2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

洋房

我6w係成日個胃頂住, 聞到好多味都有點想嘔, 成日都好肚餓, 但又食慾不振... 成日都好攰.... 我諗如果真係嘔會好辛苦, 返工都唔知點算

大宅

而家開始聞到D雞湯或花膠湯味就好想嘔..但依個時候又需要食依D..都唔知點..
但就成日都好想食甜野..擔心自己唔識控制會過量

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我5w成日都想嘔又嘔唔出,無乜胃口,感覺就似食滯左+暈車浪
http://www.pregnology.com/faralong.php?month=8&day=08&year=2014

大宅

我5WEEK, 照到閃閃了
勁想嘔,成日好暈,完全食唔落野, 一見到野食就想

成日都唔C服, 唔知點好

別墅

我而家6w5d早幾日真係食唔落野,無晒胃口...
個肚脹住脹住,擺明係肚餓(打晒古)但都唔想食野
仲想嘔... 不過就嘔唔出....
個胸由4w幾開始就脹痛(到而家都仲係咁)
好辛苦

哩一兩日就好d,可以話食得到野!

複式洋房

我今日7W5D....有少少想嘔....不過我盡量忍.....我就無咩害喜..只不過好累...我5W3D時去照過...不過咩都照唔到...一直都好擔心........唔知係咪無啡流..無出血...BB就NORMAL 呢?

大宅

我6week ,前兩日作嘔作悶,成個人好像遊魂咁,成日都發呆。呢幾日食返d開胃野 (檸檬水、超酸糖) 就舒服多了,好像好返緊。但都未嘔得出。
(有樣野好奇怪,未 bingo ,成個人都無事;一知道 bingo,第二日已經好唔舒服,已經想嘔喇!)

男爵府

引用:我今日7W5D....有少少想嘔....不過我盡量忍

原帖由 PERTH小寶 於 12-05-31 發表
我今日7W5D....有少少想嘔....不過我盡量忍.....我就無咩害喜..只不過好累...我5W3D時去照過...不過咩都照 ...
我今朝都有作嘔,但又冇嘔到嘢出嚟!一日未生出嚟都有排擔心!

別墅

BK Milk勳章

我現在得5w4d,未見有任何作嘔作悶,頭暈,不過系經常都好肚餓,昨天上磅58.5kg....(為了bb 肥就肥下去,生完才算)

別墅

我6 week,照到閃閃,又驗到有B鏈,食緊抗生索,呢兩日想嘔又嘔唔出,暈陀陀,胃氣帳,有排受…

不過有得受都係褔份黎既,哈哈…覺得自己好阿Q!

大宅

我5wks開始已經唔舒服... 而家8wks覺得自己好似長期暈車浪... 好想死=.=

大宅

我本身間歇性有痰,當我咳d痰出黎時會有幾次咳到嘔返d嘢出黎,食嘢就時好時差,夜晚特別唔多想食飯,食餸或湯米粉,腸胃麻麻,有時會胃痛,之後痛到落小腹扯住痛,跟住就要去痾,胸有漲痛,但唔嚴重,嘔就無真係嘔過,係有陣時好似唔知係唔係想嘔嘅感覺,另子宮同陰道位有時會隱隱痛!

首頁

尾頁

跳至