夫婦情感

跳至

首頁
12345...19

尾頁

男爵府

熱血勳章

Re: 我好辛苦呀!

我想同你講,我老公都守緊行為…但我既case簡單過你好多…如果我係你,發現左咁多野,真係唔使諗咁多,唔需要再比咁多機會佢講大話!我會離婚,仲要唔使諗要爭返d仔女,佢玩得就預左有呢個結果。如果你真係咁辛苦既,點解要繼續落去??我睇完你d massage我都有o咸…點解當日幸褔開心咁娶我地返來,到最後又要心癢癢?我相信絕多數男人都係咁(雖然偏激左少少),只差在於有無行動!當你今次原諒左佢,咁你打算日後點呢?繼續成日click住佢定扮傻咩都唔知呢?但你做咩之前先記住令自己同d仔女開心就好啦!

祝天下女人幸褔!

侯爵府

Perke 寫道:
初四晚, 佢問我攞d利是封入錢話第二日派比同學d小朋友, 仲好詳細gum講埋嗰日嘅行程, 但係我細女病咗, book咗初五10點去浸記睇醫生, 我叫佢車咗我地去醫院先自己去拜年la, 佢竟然話好, 9點半去到等la, 早d掛定隊好d wor, 大佬呀, 醫院book咗幾點就幾點, 你估診所咩, 我梗係唔睬佢, 第二日我9點半先起身, 佢就急到c, 仲話你地搭的士la, 我趕時間呀, 無野呀, 上人屋企拜年遲d都無所謂la, 大條道理送個女去睇醫生, 冇人會話你ar, 後來我發lan 渣, 佢先死死地氣送我地去, 夜晚佢返嚟, 我問佢幫d女豆咗幾錢利是, 佢話同學冇派到, 我問咁你有冇派比人呀, 佢死蠢話有, gum更加冇理由la, 肯定佢又係講大話, 今次佢諗唔到藉口, 就話唔需要樣樣野都要比我知, 佢話有時都想一個人行開吓, 但我話如果你咁唔坦白, 我地冇計傾, 所以呢兩日我全程面黑對佢, 直到星期日, 我父母嚟探我地, 我先扮無野, 但果晚比我發現佢sms d message, 我當堂想嘔出嚟

我想問!妳唔識妳老公既朋友咩?假設妳女女無病,都唔會一家人去妳老公既朋友度拜年咩?

大宅

返到屋企, 即刻衝入厠所, 又想嘔又想痾, 好辛苦, 囡囡跟住我入嚟, 我見到佢即刻攬住佢喊咗出嚟, 佢比我攬咗好耐好耐, 然後佢神色凝重咁同佢老豆講媽咪喊喊呀, c6入嚟問我做mug野喊, 我即刻問佢靜係邊個, 佢窒咗一窒, 我就睇吓你今次又有mug野解釋, 佢回魂之後就話呢個係佢玩icq嘅網友, 個icq名叫QQ, d message 係可以send落手機度, 仲問我mug你唔知咩, 我當然唔信la, 我問佢係深圳邊個場嘅泵骨妹呀, 嗰5萬蚊就係比咗佢呀...我開始發癲, 佢氣定神閒咁話件事唔係你lum gum ga, 我可以做得d mug 呀, 我都係係icq度吹吓水, 我講就叻, 我邊會真係做呀, 仲話'天下本無事, 庸人自擾之', 又發毒誓話如有做到就行出街比車車死, 但我已經唔會再信呢個人, 佢雖然死口唔認, 但我已經對佢徹底失望, 我同佢講如果唔係d女, 我一早就同你離婚la, 嗰晚我匿埋係書房坐到天光, 梳洗返工, 就好似行屍走肉gum, 我根本就唔可以再同呢個人一齊落去, 而家見到佢都覺得好討厭, 但我放唔低我兩個女呀, 佢地得3歲同半歲咋, 我個心好痛好痛, 點解會攪成gum, 我今晚計續匿埋係書房坐天光, 我真係唔知以後嘅路要點行 :-( :-(

大宅

朗仔 寫道:

我想問!妳唔識妳老公既朋友咩?假設妳女女無病,都唔會一家人去妳老公既朋友度拜年咩?

佢d中學同學聚會我一次都冇去過, 所以係唔識ga, 而佢話下午約果d舊同事全部男人, 我唔會去ga

侯爵府

妳要明白妳咁多次踢爆佢d衰野,而佢亦無改善之餘仲不斷講大話呃妳而佢玩既次數仍然咁密即証明佢唔珍惜妳!即使妳當住他面喊、傷心咁踢爆佢,佢亦唔理妳感受繼績續咁hurt妳!妳要好好諗清楚!如果妳li一刻對他死心既話,我可以肯定話妳聽,只要妳有勇氣行第一步[離開]!傷心、痛苦一排!妳就可以好快忘記li個不知所謂既男人!妳宜家不斷拖落去,咪拖長辛苦!

大宅

佢比我折穿晒重若無其事咁, 照樣返嚟食飯大覺訓, 亦都完全冇入嚟書房睇吓我, 我而家好憎好憎佢, 佢重話攪成gum係因為我 我無關心佢, 無分擔到佢工作壓力, 唔明白佢, gum佢又何嘗關心我,分擔我d壓力呀, 我要返工, 買餸, 照顧兩個女, 同個大女in kinder, 攞&填報名表, 同個細女睇醫生...全部都係我一腳踢, 佢有幫過我咩, 有同我分擔過咩, 其實全部都係藉口 等自己做錯事都好過d, 正一賤男人

大宅

如果我未有小朋友, 我係一定會離婚with no regret, 但而家...大女好痴佢同我, 一時叫daddy, 一時叫mummy, 細女病咗仲未好番, 我點捨得掉低佢地, 我實在做唔到 :-( :-(

大宅

我想問點樣可以check到佢張回鄉咭有冇報失呀

侯爵府

Perke 寫道:
如果我未有小朋友, 我係一定會離婚with no regret, 但而家...大女好痴佢同我, 一時叫daddy, 一時叫mummy, 細女病咗仲未好番, 我點捨得掉低佢地, 我實在做唔到 :-( :-(

唉,我知妳e一刻好難過同難受!只希望妳e+揾d野令自已開心d(例:星期日放假帶啲女去玩,唔理個c6!)la!!!

大宅

好媽媽勳章

我睇完你編野.....真係好唔開心 :-(

其實你有份工...應該可以養到你D仔女..
你如果長期咁樣忍落去,唔開心都係你自己..
你都識得講 你係書房佢連入去關心下你都冇..
咁即係佢覺得自己冇錯,係你自己拿黎衰,咁既老公要唔要都擺..
:-( :-( :-( :-(
你老公講大話真係好叻...2公婆之間應該有既坦誠都冇,
你認為仲可以長久嗎

每個人都會做錯事,做錯左識得認錯,識得回頭..先至岩,
但我唔覺得你老公會...
咁樣落去值得咩

對唔住,我睇左真係好傷心,覺得你好慘,唔好忍佢,忍得一時忍唔到一世.... :-( :-( :-( :-(
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

男爵府

熱血勳章

你d女唔會想你唔開心咁生活落去架…每樣野都係最難踏出個步,你依家咁樣咪仲心痛??你都咩都講晒出口,佢都仲係無反應,你覺得值得咩?

大宅

我而家好想好想入房摷醒佢, 叫佢坦白話比我聽件事由頭到尾係點, 不過要等我喊完先 :-(

朗仔&寶寶儀, 好多謝你地嘅support, 我而家先深深感受到雪中送炭嘅溫暖

大宅

siuwan,

我係嗰d寧願自己硬食都唔想d女唔開心嘅人, 佢地係我生命嘅全部, 我好唔想好唔想hurt佢地呀 :-(
呢一次係我咁大個女最大嘅打擊同重創, 我需要多d時間去消化同去lum應該點做 :-(

男爵府

熱血勳章

我清楚每個媽咪都係好似你咁諗,因為我每次諗離婚既時候,望住個仔就會變得左右不定!次次我地鬧交,個仔就會係咁o咸同唔想玩(我個仔一歲咋)…但我相信點決定都好,你兩個女都支持你架…唔好睇少佢地年紀細細!我衷心希望你得到幸福!

大宅

好媽媽勳章

:-( :-( :-( :-( :-(
你自己想清楚吧!!!!!

總之長痛不如短痛吧
無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

別墅

寶寶儀 寫道:
我睇完你編野.....真係好唔開心 :-(

其實你有份工...應該可以養到你D仔女..
你如果長期咁樣忍落去,唔開心都係你自己..
你都識得講 你係書房佢連入去關心下你都冇..
咁即係佢覺得自己冇錯,係你自己拿黎衰,咁既老公要唔要都擺..
:-( :-( :-( :-(
你老公講大話真係好叻...2公婆之間應該有既坦誠都冇,
你認為仲可以長久嗎

每個人都會做錯事,做錯左識得認錯,識得回頭..先至岩,
但我唔覺得你老公會...
咁樣落去值得咩

對唔住,我睇左真係好傷心,覺得你好慘,唔好忍佢,忍得一時忍唔到一世.... :-( :-( :-( :-(
我好同意寶寶儀的講法,長痛不如短痛,你重有一條好長的路要行,要去照古你D細路,點解要咁難為自己,我覺得你己經比

別墅

你老公呢種case已經係無得救, 可以certified, 因為佢已經通過晒自己既良心測試, 如果唔係, 唔會俾你咁突然當場捉住都可以講咁流利既大話(我相信就算俾你捉姦在床, 佢都一樣咁鎮定), 佢將所有去滾既原因, 責任推晒落你身上, 當初可能只係用呢個做藉口, 但慢慢連佢都真係相信左佢咁做係合理既, 完全合理化自己既行為, 呢樣先最恐怖, 最冇得救. 兩個人一起生活, 最基本係信任, 如果你對一個人既誠信徹底質疑, 唔好話做伴侶, 連朋友都難做啦. 你都係計畫下以後條路點行.

翡翠宮

樓主呀樓主...我真係要 醒你呀 佢一而再, 再而三咁講大話, 到比你識穿時將所有責任推卸得一乾二淨, 一句話攪到今時今日咁係你一手造成, 唔關心佢, 唔同佢分擔工作既壓力....一大堆廢話 你仲想摷醒佢問佢事情既始末 睇黎你都係仲想聽佢講大話同比機會佢啦 不過咁若然佢係對仔女好的話, 而你又可以比一次機會佢既就無防囉, 相反你根本完全接受唔到你咁呃你法同埋同人有染的話, 你仲問咁多野黎做咩呀 快d企番响身做個開心快活人好過啦, 佢係有囡囡心既都會定時定候番黎/帶d女去玩, 若然佢係無心既你同佢一齊住咪盞苦了自己 ?-(

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

睇完我自己都好唔開心, 作為一個女人, 梗係想顧住個家, 亦唔想小朋友會冇爸爸, 但你個c6就真係丁點悔意都冇, 佢講大話真係好叻, 亦冇理過你感受, 咁樣hurt 你你都可以忍, 我真係好佩服你, 我好相信個c6對你同個女都已經冇愛, 佢最愛佢自己同出面個件, 我唔識點教你, 亦覺得維持完整個家係最好的, 不過如要等你老公回轉都幾難, , 你可否嘗試搬開一排, 等佢知道冇你和女的生活係點, 希望佢可以反省, 你要堅強, 要愛自己同小朋友, 支持你呀

大宅

同一個講大話咁叻既人一齊, 祗有辛苦自己, 個腦成日都要同佢鬥快, 咁既生活你覺得開心咩?? 雖然一個女人帶住2個女係好辛苦, 但係你有自己工作, 應該係冇問題ka??

首頁
12345...19

尾頁

跳至