婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 csansan 的帖子

妳講得啱阿,我姑9同條仔同居拍拖左over十年,大時大節長輩做生日,佢都有帶條仔出嚟,但過年仲好意思灘大手板問我地逗利事阿,真係頂佢唔順唉

仲有話口未完,琴日姑仔打嚟問我架bb車仲用唔用,佢架(唔係新買)bb車比大仔整爛左了,叫我借架車比佢, 我自己雖然好少推車,但婆婆嚟玩外孫會用車仔,so無借比佢, 即晚姑奶知道就即刻去吉吉島碌左架車比姑仔個女啦..
我諗諗下,除左幾件衫,e個姑奶1件玩具都冇送過比佢細佬個女囉= =

男爵府

sure

別墅

回覆 我愛Corina 的帖子

你地都好, 有新嘢收. 我同99一齊住時, 佢就成日比佢D舊嘢我, 例如舊到係十多年前買同發左"mould"的手袋, 仲要唔止一個, 佢唔啱著的衫等等, 佢唔鍾意掉嘢所以就過晒D舊嘢比我. 我唔用佢又唔高興. 但佢自己就用新款名牌袋. 而家唔一齊住, 我好少去佢度食飯, 但我C6每個星期日去完99屋企食飯就有嘢食帶返來, 大部份嘢都係佢同62買左又唔鍾意食又或者係食唔晒的, 食物包括熟到爛的生果, 6299出街食嘢order左又唔鍾意食的打包食物, 仲有過左期的果汁等等.

禁止訪問

回覆:GFung 的帖子

禁止訪問

大宅

回覆 sophielau 的帖子

agree! 講中晒我既感受!

首頁

尾頁

跳至