自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:三個報到 +

原帖由 szehang420 於 12-08-04 發表
三個報到
我自己都黎緊生第三個10月出世

子爵府

回覆:真係好小人生三個

阿仔同學就三兄妹,佢地阿媽四年生三個,大仔先四歲半

男爵府

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-08-04+發表外國

原帖由 bobo620 於 12-08-04 發表
你教得仔女好好,唔怕生3個,而且澳洲係唔係真係無香港甘大壓力架?
我外國的朋友,好多3個!最勁5個!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-08-04+發表有先

原帖由 mandysio 於 12-08-04 發表
Pigpig向第三個努力呀
如果努力可以成功,我唔介意!可惜

My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:Quote:原帖由+pigpig+於+12-08-04+發表外國

原帖由 bobo620 於 12-08-04 發表
你教得仔女好好,唔怕生3個,而且澳洲係唔係真係無香港甘大壓力架?
係呀!冇壓力,小朋友好開心!

公爵府

我驚三個負擔好重,又怕小朋友資源被分薄,我都想追返個女四年抱三呀

琥珀宮

引用:我見好多都係因為要追個仔才生咁多個,+其實

原帖由 Mrsleaf 於 12-08-04 發表
我見好多都係因為要追個仔才生咁多個, 其實仔女都唔緊要啦.
我想生女喎!唔好用自己諗法代入別人是最好的

男爵府

回覆 bobo620 的帖子

越來越多.

大宅

引用:我個老死都生左三個,個女play+group+兩個

原帖由 alecmargaret 於 12-08-04 發表
我個老死都生左三個,個女play group 兩個同學都係三兄妹!
點解要呢?比得佢地返playgroup即佢養得掂啦,有啲人生一個都養唔掂啦。

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

pigpig 發表於 12-8-4 09:12
如果努力可以成功,我唔介意!可惜
事在人為啫

珍珠宮

引用:我3個同老公ge計劃係有左繼續生 +

原帖由 mrs.tan 於 12-08-04 發表
我3個同老公ge計劃係有左繼續生
我三個,身邊都好多朋友生佐3個!如果能力許可我都想再生!

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

男爵府

叻叻勳章 爸B勳章

引用:Quote:原帖由 alecmargaret 於 12-08-04 發

原帖由 哈哈hahaha 於 12-08-04 發表
點解要呢?比得佢地返playgroup即佢養得掂啦,有啲人生一個都養唔掂啦。

...
我只係覺得佢地好利害,可以照顧三個小明友,我自己揍一個都係好免強咋!不過我地係外國住,上Playgronp好平,等於香港十分一價錢咋!

伯爵府

我都係有三個。二仔一女。我c6重話追多個女呀。

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都係有三個。二仔一女。但我自己想要多個女, 哈哈

男爵府

我都有2個朋友今年生第3個。

水晶宮

畀面勳章

回覆 回覆:bobo620的帖子

我生3個

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我.............................................................................想生3個

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:阿仔同學就三兄妹,佢地阿媽四年生三個,大

原帖由 LubiLubi 於 12-08-04 發表
阿仔同學就三兄妹,佢地阿媽四年生三個,大仔先四歲半
果個係咪我嚟架

~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我都係有三個。二仔一女。我c6重話追多個女

原帖由 anson2007 於 12-08-04 發表
我都係有三個。二仔一女。我c6重話追多個女呀。
我果個話想生多個仔wo:;pppp:

~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

男爵府

如果自己後生十年, 一定生第三個.

首頁

尾頁

跳至