懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:救命!作嘔反胃,好辛苦呀~

Hi,我都係10weeks,作嘔已經四個星期了。目前為止,自己食白麵包及熱檸水可以止嘔。但人人口味唔同,唯有乜都試下!嘔得勁時,食粥便最舒服!

大宅

每個人都唔同、我個時每日都唔知自己想食咩@@。話梅對我唻講完全無用、我飲蕃薯糖水d薑水就好d, you can try try! 我差不多日日食火腿通粉、濃味既野完全食唔落!

別墅

回覆 BubububuB 的帖子

懷孕後既口味真係變得好奇怪,個個星期都有唔同~~每日我都好努力咁搵我食得落又唔反胃既野~~

之前食梳打餅、飲檸水或有汽食品、食超酸糖都還可以,今個星期唔得喇,要食麥方包、話梅,仲要止唔到反胃,只係舒緩到~

食野方面,之前食油炸野(如m記)想反胃,今個星期食油炸野(如肯得基)反而無反胃,成個人舒服哂,精神番,不過就食唔到豬肉,聞到都想嘔,只係食到少量雞同牛~~~

我都知道食油炸野唔健康,不過好過由朝到晚都反胃,無啖好食~~

各位jm有無這些變化?分享下~~

大宅

我飲唔到奶,食唔到麥皮;任何一樣都嘔到七彩。
每次食完野個人要坐到直一直,企起身或瞓床先舒服D;如果唔係又係全數回吐

[url=http://www.pregnology.com][/url]

別墅

我嘔到16week先冇乜嘔咋,加油!

首頁

尾頁

跳至