夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:電影『那些年....』帶給我的

男爵府

引用:首歌邊個唱架請問?

原帖由 SH-IOU 於 11-10-26 發表
首歌邊個唱架請問?
胡夏

複式洋房

我都叫老公陪我去睇,不過仲未"有期"因為要湊B,都唔知幾時去得.

大宅

同老公睇左,好好䏲呀!
係呀,會諗起曾經的人和事...但已成過去,就讓它埋在心底,成為自己回憶的一部份,剎那間浮出來回味一下,回味一下曾經青春的歲月。
但此時此刻,老公是和我最終牽手走到最後的人。珍惜眼前人啊!

洋房

我都係同老公睇,不過真係好有同感 - 曖昧是戀愛最美好的時候。我深深的體會到,不能和喜歡的人一起,可保持最美的片段。
其實大家都好愛對方,如果真係有機會同Li個曖昧既男仔一齊,唔知結果係點?

大宅

回覆 回覆:sasatt的帖子

珍珠宮

畀面勳章

我同朋友琴晚睇完~我很喜歡男女主角嘅曖昧關係~

同樣地我身邊有幾個男仔和我曖昧了十年多~
最終我結婚對象不是他們~但他們亦有出席我婚禮~

真的很喜愛曖昧感覺

珍珠宮

我未睇。

我估我未必中意呢種style,因為我後生時太窮捱得太辛苦,根本沒有什麼曖昧浪漫既回憶,只有為錢惆悵既回憶,回憶中,痛苦總比快樂多,所以,我唔相信我會中意呢套戲。"現在",要算係我人生最好最幸福既時光,我希望將來會更好添啦~~

anyway,下星期等仔考完試我會去睇,睇下會唔會同樣有大家既感觸?定還是仍然只記起當日係貧窮裡掙紮既日子!
我近日忽然發錢寒,要努力搵錢儲錢呀!$$$

禁止訪問

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

反而我老公係唔多鐘意入戲院睇戲,我老公大我6年。

剛剛個星期六,難得佢有假期,星期日又返夜,朝早我哋約咗人入迪士尼,夜晚無嘢做,咁我果朝起身問佢... 『今晚不如睇戲咯,我想睇那些年...』哼~~~ 佢竟然答應喎~~~ 哈哈~~~ 就即上網買 tickets...

老公話係因為好多人睇完都話好睇,所以一口答應同我去睇...

睇完... 我嘅感受/共嗚... 唔太大,最有同感都係果句『曖昧是戀愛最美好的時候』... 哩句真係深深... 深深... 深深體會到... 哩句嘢攞咗我命,哩句嘢令我諗起以前啲男同學。

老公話,可能因為我係女仔,所以... 共嗚應該唔大喎~~~ 男仔應該會有多啲『感同身受』,因為男仔多數都會喺求學時期,成班朋友/同學咁對同一個女同學有好感... 女仔反而未必個個都會咁敏感,feel 到同時有幾個人對自己有好感喎~~~

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

sasatt 發表於 11-10-27 00:14
我覺得自己去睇都幾好吖

我有時星期六、日都會自己去睇戲架,不過一定係睇早場,一來平,二來無咁多人... 嘻嘻...

遲下又大把機會一個人去睇戲喇... 哈哈~~~ 唔止星期六、日喇... weekday 都得喇~~~ 嘻嘻...

象牙宮

回憶總是甜蜜的

複式洋房

我都想睇!過去的也只是個回憶而已。好好過好宜家嘅生活實際D咯!!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

joetreemo 發表於 11-10-21 17:19
我還未看那齣電影.

首先接觸到的, 是它的主題曲.
有同感呀, 但我都搵唔到人去睇, 可能遲d睇碟啦.

大宅

消磨時間睇套戲啫,唔使諗咁多呀

別墅

我覺得回憶都係美好的,唔需要想是否應該同老公去睇,因為我相信佢有佢的沈佳宜,我有我的柯景騰。

大宅

我都同老婆去睇,各有各回憶,最重要完場時清楚知道幸福在身邊

joetreemo    發表於 11-11-2 17:20

男爵府

我會和幾個師奶friend看,反正我的那些年沒有老公!

:-D :-D :-D :-D

複式洋房

我選擇自己去睇,中學的回憶返曬來,好睇

珍珠宮

環保接龍勳章

我都睇咗, 但唔係同c6

首頁

尾頁

跳至