自由講場

跳至

首頁
12345...28

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆:有關網上流傳親子王國中國站出賣香港的回應

當政府也在想對策如何令雙非單非減少對香港人的傷害時,偏偏親子王國卻大唱反調,除左錢,我看不出是什麼原因

---生命無價,請支持領養---

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:chowqv+發表於+12-10-26+01:49+佢地

原帖由 大臣 於 12-10-26 發表
呵呵,這篇文章當然給香港媽媽。我的職責不在那邊。
中港的矛盾,主要是政府的管治不力,我們只是小小一個 ...
中港矛盾在於大陸人貪心。佢地連版主都係雙非,你話港媽應該點看待?
中介出貼,佢地視而不見?佢地自由?教人衝關買水貨都唔會理。仲有,佢地版主個個月有樣咩選舉,有電話卡送,呢樣可以話佢地係義務?
呢個就係大陸管理層所謂既自主囉。

不知所謂的乙陸!!!

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

meko~ 發表於 12-10-26 01:57
當政府也在想對策如何令雙非單非減少對香港人的傷害時,偏偏親子王國卻大唱反調,除左錢,我看不出是什麼原 ...
我需要強調我們當中沒有任何利益。但謝謝你的批評及意見。
大臣

evaywwong  廣告收益不計算在內嗎?  發表於 12-10-27 16:05
現在的國民很好招呼...

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

meko~ 發表於 12-10-26 01:57
當政府也在想對策如何令雙非單非減少對香港人的傷害時,偏偏親子王國卻大唱反調,除左錢,我看不出是什麼原 ...

我認為應該公平D好
有關資料係高登近日搵返出黎
但係國內版, 我頭先去睇過
有關既帖係2010年3月既事

天朗氣清

伯爵府

引用:明白你們有自己的立場,但在我們一眾香港媽

原帖由 sarah_chow 於 12-10-26 發表
明白你們有自己的立場,但在我們一眾香港媽媽眼中看來總不是味兒,情形就如同日本首相在自己的國家參拜靖國 ...

小魔怪瞓著咗我先至有私人時間-_-#

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

妖!解釋即是掩饰

summichalle    發表於 12-10-30 22:40
lulu1312    發表於 12-10-26 13:17
YY1101    發表於 12-10-26 13:03
超級特務    發表於 12-10-26 10:43
alicialee1210    發表於 12-10-26 10:31
jolo    發表於 12-10-26 09:57
%lovebaby%  掩饰即係無出息  發表於 12-10-26 09:29

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:meko~+發表於+12-10-26+01:57+當政府

水晶宮

引用:Quote:meko~+發表於+12-10-26+01:57+當政府

我需要強調我們當中沒有任何利益。但謝謝你的批評及意見。
大臣
香港無利益,不過大陸站就係中介,雙非,水貨客既平台。至於大陸站有無利益,我地唔知,都唔想估。

不知所謂的乙陸!!!

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

chowqv 發表於 12-10-26 02:00
中港矛盾在於大陸人貪心。佢地連版主都係雙非,你話港媽應該點看待?
中介出貼,佢地視而不見?佢地自由? ...
香港的版主跟大陸的不一樣,他們部份是義務,部份是受薪。
而大陸人是否貪心,才會令中港矛盾,留待大家討論。

大臣

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

公爵府

引用:I+am+not+surprised+ +

原帖由 Superman-GF 於 12-10-26 發表
I am not surprised
Me2

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cathy-tse 發表於 12-10-26 02:09
最Update既回覆也在2010年嗚?

我見D醫院資料係2010年3月

update回覆?
我唔明你咩意思
呢d資料邊度有回覆?
天朗氣清

管理員

chowqv 發表於 12-10-26 02:09
香港無利益,不過大陸站就係中介,雙非,水貨客既平台。至於大陸站有無利益,我地唔知,都唔想估。

...
沒有利益的,我們的生意主要收入是嬰兒用品商及教育公司的廣告,你所推測的是錯誤的。
大臣

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:cathy-tse+發表於+12-10-26+02:09+最

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

好有家賊feel

管理員

Ashley_ash 發表於 12-10-26 02:09
言下之意係你唔會理? 唔會做任何事?

見到咁多香港媽媽因為大6人攪到要搶床位,搶奶粉咁樣, 都仲要建立一個 ...
我們其實可以隨時刪除所有有關留言,但這樣做又是否侵犯了大陸編輯的自主,管制了國內媽媽的言論。大家又是否讚成?
大臣

大宅

引用:當政府也在想對策如何令雙非單非減少對香港

原帖由 meko~ 於 12-10-26 發表
絕對認同!我都好痛心!
根本就係啲官腔說話,咩只係港企無法改變,完全係拋晒個波俾政府。
呢啲雙非問題,作為香港人都應該要關心同合力解決,你改變唔到都唔好惡化個問題喇。而家開個「走進香港」既版,真係害人不淺!你咁樣做,我地好難去接受,我絕對唔會妥協呢件事上!
唔好意思,我都忍唔住要出句聲

水晶宮

引用:Quote:chowqv+發表於+12-10-26+02:09+香港

沒有利益的,我們的生意主要收入是嬰兒用品商及教育公司的廣告,你所推測的是錯誤的。
大臣
...
下,佢地中介大大隻字寫住,都係唔會理,只搬去招商果到。呢個就係大陸式自由?有錢就得?
有人出貼,可以湊雙非b都係無人理,又係大陸式自由。果個仲係自稱東九龍紀律部隊宿舍住。

gracechanbb  可能佢都係B6呢!更向$看!  發表於 12-10-30 23:06
不知所謂的乙陸!!!

水晶宮

引用:Quote:原帖由+meko~+於+12-10-26+發表當政

原帖由 cindyiiiii 於 12-10-26 發表
絕對認同!我都好痛心!
根本就係啲官腔說話,咩只係港企無法改變,完全係拋晒個波俾政府。
呢啲雙非問題, ...
果版邊係"走進香港",係"攻占香港"。

不知所謂的乙陸!!!

管理員

cindyiiiii 發表於 12-10-26 02:16
絕對認同!我都好痛心!
呢啲雙非問題, ...
我們回應這個話題,就是想聽取大家的意見。我們說出中國站的背景是讓大家多個參考。我們歡迎大家說對這事的看法及建議。我們會虚心領聽。
大臣

首頁
12345...28

尾頁

跳至