跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: 聽覺測驗

vonvon,

紅磡健康院唔只大陸人多,連亞差都好多o架

我上次去健康院係亞b 滿月打針,我18/7 10點幾就o係度... 唔知你有冇在場喇
下次就係8月20號... 唔知到時又見唔見到你lu~

我亞b 自從上次去完健康院,姑娘話佢食得少(3個鐘食4oz,一日7餐),依家就轉左一日6餐,5oz一餐囉﹗ 食緊牛欄牌,不過我想幫佢轉雪印思敏兒... 聽人講都唔錯,不過無啦啦轉,又好似唔係幾好.... 我仲諗緊呀﹗你亞b 又食咩奶粉呢?

我住黃埔新村o架,唔知近唔近你呢? 你又住邊樹o架?

大宅

Annanna & Vonvon,

我住土瓜灣, 去柏立基健康院, 一定要坐taxi.但唔多人, 服務都不錯.
這個星期 日日都去, 因肚臍有肉粒+聽力+講座
如果您們覺得hunghom不好, 可否轉去柏立基?

我BB仲有一星期就滿月, 食3.5oz, 是多還是小?

Annanna, 請問您張Aprica highchair好用嗎? 是否滿月先可用?

大宅

減齡達人勳章

anna,

18/7我冇去啦, 因為肉粒已ok了
27/7我會去聽講座, 唔知你會唔會去呢?
28/7聽力測試re-test

我b食緊a+, 食五安半, 你個b戒夜奶未呀?
我住海逸架

annaanna 寫道:
vonvon,

紅磡健康院唔只大陸人多,連亞差都好多o架

我上次去健康院係亞b 滿月打針,我18/7 10點幾就o係度... 唔知你有冇在場喇
下次就係8月20號... 唔知到時又見唔見到你lu~

我亞b 自從上次去完健康院,姑娘話佢食得少(3個鐘食4oz,一日7餐),依家就轉左一日6餐,5oz一餐囉﹗ 食緊牛欄牌,不過我想幫佢轉雪印思敏兒... 聽人講都唔錯,不過無啦啦轉,又好似唔係幾好.... 我仲諗緊呀﹗你亞b 又食咩奶粉呢?

我住黃埔新村o架,唔知近唔近你呢? 你又住邊樹o架?

大宅

減齡達人勳章

ABB,

紅磡服務唔係唔好, 姑娘都唔錯, 只係舊左d啦
應該係可以轉的

你bb肉粒甩左未呀, 我之前要隔日去比姑娘落藥
總共去左8次洗肚臍呀
去到個姑娘都認得我
法國醫院教我地用棉花洗臍帶
如果我一早用棉花棒, 可能唔會長肉粒啦

你有冇試過比多d佢食呀?
佢唔食都迫唔到
我開五安半, 個b食唔晒, 我都會由得佢
你bb磅數如何呢?

ABB 寫道:
Annanna & Vonvon,

我住土瓜灣, 去柏立基健康院, 一定要坐taxi.但唔多人, 服務都不錯.
這個星期 日日都去, 因肚臍有肉粒+聽力+講座
如果您們覺得hunghom不好, 可否轉去柏立基?

我BB仲有一星期就滿月, 食3.5oz, 是多還是小?

Annanna, 請問您張Aprica highchair好用嗎? 是否滿月先可用?

大宅

減齡達人勳章

到你要返工, 你又想係屋企湊b架啦

wan7911 寫道:
vonvon,
我唔洗返工架
但我而家一個湊兩個
我就寧願返工啦

大宅

vonvon,
我就係有左先冇做野架
果時返工初時真係唔捨得架
成日打返屋企
但當耐左之後,就冇野架啦.....

伯爵府

ABB,

aprica 張high chair 都ok,不過始終係床仔好瞓d 囉... 但係平時如果我地o係廳活動,比亞b 瞓都ok o架

冇未滿月都瞓緊喇,但係因為我亞b 身長,所以應該唔係瞓得好耐,希望遲d 變張chair 食飯用得耐d 啦﹗

如果你想買,我介紹係打去將軍澳間shop買啦,平過永安好多o架

vonvon,

聽講座我唔去喇,因為冇人陪我,又冇人睇亞b o麻... 你去左聽到d 咩好野記住話我知啦

大宅

Annanna,

Can you let me know the no. of the tko shop? why you choose aprica instead of combi? I heard the sales of wing on said combi chair is bigger?

i have attended a talk of "0-2 months development", quite okay but most of the content could be found in the leaflet. the good thing is sometimes you can share your experience with other parents during the talk.

伯爵府

abb,

我揀aprica都係因為tko shop 個老闆娘話好d咋... 佢話combi 同佢基本上差唔多,不過aprica d wheels 就大個d,同埋唔會整花個地下喎~

另外,aprica 係1480包送貨,combi平果隻就1380,貴果張就1850唔包送貨,所以我揀aprica囉... 我諗都係差唔多o者

個電話我聽日比你啦,因為依家亞b 瞓左,費事整醒佢o麻

大宅

減齡達人勳章

個講座其實我都唔係好想去聽, 不過見個姑娘幾好人, 所以咪應承去囉

annaanna 寫道:
vonvon,

聽講座我唔去喇,因為冇人陪我,又冇人睇亞b o麻... 你去左聽到d 咩好野記住話我知啦

大宅

Annanna,

Thanks.

大宅

減齡達人勳章

我今日終於都冇去到聽講座
聽日就去re-test了
好緊張呢

大宅

減齡達人勳章