦。

首頁

尾頁

跳至