懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

回覆:聖誕去東歐旅行可以嗎?(到時有左四個半月)

我早幾年聖誕去瑞士,普通人一個,嗰道落下雪,濕咗富腳,上車又熱下,落車又吹下,第三日就發燒喇! 諗住去到Zurich 呢D大城先搵醫生,但係星期日,冇醫生,入咗間薬防,好彩個倍薬員識英文(本人外國長大,只怕佢唔識英文),佢介紹咗2盒成薬俾我(盒上冇英文),我諗係類似必利痛的東西,瞓番晚先好番咋! 你仲要去東歐? 俾晒錢就話唔知點算好姐,你連名都未報,去D近近地,自駕遊,好過啦!

大宅

樓主,你看看此版的孕媽媽發文吧,大肚的問題層出不同,無人保証100%無問題,醫生的答覆好不負責任!如果話搭飛機去外國安胎、生活就無所謂,但去玩就無謂了!

伯爵府

回覆:聖誕去東歐旅行可以嗎?(到時有左四個半月)

如果未book 就唔好去啦,book 左就小心d

大宅

係唔係膠post?

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回

唔好去啦~
1. 東歐温差大, 室外凍到僵, 室內熱到死, 好易凍親
2. 平時大肚婆都容易皮膚乾燥周身痕, 仲要去d 室內長開暖氣既地方, 你皮膚受唔受到自己諗啦
3. 要坐長途機, 長途車, 就算你唔怕尿頻用尿袋, 都會坐到腰骨痛, 你係咪頂得順坐十幾個鐘飛機, 再5-6個鐘旅遊巴先
4. 萬一真係病咗, 唔舒服, 你想揾醫生/ 藥房/ 便利店買成藥都難, 唔好忘記外國人聖誕大過天, 所有鋪頭係可以完全唔開, 好似死城一樣架

子爵府

BK Milk勳章

回覆 Tiny1001 的帖子

以前跟過團去東歐(5) 10,趕行程好辛苦, 國與國之間通常係座旅遊巴多, 閒閒地幾粒鐘,如果急vv就麻煩喇.

佢地車上係有toliet, 但絕對唔會比你去, 之前有一個團友, 早上食完早餐攪肚痛,哀求司機比佢去廁所, 司機無情講, 因為佢地好討厭清潔廁所, 係超級討厭0個種.導遊都無計我地成車人都好”0個位團友緊張…D人比定個袋佢以防萬一, 最後好彩佢捱到去油站TOLIET.

孕中期尿頻會減少, 但心理壓力下, 都會好想去架, 所以都好驚座長途車無TOLIET.

男爵府

回覆:Tiny1001 的帖子

下?去東歐咁遠?建議唔好去。坐咁耐機喎,天氣又凍。我自己之前買曬機票去新加坡,最後都因為擔心小B,結果寧願浪費兩張機票,你又未報,唔好去啦。

大宅

你真係叻,我17week 都好容易攰,無信心去咁遠,本來想去臺灣,但有時手痺訓唔到,有時眼訓,行多都好想坐......結果決定唔去....不如唔好跟團啦.....因為跟團好早起身,你唔一早起身,團導遊唔會中午返酒店接你嫁....咁咪全日係酒店....!!!!自駛遊啦.....

首頁

尾頁

跳至