懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

del

複式洋房

回覆 hmmhmm 的帖子

個醫生真係旦白。

原來講坐有咁多資料聽,可惜上一胎份工忙到死,都無去聽過講坐。

hmmhmm  聽多D講座知多D野,有心理準備應該好D既!  發表於 11-5-31 13:31

複式洋房

回覆 hmmhmm 的帖子

上次做唔到,求神拜佛今次比我做到"無咁痛"啦!

hmmhmm  隨緣啦,因為都係痛架!聽說笑氣自己控制得好都ok架,都係聽講座講既!  發表於 11-5-31 13:32

大宅

係AR, 如果想做無痛... 最好叫個BB係 office hour 出世!!
我第一胎--> 星期日
第二胎, 係weekday, 仲要係office hour.... 不過係公眾假期....

大宅

回覆:JimKar 的帖子

回覆 JimKar 的帖子
如果我遲d plan第2胎,我寧願聞笑氣加止痛針

小嵐*要健康快樂咁長大呀!!!

複式洋房

回覆 mr.s_fung 的帖子

Good idea 點都好過淨聞笑氣啦。

複式洋房

Natlam 發表於 11-5-31 13:19
係AR, 如果想做無痛... 最好叫個BB係 office hour 出世!!
我第一胎--> 星期日
第二胎, 係weekday, 仲要係of ...
依家開始要胎教,教佢知幾時係office hour先。

Natlam  全對!!!  發表於 11-6-1 11:00
jesst  哈哈哈!  發表於 11-5-31 17:02

複式洋房

唉。。。咁聽落,我今次想做無痛都凍過水lu。。。

唉,最衰今胎有事唔可以去私家生喇,如果唔係我今胎一定唔同老公慳呀!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

係咩?而家無痛分娩要係office hour先做得? 我果時生第1胎果日係星期六, 姑娘都問我做唔做無痛?當時無做...到上年生第2胎果日係星期日, 我印象個姑娘都有問我做唔做無痛喎, 我都係無做...會唔會間間政府醫院唔同呢?

大宅

回覆 blueski 的帖子

姑娘多數都會問架wor, 問完你話做先call 麻醉科醫生, 睇係有無醫生可以過來. office hour 就有一個醫生standby, 不過non-office hour, 就只係得當值醫生返工, 所以就要睇下醫生有無手術做緊行唔行得開囉...

複式洋房

回覆 hyritaleung 的帖子

明白!
即係就算問你要唔要做,都唔代表可以做囉!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我生大女時一入產房姑娘就問做唔做無痛,我見唔係好痛就話唔使住,點知到大痛時,痛到頂唔順,叫姑娘同我打無痛,但麻醉醫生有手術跟緊黎唔到,姑娘起初話冇得做,但後尾可能我太嘈加埋我老公太煩,見佢地不停CALL醫生,最終麻醉醫生都有黎同我做,不過佢話仲有手術,所以唔知幾點先可以再上黎睇我,所以會預計我產程大概需時黎比藥,如果BB早左出世BB要打一支針,相反遲左的話,唔夠藥都唔會再加藥,結果打完之後我就好安靜咁訓左4個鐘,然後再痛醒左...

首頁

尾頁

跳至