自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:係飛機見過的趣事,恐怖事

撘半夜三更機飛韓國,忽然傳來女人很大哭聲 ,空姐開咪徵求是否有醫生乘客,結果是有,但救唔返,由於差不多landing, 所以保留了在乘客位而沒有放入廁所,好多人都看到

男爵府

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

得閒搵本書叫air Babylon, 就係成本都講呢d野,幾好笑架,我都岩岩翻睇緊

大宅

好似好多時都咁好彩有醫生乘客在場

伯爵府

上次去中東, 機程要8.5小時, 有一個印巴藉家庭, 夫婦+1個BB+1個大約5-6歲細路, 女人+小朋友座係近窗口座位而個男人座佢後一行 (直情係佢後面), 全程機8.5小時,個男人係全程企係走廊位睇住佢老婆同D仔, 不停講嘢EE OR OR, 又行來行去攞呢攞路幾十次(真係幾十次), 見到空姐出餐車都仲要人地叫佢先識座返埋位, 之後又企返係度, 空中少爺直頭叫到口都臭+黑面因為佢真係好阻住人, 同個細路去廁所又唔關門, 最慘係我地座佢後一行, 全程機就係比佢煩到無得訓!

大宅

回覆:yaulinda 的帖子

我地嘅指引係唔可以放佢入廁所架,同埋我地唔可以certify 佢巳經死亡,就算佢巳經冇心跳同脈搏,同時機長會搵最近嘅地方盡快降落

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

我地成家去seoul 玩, 我個姨甥女(1 yr plus),幾日冇poo poo

由seoul 返香港,差唔多landing,

佢好舒服咁開大

因為landing, 所以唔可以換片

臭 c 半機人

Lihoma    發表於 12-8-22 17:22
pandaforever    發表於 12-8-22 13:27
mercurycc  哈哈.  發表於 12-8-22 13:26
「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 chowqv 的帖子

我30歲生日起程去菲律賓玩,派餐前空姐拎個生日蛋糕出來,雖然細細地派唔哂比全機人,不過我老公呢個心思我一世難忘.

我老公兩日前過左去越南睇貨,所以我諗佢驚我話佢唔記得我生日啦,所以機上送蛋糕,當晚我同3個朋友去到間幾出名餐廳(即d員工除時唱歌)果間慶祝.

d員工又係道唱歌,d燈射去邊就邊個唱...突然燈光射住我喎,我唔知點算,就起身唱上海灘.點知個琴師識彈,唱唱下拉左我出去,幫我著左兩個椰殼同草裙....點知我老公突然行出來同我跳草裙舞.

不過我知笑死d人,個個笑到look係道....一世唔會忘記架.
<br><br>

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

chinatea 發表於 12-8-22 13:04

我30歲生日起程去菲律賓玩,派餐前空姐拎個生日蛋糕出來,雖然細細地派唔哂比全機人,不 ...

上海灘,無咩地方唔識唱既名曲。

chinatea  係呀仲要廣東話果首,泰國果邊就唱國語架.  發表於 12-8-22 13:21
不知所謂的乙陸!!!

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

有一次大概十年前,我同C6去馬來西亞旅行,坐CX, 我同C6坐窗口位,隔走廊前一排坐咗3,4個b6男人,佢地一上機拉低哂d椅,起飛前空姐叫咗佢地十萬次都唔拉番起張椅,總之就唔合作,不過此為其次,飛機起飛一陣,佢地就起身開行李,攞出一個盒,打開原來係雞翼,佢地開始食,又叫空姐"拿皮酒來!"叫咗幾次,佢地有d大動作,食食下最攞命係攞咗樽辣椒醬出黎,d味大到我想嘔,到派飛機餐我食吾落,最後我見佢地食完用手指尾"了"牙,張d殘渣彈落地,手指又揩落椅度呢程機我撘得好辛苦。

子爵府

keikei1234 發表於 12-8-22 01:56
好驚

伯爵府

環保接龍勳章

yaulinda 發表於 12-8-22 02:10
撘半夜三更機飛韓國,忽然傳來女人很大哭聲 ,空姐開咪徵求是否有醫生乘客,結果是有,但救唔返,由於差不 ...
上次我撘半夜三更機去韓國又係有人唔舒服要開MIC搵醫生,

最後一LAND完,即SEND去醫院...

公爵府

上次喺日本回程香港, 有個光頭阿叔不停咁request要啤酒, 飲咗幾罐之後開始發酒癲, 又大叫又跳痴咗線, 最爆係一手抽起咗成張櫈!!! 估唔到張飛機櫈咁兒嬉, 最後要嗌mic有無醫生在場, 又咁啱殺出個日籍靚仔醫生先搞掂!!

寶石宮

引用:你一定係遇到mr.bean +

原帖由 june25 於 12-08-22 發表
你一定係遇到mr.bean

寶石宮

引用:第一次去遊行,朋友專登係我生日出發;佢仲

原帖由 chowqv 於 12-08-22 發表
第一次去遊行,朋友專登係我生日出發;佢仲通知機長。

起飛機長開mic同我講 HAPPY BRITHDAY!
好難忘呀

chinatea    發表於 12-8-22 18:37

寶石宮

引用:我地成家去seoul+玩,+我個姨甥女(1+yr+plus

原帖由 meia 於 12-08-22 發表
我地成家去seoul 玩, 我個姨甥女(1 yr plus),幾日冇poo poo

寶石宮

引用:回覆+chowqv+的帖子 我30歲生日起程去菲律

原帖由 chinatea 於 12-08-22 發表

我30歲生日起程去菲律賓玩,派餐前空姐拎個生日蛋糕出來,雖然細細地派唔哂比全機人,不 ...
好冧呀

寶石宮

引用:有一次大概十年前,我同C6去馬來西亞旅行,

原帖由 debby1328 於 12-08-22 發表
有一次大概十年前,我同C6去馬來西亞旅行,坐CX, 我同C6坐窗口位,隔走廊前一排坐咗3,4個b6男人,佢地一上 ...
神憎鬼嫌

子爵府

引用:得閒搵本書叫air+Babylon,+就係成本都講呢d

原帖由 Charlotte_mom 於 12-08-22 發表
得閒搵本書叫air Babylon, 就係成本都講呢d野,幾好笑架,我都岩岩翻睇緊

...
我都有呢本書
不過未睇晒就俾我放埋左一二邊

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

引用:我地成家去seoul+玩,+我個姨甥女(1+yr+plus

原帖由 meia 於 12-08-22 發表

首頁

尾頁

跳至