想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

回覆 kulik 的帖子

嘩, 差唔遠, 有機喎...~

禁止訪問

大宅

回覆 回覆:dog8768的帖子

白色分秘我有了一個星期了,前排三角位超痛,尋日變咗m痛,搞到我有啲擔心!

禁止訪問

大宅

回覆 回覆:dog8768的帖子

我哋再等下,我應該16 Jun嚟m......希望佢唔嚟

大宅

我聽過有d JM 係會遲d先驗到架
一日仲未嚟M,又一直保留髙温,一日都仲有機 

祝你地都早孕好孕

男爵府

我好驚呀..因為我排EGG到而+已17日啦..今朝用左綠D CHECK 係有線架...我唔知係咪真係BINGO左呢..同埋体温都有36.9-37度呀...我幾時可以去醫生到CONFIRM呀?

男爵府

等BINGO 時的高溫

我都係排卵後day 11,check 綠d又白雪,溫度keep 住38.8咁上下,都唔知有無機!

別墅

回覆:緣緣 的帖子

我而家都係未黎m, 體溫around 36.8-37, 紅d keep住淺線,今日係排卵後day12, 可能性是高是低,連自己都唔知~~~~

別墅

回覆:vivianna8866 的帖子

不過今日我個同事(努力兩年後終成功做媽咪),佢見到我既體溫由琴日37跌到今日36.9,佢就好sure話應該無機~~~~

男爵府

等BINGO 時的高溫

我都係,排egg day 11喇,都係白雪雪!可能無望

男爵府

引用:不過今日我個同事(努力兩年後終成功做媽咪

原帖由 vivianna8866 於 12-06-12 發表
不過今日我個同事(努力兩年後終成功做媽咪),佢見到我既體溫由琴日37跌到今日36.9,佢就好sure話應該無機 ...
跌0.1都無機,唔會掛,我ec 話差0.1/問題不大

大宅

回覆 緣緣 的帖子

True.....only 0.1 degree ja wo! I don't think 0.1 or 0.2 drop really affect the bingo result.

大宅

Today is my day 9 after ovulation, still have high temperature as 36.9-37.1. Hopefully it will last as long as possible.

男爵府

回覆 回覆:Keling的帖子

你溫度好高呀,我就比較飄忽喇,比你睇下!

別墅

回覆:緣緣 的帖子

其實我身邊好多位玩任媽咪都叫我唔好咁緊張,放鬆D心情,但係真係好難控制,每日指定動作就係"量體溫"同埋"驗紅D", 我今日見到紅d又係得個淺色控,就好放肆咁食左包大薯片!哈哈~~~~

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 畀面勳章

前幾日紅d好深色, 今日紅d連控都無, 應已排卵, 但體溫都係36.4度. 係咪即黃體不足呀?

男爵府

引用:前幾日紅d好深色, 今日紅d連控都無, 應已排

原帖由 l_l 於 12-06-13 發表
前幾日紅d好深色, 今日紅d連控都無, 應已排卵, 但體溫都係36.4度. 係咪即黃體不足呀? ...
可能係黃體素不足,因為我之前都係咁,一升左之後,排左卵就跌喇,我個ec都係咁講,話最緊要係果兩日,如果跌無辦法受孕

別墅

我都係應該今日OR聽日黎M, 但我唔係太SURE自己邊日排卵, OR跟本冇排…

同埋,自然醒同定時起身CHECK, 又唔同…唉…

大宅

回覆 緣緣 的帖子

So sad I've checked my temperature this morning...it went down to 36.7 loo (from 37.1 - 36.9).....is there still hope?It is my day 20 today ja.....i hope it will last until it passes my period la! But my back is so painful....and my stomach is bloating~
How do you feel?

首頁
12345...6

尾頁

跳至