單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 dochunyue 的帖子

爸爸, 你當時既情況換轉一個女人要咁樣面對呢o的事, 又會容易過嗎??? 你當初唔好訓街, 第一時間報警丫麻!! 等 police 送你地去向晴軒住!!!

要講淒涼既唔止你一個故事的, 好唔好野係自己點睇!! 睇下自己有無咁既緣份啦..呢到有好幾個故事, 單親之後再婚啦, 無問題既.. 我都希望將來有一日係呢度分享我既美好故事!

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

大宅

回覆 dordor1207 的帖子

希望我都有 希望我都等到 BUT 服待小魔怪已經無左99%能源

翡翠宮

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

dordor1207 發表於 12-2-3 11:48
講真, 我情願無留下那些美好既回憶, 咁我可以好快無事!! 但係我這年半的日子, 沒有太多開心的日子...時好時 ...
你覺得唔開心... 係因為你將你自己條快樂的鑰匙交左俾別人保管...... 咁那人做左d事唔合乎你意料之內. 所以你就唔快樂. 開唔開心都係視乎自己態度. 依度個個單親媽媽都面對好多問題&經歷好多困難架啦~ 但係好多媽媽都過得好開心, 好快樂 (我係其中一個快樂的單親媽媽 )

dordor你係時候將你條快樂的鑰匙交還給自己保管.. 加油努力支持你
人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

翡翠宮

dordor1207 發表於 12-2-3 11:42
回覆 fiona920 的帖子

嘩.. 點解你有 80 分咁多.. 我投左一次票咋.. 其他都無既
單親媽同埋黃恬恬教我架

fiona, 以免你每天同我打個招呼, 我再回你, 就一人加一個文明, 每天最多十個人

另外每天再visit十個人的空間, 就很快可以上樓

回覆:fiona920 的帖子係呀!打招呼又有一分,一日廿分好過答post!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4605338&extra=page%3D2

同心願  哈, 我見過呢個post的指教~ (靈媽)  發表於 12-2-3 12:56

人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

侯爵府

我知呀.. 就係見到佢地咁講.. 我咪日日都 sent..hahaaa.. 投票最好,但係都無乜了
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

想快d 加分..去自由果邊...有時俾個表情符號又多一分嫁 la...
應當一無掛慮,只要凡事藉着禱告、祈求和感謝,將你們所要的告訴上帝。
上帝所賜那超越人所能了解的平安(註),必在基督耶穌裏,保守你們的心懷意念。

別墅

我無睇, 但係遲d會睇, 因為我知道個賤人會同現任個老婆上去呢個節目到玩. 個賤人都唔知醜. 一定同人講佢地經過好多波折先可以一起. 賤格..... 睇完仲心噏, 點降人地可以搵到愛既人, 我就選嫁錯人.....哎.......

翡翠宮

yfceo 發表於 12-2-3 11:44
oh...原來係咁....識得多謝老婆既已經係好老公.......

我尋晚又打敗仗....先幾日先話忘記個人渣....點知 ...
你唔洗理佢架, 咪有得佢睇囉. 最重要係你過番正常的生活, 唔好俾佢影響到就ok

如果你覺得佢睇你blog會對你造成滋擾or影響到你心情, 你咪索性block左佢或者set private指定某d人先睇到囉

之前我ex都好幼稚兼無聊... 之前我ex有我fb password, 跟住佢入我account add佢自己fb新account, 幫我確認埋. 等我完全唔知道佢偷睇緊我d野. 後尾我知道左之後就改password , block佢account, delete晒佢所有朋友. 完完全全唔想再同依個人有任何聯絡. 而家耳根清淨. 過番自己生活.

要放低個人係需要d時間, 你已下定決心亦勇敢的走出來, 就一定可以.加油

侯爵府

回覆 unchu 的帖子

咁你都係唔好睇啦, 其實我無特別睇開, 平時睇廣告, 聽到o的老公既真情說話, 我咪上去睇之麻!! 之前都無睇既, 一見到o個對李 xx & 劉 xx 即刻眼火爆啦~~~

侯爵府

其實, 無小朋友既夫婦分開, 復完既時間會比較快少少!! 起碼唔會有個小小影子在身邊!! hahahah...

不過點都好啦, 我地要勇敢生存下去!!!

琥珀宮

fiona920 發表於 12-2-3 12:16
你唔洗理佢架, 咪有得佢睇囉. 最重要係你過番正常的生活, 唔好俾佢影響到就ok

如果你覺得佢睇你blog會對你 ...

係呀...但最幣我係 yahoo 個 blog...set privacy 其他就睇吾到.......而且我都有諗...佢睇咪睇 law...超...不過當然係個心都仲有 d 戚戚地...

至於 fb...我前幾日簽完紙返到公司即刻改哂 password 啦 !!! 幾醒...hehe....
初初未攪到咁薑時...我 delete 左佢...後來又過一排.....佢仲" 以為 " 我地傾掂數 wo..做返朋友果時仲問我不如 add 返大家咯....都忽既......

唉...不過我又係衰...尋日我見到之後...又偷入佢 fb acct...見到佢 post 左呀 faye 隻 " 人間 " youtube....lee 隻又係之前未咁薑果時佢送俾我聽既...我估佢以為我仲偷入佢 acct 掛....(( 點知忍左幾日又真係衰左....唉...)))

岩岩睇到果時個心又係 戚戚地.....好彩後尾諗..."慳 d 啦家陣...咩事呀...扮好人 " 安慰我呀......
應當一無掛慮,只要凡事藉着禱告、祈求和感謝,將你們所要的告訴上帝。
上帝所賜那超越人所能了解的平安(註),必在基督耶穌裏,保守你們的心懷意念。

琥珀宮

係 wo...講漏埋...我初初 delete 個人渣果時...真係連佢 d 朋友都 delete 埋嫁.....都吾知點解果時咁清醒....hehe....

不過到後來又係拖拉左成個月先斬纜啦......

琥珀宮

dordor1207 發表於 12-2-3 12:25
其實, 無小朋友既夫婦分開, 復完既時間會比較快少少!! 起碼唔會有個小小影子在身邊!! hahahah...

不過 ...

咁又係....起碼我吾駛再為左小朋友而聯絡佢.....已經好好多了.....

加油

翡翠宮

fiona920 發表於 12-2-3 12:07
單親媽同埋黃恬恬教我架

fiona, 以免你每天同我打個招呼, 我再回你, 就一人加一個文明, 每天最多 ...

同心願 哈, 我見過呢個post的指教~ (靈媽) 發表於 6 分鐘前

visit下你先

別墅

緣份天注定的, 阿李師父咪又係第二段婚姻~

yfceo  何止睇到....聽到都眼火爆   發表於 12-2-3 16:13

大宅

一樣,,,一見到o個對李 xx & 劉 xx 即刻眼火爆....不知所謂...正狗男女...

yfceo  即刻眼火爆....不知所謂...正狗男女...x 2  發表於 12-2-3 16:13

大宅

吾知亞李師傅 千算 萬算 算吾算到佢地好快有報應呢

別墅

回覆 dordor1207 的帖子

我同佢分開已經4年, 但到以家我都放唔底, 因為愛他趑深就恨他趑深. 我諗呢到有好多mani都放唔底, 當然有d係可以放下........

翡翠宮

fiona920 發表於 12-2-3 11:36
慶幸我ex沒有給我太多美好的回憶, 我的傷口早已痊癒, 感謝天父爸爸. 現在不癢也不痛, 見到ex and佢whatsapp ...

Heartless819 我同你不一樣,我已不理睬她的所有信息啦!好不容易才放低佢

其實我都唔想理佢. 奈何要俾個仔佢見. 唔聯絡唔得

大宅

dochunyue 發表於 12-2-3 20:51
吾知亞李師傅 千算 萬算 算吾算到佢地好快有報應呢

如果我系佢ex老婆,,,見到佢2個,,,真系好想打巴佢2個....

首頁

尾頁

跳至